Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η μαριχουάνα είναι η νέα… μπύρα

- Advertisement -

Το νέο μεγάλο στοίχημα των παραγωγών ινδικής κάνναβης είναι ότι όλο και περισσότερος κόσμος θα προτιμήσει ένα ποτό που θα την περιέχει, παρά ένα τσιγάρο….Η Green Organic Dutchman Holdings ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός κέντρου κατασκευής και δοκιμών για να πειραματιστεί με την χρήση της κάνναβης σε διάφορα είδη ποτών, όπως παγωμένα τσάγια, χυμούς και ενεργειακά ποτά. Και δεν είναι η πρώτη εταιρεία που επιχειρεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte στον Καναδά, 6 στους 10 καταναλωτές θα προτιμήσουν βρώσιμα και πόσιμα προϊόντα με μαριχουάνα, όταν αυτά νομιμοποιηθούν. Και οι παραγωγοί ήδη φροντίζουν να εξασφαλίσουν μερίδιο στη συγκεκριμένη αγορά.

Η μπύρα και τα αλκοολούχα ποτά ήδη νιώθουν την απειλή. Στις πολιτείες των ΗΠΑ όπου η μαριχουάνα είναι νόμιμη έχει ήδη καταγραφεί απότομη πτώση στις πωλήσεις μπύρας και κρασιού, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg Intelligence.

Η αγορά της ιατρικής και της ψυχαγωγικής κάνναβης υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 7,7 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια, ενώ κάποιες μελέτες ισχυρίζονται ότι μέχρι το 2030 τα αναψυκτικά με κάνναβη θα υπερισχύουν των παραδοσιακών στα ράφια των καταστημάτων.

Πέρυσι η Constellation Brands, ιδιοκτήτρια της μπύρας Corona, αγόρασε μερίδιο στην Canopy Growth, τον μεγαλύτερο παραγωγό μαριχουάνας στον Καναδά. Και οι αναλυτές αναμένουν τουλάχιστον μία ακόμη αντίστοιχη κίνηση από μεγάλη ποτοποιία.

Η Delta 9 Cannabis, με έδρα το Γουίνιπεγκ του Καναδά, θα λανσάρει την επόμενη εβδομάδα τη Legal Lager, μία μπύρα με σπόρους κάνναβης, σε συνεργασία με τη ζυθοποιία Fort Garry Brewing. Μπορεί από το μείγμα να απουσιάζουν τα ψυχοδραστικά συστατικά της μαριχουάνας, αλλά διαθέτει μια πολύ ιδιαίτερη επίγευση. Όταν ο νόμος το επιτρέψει, το σχέδιο είναι η κυκλοφορία μιας μη αλκοολούχας μπύρας που θα περιέχει κανονική μαριχουάνα αντί για αλκοόλ.

insider.gr
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και πίνω μπύρες πίνω μπύρες πίνω μπύρες.όταν λεγαν τα αλάνια τι πίνεις και δεν μας δίνεις βλέπανεμπροστά! Πιασαρικο άρθρο θα έχει σουξέ. Αντέ και σε κόκα κόλα για τους "σκληρούς"

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog