Την στήριξη, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους , στον Τάσο Θεοφίλου ,εξέφρασαν κρεμώντας ένα τεράστιο πανό στη γέφυρα του Ισμθού, η Αναρχική Συλλογικότητα ΣΕΙΡΗΝΕΣ…


Η κίνηση αυτή είναι συμβολική εν όψει της εξέτασης της αίτησης αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης

 Σήμερα εκδικάζεται στην Ολομέλεια του Άρειου Πάγου η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου που απάλλασσε από κάθε κατηγορία τον Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος κινδυνεύει να φυλακιστεί και πάλι.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται το αίτημα του εποπτεύοντος εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής, Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος έχει γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και έκρινε “λανθασμένη” την αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της 7ης Ιουλίου 2017.

Ο αναρχικός νέος λογοτέχνης Τάσος Θεοφίλου, κατηγορούμενος για ληστεία και δολοφονία, που διαπράχθηκαν στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012, ενώ ο ίδιος διαπιστωμένα βρισκόταν στην Αθήνα, έμεινε πέντε χρόνια στη φυλακή, ενώ είχε κατηγορηθεί και για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που επίσης δεν αποδείχτηκε.

Κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν τον αναγνώρισε, ενώ ως μοναδική ένδειξη ενοχής του παρουσιάστηκε ένα καπέλο που δεν υπήρχε στα αρχικά ευρήματα της ληστείας και που πάνω του -σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική– υπήρχε δικό του DNA.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε 25 χρόνια κάθειρξη, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη ληστεία, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία για ένταξη στην οργάνωση ΣΠΦ. Αλλά, ο Θεοφίλου άσκησε έφεση και τον Ιούλιο του 2017 το Πενταμελές Εφετείο αποφάσισε πως είναι αθώος για το σύνολο των κατηγοριών.

Η αίτηση αναίρεσης συνιστά πρόκληση κατά της δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας στοχεύσεις του βαθέος κράτους σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

Οι αναρχικοί της Κορινθίας βρεθηκαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα να συμπαρασταθούν στον Τάσο Θεοφίλου με συνθήματα :

“ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ”

“ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ”

“ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ”