Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κείμενο «γροθιά στο στομάχι» από την Κατερίνα Ζαρίφη – «Μην ρωτάς μια γυναίκα γιατί δεν έχει γίνει μάνα»

- Advertisement -

Κείμενο για τη γιορτή της Μητέρας, έγραψε στο Maria’s Diary η Κατερίνα Ζαρίφη, με τίτλο «Σταμάτα να ρωτάς μια γυναίκα, γιατί δεν έχει γίνει μάνα».

Η γνωστή παρουσιάστρια, αναφέρεται σε όλες και σε όσους ρωτούν επίμονα μία γυναίκα, ειδικά μετά τα 40, γιατί δεν έχει αποκτήσει παιδιά, χωρίς να γνωρίζουν αν εκείνη δεν επιθυμεί ή ακόμη χειρότερα, αν η ίδια δεν μπορεί να αποκτήσει.

Διαβάστε το κείμενο:

Τι να σας πω….Να σας πω ότι πατώντας τα 40 ακούω περισσότερο το «Ποτέ θα γίνεις μάνα;» από το «Πώς πάει δουλειά;» ή το «Πώς τα κατάφερες τόσο καλά;».

Ε, ναι! Το ακούω. Είμαστε οι εξωγήινες της καθημερινότητας οι διαπομπευμένες, οι άτυχες: Είμαστε οι 40 plus χωρίς παιδιά ενώ μπορούμε.

Αγαπημένο κατεστημένο μην μας λυπάσαι! Εγώ η 40 plus, Κατερίνα σου λέω ότι λατρεύω τα παιδιά και ότι ναι, δεν έτυχε. Ίσως γιατί οι προτεραιότητες ήταν άλλες, που σημαίνει ότι υποσυνείδητα δεν ήταν η στιγμή.

Ίσως γιατί το να φέρω ένα παιδί στον κόσμο με γεμίζει άγχος και πανικό για να ναι καλά ευτυχισμένο με γνώση και αγάπη για τον άνθρωπο και τα ζώα. Ισχυρό να μην μου το πειράξουν, αλλά όχι σκληρό. Καλόκαρδο για να αγαπά, όχι όμως ευκολόπιστο για να μου μπλέξει.

Σέβομαι απεριόριστα τις γυναίκες που από μικρές ήξεραν. Έπραξαν. Και έγιναν μαμάδες. Σέβομαι όμως το ίδιο απεριόριστα τις γυναίκες που επέλεξαν το αντίθετο.

Η γυναίκα που ξέρει ότι δεν έχει την στόφα της μάνας και το παραδέχεται είναι από μόνη της μια δυνατή γυναίκα. Γιατί αυτή η απόφαση «κλωτσάει» στον ίδιο της τον εαυτό. Συχνά αναρωτιέται αν αυτό ήταν το σωστό αν αυτό έπρεπε να αποφασίσει αν τελικά έκανε καλά.

Και δεν βάζω 1ο πρόσωπο γιατί τα ίδια σκέφτομαι και εγώ. Λίγο πριν η φύση μου σφυρίξει την λήξη παραγωγής ωραρίων.Γιατί τα παιδιά τα λατρεύω, αλλά αυτό δεν φτάνει.

Και ξέρεις πως το ξέρω; Έχω δει τη φλόγα της γυναίκας που προσπαθήσει να αποκτήσει και δυσκολεύεται… Και την απόγνωση και στεναχώρια της, όταν κάθε φορά τη ρωτούν «Καλά ακόμα να κάνετε παιδάκι;». Ποσό άσχημο και απάνθρωπο ερώτημα.

Γι αυτό σας λέω… Πολλές οι περιπτώσεις, πολλά τα συναισθήματα, πολλές οι σκέψεις.

Ρωτά για την ζωή του άλλου και την ευτυχία του. Μίλα για αγάπη, για μουσική για ταινίες για έρωτα.

Σταματά να ρωτάς μια 40 plus γυναίκα γιατί δεν έχει γίνει μάνα.

Μπορεί να μπορεί και να μην θέλει.
Μπορεί να θέλει και να μην μπορεί.
Μπορεί απλά να μην είναι δικός σου λογαριασμός.

Ρωτά αν αγαπάει τα παιδιά. Ίσως, όχι, δεν είναι μάνα… Αλλά αγαπάει τα παιδιά…ναι!
altsantiri.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog