Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πόλο:Στον τελικό του Champions League των Ανδρών προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, για τέταρτη φορά στην ιστορία του.

- Advertisement -

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε 6-4 της Μπαρτσελονέτα, στον συγκλονιστικό ημιτελικό του final-8 που διεξάγεται στη Γένοβα, και αύριο (21:30) θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, απέναντι στην Προ Ρέκο ή τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν ούτε σήμερα καλοί στην επίθεση, αλλά η εξαιρετική αμυντική τους λειτουργία, ιδιαίτερα στον παίκτη λιγότερο (3/11 είχε η ισπανική ομάδα), η εμπειρία και η αποφασιστικότητά τους στην τελευταία περίοδο τους χάρισαν τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός με εξαιρετική άμυνα και πρωταγωνιστή τον Γενηδουνιά (γκολ και ασίστ στην κόντρα στον Γούνα) κατάφερε να προηγηθεί 3-1 στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, όμως, έχασαν δύο ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω και η Μπαρτσελονέτα ισοφάρισε 3-3.

Ακολούθησαν εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, πριν ο Μπούσλιε βρει δίχτυα σε κόντρα, 1΄22΄΄ πριν τη λήξη του οκταλέπτου, και ξαναδώσει προβάδισμα στους Πειραιώτες, που είχαν μείνει «άσφαιροι» σχεδόν 12 λεπτά.

Οι Ισπανοί «απάντησαν» όμως άμεσα με τον Βρλιτς και οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες (4-4) στην τελευταία περίοδο. Ο Γιάννης Φουντούλης σκόραρε με παίκτη παραπάνω, 4΄41΄΄ πριν τη λήξη, ο Πάβιτς ήταν ανίκητος και οι Καταλανοί εκδήλωσαν βιαστικά τις κρίσιμες επιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την τελευταία επίθεσή του στα 37΄΄, «ροκάνισε» το χρόνο και στο φινάλε ο Ομπράντοβιτς μπήκε σε θέση φουνταριστού και με ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ «σφράγισε» τη νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας, διαμορφώνοντας το τελικό 6-4.

www.naftemporiki.gr

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παραδόξως, από σένα εδώ το έμαθα σήμερα Αντρέα. Ας είσαι καλά για τα καλά σου λόγια και συγχαρητήρια για τον άθλο σας. Αλέκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog