Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων στο Αιγαίο

- Advertisement -

Εξι υπερπτήσεις στο Αιγαίο πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 το πρωί της Τρίτης…

Ειδικότερα, σχηματισμός τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενος από τέσσερα F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 10:35. Το ένα ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήση στις νήσους Μαυρία και Λέβιθα στα 27.000 πόδια και ακολούθως στις 10:49 υπερπτήση στη νήσο Μαυρία στα 27.000 πόδια και εξήλθε του FIR Αθηνών στις 10:57.

To δεύτερο ζεύγος F-16 πραγματοποίησε στις 10:45 υπερπτήση στη νήσο Κίναρο στα 26.000 πόδια, στις 10:48 στη νήσο Λέβιθα επίσης στα 26.000 πόδια και στις 10:50 στη νήσο Μαυρία. Ακολούθησε στις 10:59 υπερπτήση στο Αγαθονήσι στα 26.000 πόδια και το δεύτερο ζεύγος αεροσκαφών εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11:03.

Σημειώνεται ότι οι υπερπτήσεις πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ για την αποφυλάκιση των Τούρκων αξιωματικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αμυνας αναφέρθηκε στη σημασία του δικτύου «Natura 2000» της Ε.Ε. για την προστασία του περιβάλλοντος, ως μέρους του νομικού οπλοστασίου της Ελλάδας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας. Στις προβλέψεις του δικτύου «Natura 2000» υπάγονται όπως είπε τις τελευταίες δύο δεκαετίες νησιά τα οποία οι Τούρκοι αμφισβητούν, όπως το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, οι Οινούσσες, τα Ιμια, οι Φούρνοι και το Γυαλί.

Εξάλλου, χθες υπήρξε οξύτατη αντίδραση της Αγκυρας δια στόματος του αντιπροέδρου και εκπροσώπου της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ με αφορμή την αποφυλάκιση των τελευταίων τεσσάρων Τούρκων αξιωματικών.

Μεταξύ άλλων ο Μποζντάγ σημείωσε: «Ό,τι και να κάνει η Ελλάδα είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».

kathimerini.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog