Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ιδρυμα Δαμιανού:Ενας χώρος ιστορίας και πολιτισμού δίπλα μας ! Επισκεφθείτε το !

- Advertisement -

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν τα Ανθεστήρια στον πανέμορφο Σχίνο Κορινθίας !

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Δαμιανού Κωνσταντίνου, προέδρου το Ιδρύματος, μέλους του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σχίνου “Τα Γεράνεια”

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Δαμιανός Κωνσταντίνου
Ο πρέσβης επί τιμή κ. Περικλής Νεάρχου
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ κ. Σολδάτος Επαμεινώνδας

Η γιορτή του τριαντάφυλλου ομολογουμένως είχε μεγάλη απήχηση αφού εκατοντάδες επισκέπτες έσπευσαν να δούν από κοντά τον πανέμορφο κήπο των ρόδων που αριθμεί πάνω από 700 είδη τριανταφυλλιάς
                                           

Πάνω από 170 καλλιτέχνες έδωσαν το παρών, εθελοντικά, ανάμεσά τους η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, που μάγεψε τους παρευρισκόμενους με τις μελωδίες της, αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΙΒΥΚΟΣ που απέσπασε θερμό χειροκρότημα!

Το Ιδρυμα Δαμιανού φτιάχτηκε και συντηρείται από ιδίους πόρους, δηλαδή από την οικογένεια Κωνσταντίνου

Αξίζει να το επισκεφθείτε,αφού στην ουσία είναι ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο, Ενας χώρος ιστορίας και πολιτισμού, και απίστευτης ομορφιάς. Ενας χώρος που η θετική ενέργεια είναι διάχυτη, που το οξυγόνο των Γερανείων φουσκώνει τα πνευμόνια σου. Και όλα αυτά εντελώς δωρεάν. Σας προτείνουμε κυριακάτικες εξορμήσεις με την οικογένειά σας. Τα μικρά παιδιά θα χαρούν σίγουρα το παιχνίδι στο καταπράσινο γρασίδι που βρίσκεται ολόγυρα και οι μεγαλύτεροι μπορείτε να παίξετε στο γηπεδάκι του μπάσκετ.

Πάνω από 35 στρέμματα φιλοξενούν την ελληνική ιστορία, όπου μπορείτε να την μάθετε ολόκληρη διαβάζοντας και βλέποντας τις φωτογραφίες στα 22 πλαίσια που βρίσκονται στο χώρο

Το Ιδρυμα Δαμιανού προσκαλεί συλλόγους να χρησιμοποιήσουν δωρέαν το θεατράκι, που είναι μια αντιγραφή του θεάτρου της Επιδαύρου, για εκδηλώσεις. Μπορεί να φιλοξενήσει 300 καθήμενους.
Κάτω από το Θέατρο υπάρχουν τα καμαρίνια και οι λοιποί βοηθητικοί χώροι

Οι προτομές που θα συναντήσετε σε αυτό το μεγάλο θεματικό πάρκο, θα σας εντυπωσιάσουν όπως του Αισχύλου, Αριστοφάνη,Νέρωνα,, Σοφοκλή και πολλών άλλων. Θα εντυπωσιαστείτε με τα  ολόσωμα ομοιώματα που κοσμούν το χώρο όπως του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Απόλλωνα, Αχιλλέα κ.α, αλλά και με τα γλυπτικά συμπλέγματα που είναι αληθινά έργα τέχνης .
                                             

Ο καταπληκτικός και επιβλητικός ανεμόμυλος είναι ένα διαμέρισμα που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 7 φοιτητές και διαθέτει κρεββάτια , κουζίνα, λουτρό και χώρο μελέτης. Διατίθεται δωρεάν σε φοιτητές που θέλουν να αφοσιωθούν στη μελέτη τους σε ένα ήρεμο και όμορφο περιβάλλον !

Αξίζει να δείτε από κοντά επίσης, την πηγή με το τρεχούμενο νερό. Το ψηφιδωτό της Παναγιάςείναι ένα κομψοτέχνημα !

Το παρών στα 2α Ανθεστήρια 2018 έδωσαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γκιώνης,ο πρέσβης επί τιμή κ. Περικλής Νεάρχου, οι Αντιδήμαρχοι Τάσος Σακελλαρίου, Σωτήρης Πέρρας, ο Πρόεδρος της κοινότητας Πισίων κ. Γκίκας

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε περισσότερες εικόνες από το Ιδρυμα Δαμιανού

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog