Τα Ανθεστήρια γιορτάσθηκαν για δεύτερη φορά μ’ ένα ξεχωριστό τρόπο και φέτος στο Σχίνο Κορινθίας, ένα μαγευτικό τοπίο μεταξύ των Γερανείων ορέων και της θάλασσας, με πρωτοβουλία του Κέντρου Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού και του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Τα Γεράνεια.

Οργανώθηκαν μια σειρά από εκδηλώσεις, με χορούς και τραγούδια, έκθεση και πώληση ανθέων και διαφόρων προϊόντων από τριαντάφυλλο αλλά και περιηγήσεις στον Κήπο Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού του Ιδρύματος.
Στο επίκεντρο βρέθηκε ο μοναδικός ροδώνας του Κέντρου Ελληνισμού που περιλαμβάνει 600 είδη ρόδων απ’ όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου  Ελληνισμού Δαμιανός Κωνσταντίνου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και επισήμανε ότι η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης της περιφέρειας του Δήμου Λουρακίου – Περαχώρας – Πισσίων – Σχίνου από τον οργανισμό Τουριστικός Οδηγός Λουτρακίου και διαβεβαίωσε το πολυπληθές κοινό που συμμετέσχε στον εορτασμό, ότι τα Ανθεστήρια έχουν γίνει θεσμός.  Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γκιώνης ο οποίος δήλωσε τη στήριξή του Δήμου προς το θεσμό των Ανθεστηρίων και επικρότησε την προσπάθεια που γίνεται.  Στη συνέχεια μίλησε ο Πρέσβης επί τιμή Περικλής Νεάρχου ο οποίος συνέδεσε την γιορτή των Ανθεστηρίων με την αρχαιότητα  και τέλος μίλησε ο κ. Μενέλαος Παπαδημητράτος για την ιστορία του τριαντάφυλλου.

Στα δεύτερα Ανθεστήρια στο Σχίνο, ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λουτρακίου, χόρεψαν  ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Ενάλια Γη», το Λύκειο Ελληνίδων  Μεγάρων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Ίβυκος», η χορευτική ομάδα της Ελένης Γκόγκου και η Ένωση Κρητών Κορινθίας «Ο Ψηλορείτης».

Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γεώργιος Γκιώνης, οι Αντιδήμαρχοι Λουτρακίου Αναστάσιος Σακελαρίου και Σωτήρης Πέρρας, ο πρόεδρος Πισσίων κ. Γιάννης Γκίκας, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων κ. Θαλής Μυλωνάς, ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης πρόεδρος  του του International Propeller Club of Piraeus, οι καθηγητές κ.  Παναγιώτης  Ιωακειμίδης, Χρίστος Ολύμπιος και Κώστας Παπαγεωργίου  κ.α.

Στιγμιότυπο από την διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος.

Ο κ. Δαμιανός Κωνσταντίνου Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνισμού Ιδρ. Δαμιανού και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης.

Ο κ. Δαμιανός Κωνσταντίνου Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνισμού Ιδρ. Δαμιανού κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο πρέσβης επί τιμή κ. Περικλής Νεάρχου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Στιγμιότυπο από το χορευτικό από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Ενάλια Γή» της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος.

Μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λουτρακίου.

Απόσπασμα από το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Ίβυκος» .

Στιγμιότυπο από το χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων Μεγάρων.

Στιγμιότυπο από το χορευτικό της ομάδας της Ελένης Γκόγκου.

Απόσπασμα από το χορευτικό από την Ένωση Κρητών Κορινθίας «Ο Ψηλορείτη

ς
».

Μουσική και τραγούδια από την Ένωση Κρητών Κορινθίας «Ο Ψηλορείτης».

Γενικό πλάνο από την εκδήλωση.