Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Από κατηγορούμενος σε κομπίνα κατά του ΙΚΑ, υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

- Advertisement -

Η Αριστεία της διαφθοράς θριαμβεύει ξανά στη Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά στο νομό Αχαΐας, οπού αντίπαλοι για την Προεδρία της τοπικής ΝΟΔΕ είναι οι Α. Μαζαράκης και Α. Νικολάου. Τον Ιούλιο του 2006 το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΙΚΑ κατήγγειλε τη σύμβαση του ορθοπεδικού ιατρού Α. Νικολάου, καθώς όπως αποδείχτηκε το όνομά του περιλαμβανόταν στη λίστα των ατόμων που κατηγορήθηκαν για την κομπίνα με τα ιατρικά είδη από την οποία ζημιώθηκε με τεράστια ποσά το ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας «βάφτιζαν» ως παραπληγικούς κάποιους ασθενείς και τους χρέωναν με πανάκριβα ορθοπεδικά είδη.

Δυστυχώς, η υπόθεση ύστερα από πολλές δικαστικές αναβολές, έφτασε στο Τριμελές Εφετείο Πάτρας, όπου λόγω παραγραφής των αδικημάτων, δεν απέδωσε καμία ποινή φυλάκισης.

Διαβάστε μέρος της απόφασης, όπως την δημοσιεύει η εφημερίδα «Νέα Σελίδα»: «Ο Α. Νικολάου με πρόθεση και με περισσότερες πράξεις του που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου αδικήματος, παρείχε στον προμηθευτή Α.Μ. […] την τέλεση της πράξης της απάτης, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, σε βάρος του ΙΚΑ, από το οποίο το παράνομο περιουσιακό όφελος και η αντίστοιχη ζημιά του ΙΚΑ υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ, ενώ ο Α. Νικολάου συμμετείχε εξακολουθητικά, στις παρακάτω επιμέρους πράξεις απάτης εις βάρος του ΙΚΑ. Ειδικότερα παρέδιδε στους ανωτέρω προμηθευτές ορθοπεδικών ειδών ιατρικές γνωματεύσεις και αυτοί, γνωρίζοντας το ψευδές του περιεχομένου, προέβαιναν σε κοστολόγηση τους. Στη συνέχεια την παρέδιδαν στους υπαλλήλους του ΙΚΑ, οι οποίοι κατέβαλαν το τίμημα των ορθοπεδικών ειδών» αναφέρεται στη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου.

koutipandoras.gr
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog