Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι:Μπαίνουν τα δίχτυα για τις τσούχτρες

- Advertisement -

Κοινή προγραμματική σύμβαση για την τοποθέτηση των πλωτών φραγμάτων  για την προστασία των λουομένων από τις μέδουσες θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων,Λιμενικού Ταμείου και Περιφέρειας Πελοποννήσου
.Το θέμα που ήταν εκτός ημερησίας διάταξης,  και ομόφωνα ήρθε προς συζήτηση  (ως έκτακτο) στο χθεσινό Δ.Σ. ομόφωνα ψηφίστηκε!….

Σε ερώτηση του κου Παύλου Παύλου σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Ρουμελιώτης είπε ότι το έργο θα στοιχίσει 1,3 εκ ευρώ εκ των οποίων το 1εκ θα μπει από το ταμείο των Δημοσίων Επενδύσεων και 300,000 ευρώ θα συνεισφέρει ο δήμος.

(Δυστυχώς το έργο ξεπέρασε το 1.000.000 – θα τοποθετηθοπύν δίχτυα άνω των 4,500 μέτρων.)

Η σύμβαση θα είναι δεκαετής και τα δίχτυα θα ανήκουν στην ιδιοκτησία του δήμου ενώ φορέας υλοποίησης θα είναι η Περιφέρεια Πλεοποννήσου..Στο κόστος περιλαμβάνεται η προμήθεια,η συντήρηση και η τοποθέτηση των διχτυών.Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου τόνισε επίσης ότι η καθυστέρηση για την υπογραφή της σύμβασης και την υλοποίηση του έργου οφείλεται στο Π.Δ. του Απριλίου ενώ σημείωσε ότι τα 300,000 ευρώ ο δήμος θα τα δώσει σε δόσεις των 60000 ευρώ.

Όλα δείχνουν ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την τοποθέτηση των πλωτών φραγμάτων και το φαινόμενο θα περιοριστεί αρκετά και άφοβα οι κολυμβητές θα απολαμβάνουν τα νερά του Κορινθιακού, αρκεί να γίνουν εγκαίρως οι απαιτούμενες ενέργειες από  τους αρμόδιους φορείς, διότι το ΠΔ  31/2018 έφερε πίσω όλη τη διαδικασία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου !

Θα ακολουθήσει βίντεο με ολόκληρη τη συζήτηση

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog