Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Υπερασπιζόμαστε τη δίχρονη προσχολική αγωγή

- Advertisement -

Απάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορίνθιας στον Δήμαρχο Κορινθίων για τις ανακρίβειες που διαρρέει στα ΜΜΕ για την δίχρονη προσχολική αγωγή και  τις προσπάθειες του να μην ισχύσει η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική στον Δήμο του όπως αυτή προβλέπεται από το ΦΕΚ

Η προσχολική αγωγή είναι ο μεγάλος ασθενής του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας ,τα τετράχρονα προνήπια πολλά χρόνια και με ευθύνη της πολιτείας έμεναν μετά από κληρώσεις εκτός Νηπιαγωγείου  , για αυτό στον χώρο έχει στηθεί  εμπόριο υπηρεσιών που περιλαμβάνει, θηριώδη δίδακτρα, μαύρη εργασία, φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή.  Με την  ανακοίνωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής από το Υπ. Παιδείας, οι επιτήδειοι επιχειρηματίες του χώρου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρεμποδίσουν την εφαρμογή της.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στους 184 δήμους της χώρας που έχουν την δυνατότητα για την εφαρμογή του μέτρου , δηλαδή χώρους και ομόφωνες αποφάσεις των επιτροπών που συστήθηκαν σε κάθε νομό.  Για τους δήμους αυτούς  και τον δικό μας δεν πρόκειται να εκδοθούν τα περίφημα voucher (δελτία φιλοξενίας).

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι αμείλικτα για όποιον εμποδίζει την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής !

-Τα voucher (δελτία φιλοξενίας) είναι πάνω από το συμφέρον της Δημόσιας Παιδείας κύριε Δήμαρχε, πόσα χρήματα θα χαθούν μέσα από τα  voucher στους παιδικούς σταθμούς και πόσα θα χάσουν οι επιχειρηματίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών…………..?

-…Επιμένετε ότι τα τετράχρονα δεν θα χωρέσουν στα Δημόσια Νηπιαγωγεία παρά τις διαβεβαιώσεις της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού και  ότι τα κτήρια είναι ακατάλληλα, θυμάστε ότι είναι δικής σας  ευθύνη η κτιριακή υποδομή των σχολείων και τόσα χρόνια παρά τις οχλήσεις του Συλλόγου μας και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν τα  φροντίσατε………… από τώρα και μετά έχουμε την πεποίθηση ότι θα  φροντίσετε  τα νηπιαγωγεία, έτσι όπως αξίζει στα παιδιά του λαού της πόλης της Κορίνθου.

-……..Σοβαρό θέμα είναι   οι  θέσεις των  εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς που μπορεί να χαθούν αν φύγουν τα προνήπια , μα κ. Δήμαρχε το υπουργείο εργασίας  κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης, σας επιχορηγεί να ιδρύσετε δυο τμήματα βρεφικής φροντίδας με 75.000 ευρώ  οι  ανάγκες των πολιτών είναι μεγάλες για  βρεφονηπιακά τμήματα το γνωρίζεται.

 ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΗΠΙΩΝ-ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ πρέπει να γνωρίζουν ότι
οι  παιδικοί σταθμοί έχουν επωμιστεί με  την φροντίδα των παιδιών και το έργο τους είναι σημαντικό αλλά, εντελώς διαφορετικό από τον ρολό του Νηπιαγωγείου γιατί
η  φοίτηση  στο Νηπιαγωγείο, αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα της ζωής του παιδιού στη μάθηση, την προσωπική ανάπτυξη ,  την κοινωνικοποίηση του και την ομαλή του ένταξη στο δημοτικό.
Τα νηπιαγωγεία της πόλης μας είναι 17 από αυτά τα 6 είναι μονοθέσια και τα 11 διθέσια  το 2017-18 φοίτησαν στα νηπιαγωγεία μας 438 παιδιά την χρόνια 2018-19 έχουν γραφτεί 533 παιδιά και υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον, 100 θέσεις για φοιτήσουν όλα τα τετράχρονα του δήμου.
Στο Νηπιαγωγείο υπάρχει η δυνατότητα φοίτησης στο Ολοήμερο πρόγραμμα που λήγει στις 16:00 μ.μ. καθώς και σε τμήμα πρωινής υποδοχής,(7:45-8:15) αν οι γονείς το επιλέξουν.
Το νηπιαγωγείο ανήκει στην Α/θμια Εκπαίδευση, και η εκπαίδευση σε αυτό παρέχεται από Νηπιαγωγούς ΠΕ.60 εξειδικευμένους στην ηλικιακή ομάδα παιδιών 4-6 ετών.
Ο Σύλλογος μας θεωρεί πως η ψήφιση του άρθρου 33 που αφορά τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης αποτελεί σημαντική εξέλιξη και θα συνεχίσει να μάχεται για την άμεση υποχρεωτική εφαρμογή της σε όλη την Ελλάδα. Απέναντι σε αυτόν τον αγώνα σκληροί πολέμιοι ήταν και θα συνεχίσουν, δυστυχώς, να είναι όσοι επέλεξαν να στοιχηθούν πίσω από τη διεκδίκηση της Κ.Ε.Δ.Ε. για εκχώρηση της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στους Δήμους, προσπαθώντας με ψεύδη και κατασυκοφάντηση του παιδαγωγικού έργου των νηπιαγωγών να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι η επένδυση στη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών μας είναι, το λιγότερο, κατακριτέα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog