Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο πολίστας που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στην άρση βαρών σε πάγκο! (ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Διέπρεψε η ελληνική άρση βαρών σε πάγκο με δύο χρυσά μετάλλια και ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην πόλη Μπερκ Σουρ Μερ της Γαλλίας.

Πρωταγωνιστές των νέων ελληνικών θριαμβευτικών εμφανίσεων οι Κωνσταντίνος Δήμου και Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης οι οποίοι κατέκτησαν την κορυφή στα +107 και 80 κιλά αντίστοιχα τόσο στο πρωτάθλημα της γηραιάς ηπείρου όσο και στην όπεν κατηγορία. Με τα μετάλλια των Δήμου και Μωϋσιάδη, η Ελλάδα έφτασε τα τέσσερα χρυσά στη διοργάνωση συμπεριλαμβανομένων κι αυτών από τους Πασχάλη Κουλούμογλου (-59κ.) και Αθανάσιο Βαγενά (-65κ. νέων). Με τέσσερα χρυσά η χώρα μας κατέκτησε την 5η θέση πίσω από Ουκρανία, Μ. Βρετανία, Πολωνία και Τουρκία.

Εκτός από το μετάλλιο, ο Δήμου με τα 230 κιλά που σήκωσε, κατέρριψε και το δικό του ρεκόρ Ευρώπης που ήταν 229κ από τις 7 Δεκεμβρίου 2017 στο Μέξικο Σίτι.

Ο Δήμου, ως κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης, ξεκίνησε από τα πολλά κιλά και χωρίς… άγχος τις προσπάθειες του. Έτσι στην πρώτη σήκωσε 220 κιλά και στη δεύτερη 230, τα οποία ήταν αρκετά για να τον φέρουν στην πρώτη θέση της κατάταξης τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όσο και στο Όπεν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμου δεν επιχείρησε τρίτη προσπάθεια, αποδεικνύοντας πως είναι ο κορυφαίος αθλητής της κατηγορίας στην γηραιά ήπειρο.

aquafeed24.com

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog