Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή τα μέτρα της 4ης αξιολόγησης

- Advertisement -





Με ένα μικρό διάλειμμα για Σαββατοκύριακο, ξεκίνησε από σήμερα Παρασκευή ο αγώνας δρόμου για το κλείσιμο της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, που θα ανοίξει και το δρόμο για τις αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στο Eurogroup,στις 21 Ιουνίου.

Την Παρασκευή κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει σειρά μέτρων, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, αφού έχουν τεθεί από τους δανειστές ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την τέταρτη αξιολόγηση.
Από την ερχόμενη Δευτέρα, η Βουλή θα πρέπει μέσα σε τέσσερις ημέρες να έχει ολοκληρώσει τη συζήτηση και επεξεργασία των διατάξεων στις αρμόδιες Επιτροπές και εν συνεχεία στην Ολομέλεια. Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε επεξεργασία αρχικώς στις αρμόδιες διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές -Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης- και κατόπιν θα τεθεί στην κρίση της Ολομέλειας.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιουνίου.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι την 14η Ιουνίου

  • Την Δευτέρα, 11 Ιουνίου, ξεκινάει στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής με τη διαδικασία του επείγοντος η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου.
  • Την Τρίτη, 12 Ιουνίου, θα κατατεθούν οι απόψεις των κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του στις επιτροπές.
  • Την Τετάρτη, 13 Ιουνίου, θα αρχίσει η συζήτησή του στην Ολομέλεια, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ και θα ολοκληρωθεί την επομένη ημέρα, Πέμπτη 14 Ιουνίου, μέχρι τις 15:00, με την ψήφισή του






naftemporiki.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog