Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δείτε ένα συλλεκτικό βίντεο του 1948 στη Διώρυγα της Κορίνθου (video)

- Advertisement -

Ο Ισθμός της Κορίνθου αποτελεί το κατεξοχήν στρατηγικό σημείο της Ελλάδας κι ένα από τα σημαντικότερα της Ανατολικής Μεσογείου….

Η διώρυγα της Κορίνθου συνδέει τον κόλπο της Κορίνθου με τον Σαρωνικό κόλπο στο Αιγαίο. Διασχίζει τον στενό Ισθμό της Κορίνθου και χωρίζει την Πελοπόννησο από την ηπειρωτική Ελλάδα, αναμφίβολα καθιστώντας τη χερσόνησο νησί. Οι οικοδόμοι έσκαψαν το κανάλι μέσω του Ισθμού σε επίπεδο θάλασσας. δεν χρησιμοποιούνται κλειδαριές. Έχει μήκος 6,4 χιλιόμετρα (4 μίλια) και πλάτος μόλις 21,4 μέτρα (70 πόδια), καθιστώντας το αδιάβατο για τα περισσότερα σύγχρονα πλοία. Τώρα έχει μικρή οικονομική σημασία.

Το κανάλι αρχικά προτάθηκε σε κλασσικούς χρόνους και έγινε μια αποτυχημένη προσπάθεια να οικοδομηθεί τον 1ο αιώνα μ.Χ. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1881, αλλά παρεμποδίστηκε από γεωλογικά και οικονομικά προβλήματα που έπληξαν τους αρχικούς κατασκευαστές. Ολοκληρώθηκε το 1893, αλλά εξαιτίας της στενότητας του καναλιού, των προβλημάτων ναυσιπλοΐας και των περιοδικών κλεισίματος για την επιδιόρθωση των κατολισθήσεων από τους απότομους τοίχους του, απέτυχε να προσελκύσει το επίπεδο κίνησης που αναμένουν οι χειριστές του.


http://korinthostv.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog