Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

- Advertisement -

Η συνάντηση της ελίτ των νεοφιλελεύθερων (“μαφιόζους” τους χαρακτηρίζει ο Victor στο AgoraVox) του δυτικού κόσμου γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο(φέτος στο Τορίνο, 7-10 Ιουνίου). Πρόκειται για την περίφημη πλέον “Ομάδα Μπίλντερμπεργκ”, που ιδρύθηκε το 1954 στο ξενοδοχείο
Bilderberg στο Osterbeek ύστερα από πρόσκληση του πρίγκιπα Bernhard των Κάτω Χωρών, ενός πρώην ναζί. Με στόχο να υποστηρίξει το διάλογο μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής για την  αντιμετώπιση του τότε αντιαμερικανισμού στην Ευρώπη. Συνιδρυτής ήταν το David Rockefeller Group.

Αυτό το “Club” είναι ίσως το πιο ισχυρό δίκτυο επιρροής στο σημερινό κόσμο. Φέρνει σε επαφή ανθρώπους και κυρίως τους ηγέτες από όλες τις δυτικές χώρες που επηρεάζουν την πολιτική, την οικονομία, τη χρηματοδότηση, τα μέσα ενημέρωσης, φέρνει σε επικοινωνία αξιωματούχους από το στρατό ή τις μυστικές υπηρεσίες, καθώς και κάποιους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς. Ισχυρίζεται ότι είναι μια αληθινή «παγκόσμια κυβέρνηση» αποκρυφιστικού σχεδόν χαρακτήρα … αλλά χωρίς να συμπεριλαμβάνει στη διακυβέρνηση αυτή και τις χώρες BRICS.

Ο στρατηγικός προσανατολισμός της ομάδας είναι κυρίως η νεο-φιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση προς όφελος των πολυεθνικών και των οικονομικών εξουσιών. Οι ενέργειές της μπορούν να αφορούν την υπόγεια έναρξη της οικονομικής κρίσης ή την έναρξη της φάσης της ανάπτυξης, ή τη νομισματική και χρηματιστηριακή διακύμανση της αγοράς, ή ακόμα την πολιτική εναλλαγή, την επιλογή των ηγετών και των υπουργών, την κοινωνική πολιτική, τη διαχείριση του πληθυσμού του κόσμου και ακόμη το ξέσπασμα ενός πολέμου.

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι οργανωμένη σε τρεις διαδοχικούς κύκλους. Ο “εξωτερικός κύκλος” είναι αρκετά ευρύς και περιλαμβάνει το 80% των συμμετεχόντων στις συναντήσεις. Τα μέλη αυτού του κύκλου γνωρίζουν μόνο ένα μέρος από τους σκοπούς και τις στρατηγικές του Club. Ο δεύτερος κύκλος, αποκαλείται “διευθύνουσα Επιτροπή “, και είναι ένα εκτελεστικό συμβούλιο περιορισμένης σύνθεσης, που αποτελείται από τριάντα τέσσερα μέλη, τα οποία συζητούν και προετοιμάζουν τις κύριες κατευθύνσεις, την ατζέντα των συζητήσεων και τους καλεσμένους. Παραπάνω, υπάρχει ο πρώτος κύκλος, η “Συμβουλευτική Επιτροπή Μπίλντερμπεργκ” (επιτροπή), η οποία περιλαμβάνει δέκα μέλη.

Η αδιαφάνεια και η ομερτά είναι ο κανόνας για αυτήν την οργάνωση.

Ο σημερινός αρχηγός των αρχηγών (Capo tuti i capi) είναι ο Γάλλος Henri de Castries, του Ασφαλιστικού ομίλου Axa.

Οι θεματικές συζητήσεις ποικίλλουν ανάλογα με τη συγκυρία και την επικαιρότητα. Το 2018, οι συμμετέχοντες  θα συζητήσουν για τα ζητήματα του «λαϊκισμού της Ευρώπης», του «μέλλοντος της εργασίας», της «ελεύθερης ανταλλαγής στο εμπόριο»  και την «ψηφιακή καινοτομία».

 Φέτος συμμετέχουν εκπρόσωποι των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων όπως το αφεντικό της Airbus, Thomas Enders, o Patrick Pouyanne της Total και της Vodafone, ο Vittorio Colao. Συμμετέχουν ακόμη ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso, ο οποίος τώρα είναι πρόεδρος της υπερτράπεζας Goldman Sachs International, ο Βέλγος πρωθυπουργός, η Άνα Μπράναβιτς πρωθυπουργός της Σερβίας, ο Χένρυ Κίσσινγκερ κ.ά.

Απ΄ότι φαίνεται δεν πρόκειται για ένα παγκόσμιο φόρουμ αλλά για ένα φόρουμ της Δύσης. Από τους 131 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα 2018, οι 31 είναι από τις ΗΠΑ, 11 από το Ηνωμένο Βασίλειο και από 9 συμμετέχοντες έχουν οι Γάλλοι και οι Ιταλοί, ενώ δεν συμμετέχει κανείς από την Κίνα, τη Ρωσία και την Ιαπωνία.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Τουρκία συμμετέχουν πέντε, από την Πορτογαλία τρεις και από την Ελλάδα δύο: Οι Mitsotakis, Kyriakos (GRC), President, New Democracy Party  και ο Papalexopoulos, Dimitri (GRC), CEO, Titan Cement Company S.A.

 Έχουν γραφεί πολλά βιβλία για την ομάδα Bilderberg, τα πιο σημαντικά είναι το βιβλίο Les Maîtres du monde, του Λουίς Μ. Γκονζάλες-Μάτα που εκδόθηκε ο 1979, και το βιβλίο “Η αληθινή ιστορία της ομάδας Bilderberg”, του Daniel Estulin.

http://artinews.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog