Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λιμάνι Πειραιά: Το 2% των απεργών κρατά όμηρο το 98%

- Advertisement -

Παράνομες κρίθηκαν από το μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά οι προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο 24ωρες απεργίες που έχει προκηρύξει η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στους Προβλήτες του Πειραιά ΕΝΕΔΕΠ ωστόσο η κατάσταση στο λιμάνι θυμίζει καζάνι έτοιμο να εκραγεί…..
ενώ από χθες το βράδυ συγκεντρώθηκαν στις πύλες του λιμανιού εργαζόμενοι στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων και υπάλληλοι μεταφορικών εταιρειών με στόχο να περιφρουρήσουν την περιοχή και να εμποδίσουν πιθανό αποκλεισμό του λιμανιού από απεργούς.

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος στον Πειραιά υφίσταται τις συνέπειες της απεργίας. Μάλιστα με επιστολή προς τον πρωθυπουργό που υπογράφεται από παραγωγικούς φορείς και επιχειρήσεις με άξονα δραστηριοποίησης το λιμάνι όπως η ΣΕΠ ΑΕ, η Διεθνής Ναυτιλιακή Ένωση, εκπρόσωποι των μεταφορικών εταιρειών κλπ ζητούν παρέμβαση για να κρατηθεί ανοιχτό το λιμάνι.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για κλίμα προπαγάνδας και προπηλακισμών ενώ τονίζεται ότι το 98% των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, παρεμποδίσθηκε να εργαστεί παρά τη θέλησή του, από μικρή μερίδα συνδικαλιστών της ΕΝΕΔΕΠ και του ΠΑΜΕ.

“Η απεργία είναι έσχατο μέσο για την διεκδίκηση νόμιμων όμως αιτημάτων, δεν είναι παιχνίδι στα χέρια κανενός και μάλιστα στα χέρια ανεύθυνων ανθρώπων που δεν σκέπτονται ούτε το μεροκάματο των οικογενειών των εργαζομένων, ούτε τις απώλειες πολλών άλλων επαγγελμάτων που στηρίζονται στη λειτουργία του λιμανιού, ούτε και των εταιρειών εργοδοτών τους” αναφέρει η επιστολή, στην οποία τονίζεται ότι επί πολλά χρόνια έχουν καταβληθεί σημαντικές προσπάθειες για να καταστεί ο Πειραιάς το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, ωστόσο η προσπάθεια αυτή “δυναμιτίζεται από μερικές δεκάδες ανθρώπων που μπροστά στο προσωπικό τους συμφέρον και επιδιώξεις δεν υπολογίζουν τίποτε άλλο”.

Οι παραγωγικοί φορείς καταγγέλλουν ότι  στην 3ήμερη απεργία τα όργανα της Πολιτείας έδειξαν παντελή αδιαφορία για την τήρηση της νομιμότητας και κυρίως για την προστασία στο δικαίωμα της εργασίας και ζητείται η παρέμβαση της Πολιτείας που έχει υποχρέωση να διασφαλίσει “την ομαλή ροή των 3,700 εργαζομένων και συναλλασσόμενων που θέλουν να εργαστούν, διαφορετικά καταλύεται η έννοια του ευνομούμενου κράτους” καταλήγει η επιστολή των φορέων.

http://www.capital.gr

- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ντροπή να βάζετε άρθρα του capital που είναι υπέρ των μεγαλοκαρχαριων πάντα και ενάντια σε όποια διεκδίκηση των εργαζομένων.Και ενταξει ο κύριος ξέρουμε κι εσείς Κυρία μου;Κριμα

  2. Δηλαδη1:16 εσύ που είσαι φασίστας καταδοτης γιατί σου αρέσει σε πτώματα να πατάς για να λοιγδωσεις το βρώμικο είναι σου προτείνεις να διαβάζουμε τις ναυαρχιδες των αφεντικών σου ε;μαλακιο

  3. απο ποτε το 2% κανει κουμαντο στο 98% ??
    να τους πεταξουνε εξω και να κανουνε δουλεια τους !!
    χορτασαμε εργατοπατερες τοσα χρονια και να η καταντια μας !!

  4. 3:04 μ.μ. εεεεεπ, φρόνημα εσύ μικρέ. Μην ξανοίγεσαι και φας καμιά μουσταλευριά που σου κάνει το φθαρμένο t-shirt μπακλαβατζίδικο.

  5. Καλύτερα φθαρμένο t-shirt 11:04 παρα lacoste αγορασμένο με ρουφιανια φλωρε.Και το σίγουρο είναι οτι μικρός είσαι εσύ.Και αν εμένα γίνει το t-shirt μπακλαβατζιδικο κοίτα μη σου γίνει εσένα η μούρη καμία ώρα εμετός φασιστογυφτα.

  6. Ρε χαλαρά. Πάτε καλά .Με το να μαλώνουμε και να βριζομαστε δεν βγαίνει άκρη. Ο καθένας έχει την ιδεολογία του και τα πιστεύω του πως να τον κάνεις να συμφωνήσει μαζί σου αφού είστε όλοι "ακραιοι"στις απόψεις σας.είναι ντροπή μας επισκέπτες του μπλοκ να βλέπουν αυτή την φαγωμαρα.πείτε την άποψη σας και όταν δεν συμφωνείτε με τον άλλον μην γίνεστε κατινες!!

  7. 12'59 τι ωραία απειλείς ανώνυμα και μέσω του ιστιολογίου… Παλικάρι από τα λίγα είσαι δηλαδή. Θεριό ανήμερο που δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog