Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αγριο κράξιμο στον Σκουρλέτη από Δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -

Σε πολύ κακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των αιρετών του ΣΥΡΙΖΑ και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη σύμφωνα με πληροφορίες του  myota.gr.

Οι αιρετοί κατέκριναν τον κ. Σκουρλέτη ότι μετά από δύο χρόνια ετοιμασίας του νομοσχεδίου παρουσίασε ουσιαστικά μια αλλαγή του εκλογικού νόμου η οποία και αυτή είναι κακογραμμένη και δυσλειτουργική.

Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ βαριά και υπήρξαν και έντονοι διαπληκτισμοί  με απρεπείς όπως ειπώθηκε συμπεριφορές.

Ομόφωνα οι αιρετοί σημείωσαν ότι πλην του εκλογικού νόμου, όλες οι άλλες αλλαγές που περιλαμβάνονται, θα μπορούσαν να αφορούν απλές τροπολογίες χωρίς να έχουν καμία συμβολή της πολυαναμενόμενης μεταρρύθμισης.

Οι αιρετοί μίλησαν με πολύ σκληρά λόγια που περιέγραφαν μια πλήρη απογοήτευση για το νομοσχέδιο.

Παρά του ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Σκουρλέτης αντέδρασε στην αρχή πολύ σκληρά υπεραμυνόμενος του νομοσχεδίου, στην συνέχεια κατέβηκαν οι τόνοι και οι αιρετοί πήραν την υπόσχεση ριζικών αλλαγών.

Ετσι σήμερα το πρωί το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ συνέταξε κείμενο αρκετών αλλαγών το οποίο απέστειλε στο Υπουργείο. Σύμφωνα με την κατάληξη της σύσκεψης το κείμενο θα γίνει σεβαστό από τον κ. Σκουρλέτη οπότε αναμένεται σύντομα ο ΚΛΕΣΘΕΝΗΣ 2 να δει το φως της δημοσιότητας.

Προμήνυμα της αντίδρασης αυτής βέβαια είχε δωθεί και από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ  Ριζοσπαστικής Περιφερειακής Πρωτοβουλίας και Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας οι οποίες στο κοινό συνέδριο ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ είχαν κατεβάσει ψήφισμα που χαρακτήριζε τον “Κλεισθένη Ι” βάση συζήτησης σημείωνε ότι υπάρχουν αστοχίες και καλούσε τον Υπουργό να δεχθεί ως ουσιαστικό τέλος της διαβούλευσης την ημέρα ψήφισής του στη Βουλή.

Διβάστε το ψήφισμα:

Το σχέδιο “Κλεισθένης Ι” αποτελεί βάση συζήτησης γιατί, παρά τις αστοχίες του, συνιστά ένα πρώτο μεταρρυθμιστικό βήμα ενίσχυσης της Τοπικής Δημοκρατίας και Ανάπτυξης. Πρώτο βήμα ενός Οδικού Χάρτη που πρέπει να περιλαμβάνει τους παρακάτω “σταθμούς”, “Κλεισθένης Ι” Συνταγματική Αναθεώρηση / έξοδος από σκληρή Μνημονιακή Επιτροπεία – Κλεισθένης ΙΙ, όπου θα αποτυπώνονται οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές και θα διασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για την επίτευξη της Αποκέντρωσης με Αυτοδιοίκηση και Δημοκρατία στην Ελληνική Πολιτεία.

Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να συμμετέχει ουσιαστικά στην διαδικασία και άμεσα να επεξεργαστεί τις αντιπροτάσεις της άρθρο άρθρο, προτείνοντας διορθώσεις και προσθήκες.

Ο Υπουργός πρέπει να δεχθεί ως ουσιαστικό τέλος της διαβούλευσης την ημέρα ψήφισής του στη Βουλή.

Επίσης η ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ να επεξεργασθούν απο κοινού  πρόταση για την Συνταγματική Αναθεώρηση (στα άρθρα 101 – 102 – 103) που θα ενσωματώνει τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας. Πρόταση που θα αποσαφηνίζει την σχέση μεταξύ των δύο βαθμών και την σχέση τους με το κράτος στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog