Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νεκρός ο σεφ Άντονι Μπουρντέν – Αυτοκτόνησε στη Γαλλία

- Advertisement -

Ο δημοφιλής σεφ Άντονι Μπουρντέν αυτοκτόνησε σε ηλικία 61 ετών, όπως μετέδωσε εκτάκτως το CNN. 

O Μπουρντέν βρισκόταν στο Στρασβούργο, για τα γυρίσματα ενός επεισοδίου της βραβευμένης σειράς «Parts Unknown» την οποία παρουσιάζει. Ένας στενός του φίλος, ο Eric Ripert, βρήκε τον σεφ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, την Παρασκευή το πρωί. Το BBC αναφέρει πως ήταν στο Στρασβούργο. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πώς ο Μπουρντέν απαγχονίστηκε αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό αν βρέθηκε κάποιο σημείωμα καθώς ο θάνατός του έγινε γνωστός από το τηλεοπτικό δίκτυο με το οποίο συνεργαζόταν και όχι από τις αρχές. 
 
«Με τεράστια θλίψη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου μας και συναδέλφου μας, Άντονι Μπουρντέν», έγραψε το τηλεοπτικό δίκτυο. «Η αγάπη του για τις περιπέτειες, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και ποτό και τις υπέροχες ιστορίες ανά τον κόσμο, τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Τα ταλέντα του ουδέποτε σταμάτησαν να μας εκπλήσσουν και θα μας λείψει τόσο πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την κόρη και την οικογένεια του αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή», αναφέρει το δίκτυο.

O Άντονι Μπουρντέν ήταν ζευγάρι με την ηθοποιό Άζια Αρτζέντο, μια από τις γυναίκες που είχαν κατηγορήσει για βιασμό τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν. Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε αποκτήσει μια κόρη με την δεύτερη γυναίκα του. Η Αριάν είναι σήμερα 11 ετών. Ο Μπουρντέν, αμερικανός στην καταγωγή, υπήρξε κορυφαίος παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής με ιδιαίτερο ταξιδιωτικό στιλ και πολύ επιτυχημένος συγγραφέας βιβλίων. Στη σειρά του στο CNN είχε ταξιδέψει τους τηλεθεατές του σε όλο τον κόσμο ενώ στην ιστορία έχει μείνει το επεισόδιο με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Ανόι. 

Αποφασίζοντας ότι θέλει να ασχοληθεί με τη μαγειρική, ο Μπουρντέν τόλμησε και εγκατέλειψε τις σπουδές του στο κολέγιο Vassar σε ηλικία 20 ετών, πιάνοντας δουλειά σε εστιατόρια στη Μασαχουσέτη. Μετά από αρκετή πρακτική, ο Μπουρντέν έγινε δεκτός στο Αμερικανικό Μαγειρικό Ινστιτούτο, από το οποίο αποφοίτησε στα 1978. Στην αρχή της καριέρας του δούλεψε σε διάφορα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, μεταξύ των οποίων τα φημισμένα Supper Club, One Fifth Avenue και Sullivan’s. Το 1998 ανέλαβε σεφ στην Brasserie Les Halles στο Μανχάταν με παράλληλε συνεργασίες σε κουζίνες του Μαϊάμι, της Ουάσιγκτον και του Τόκιο.

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελος παντων συναδελφοσ σου ρε Ουαλλε, δεν θα γραψεις συλλυπητηρια? Μονο με τους καδους και τις τσουχτρεσ ασχολεισαι?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog