Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανακοινώνονται οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων

- Advertisement -

Στο φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως δημοσιεύονται μέσα στο επόμενο 24ωρο οι νέες αντικειμενικές αξίες επηρεάζοντας τον ΕΝΦΙΑ…της φετινής χρονιάς, τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων αλλά και όλους τους φόρους μεταβίβασης. Θα ακολουθήσει η κατάθεση τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο με τις προσαρμογές στον ΕΝΦΙΑ. Ένα ακόμα προαπαιτούμενο της τέταρτης αξιολόγησης ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, με την υπουργική απόφαση για την αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ που θα εκδοθούν τον Αύγουστο θα προβλέπουν πέντε δόσεις, αφού αναμένονται φουσκωμένα για το 15% των υπόχρεων στον ενιαίο φόρο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το 67% των φορολογουμένων, δεν θα δουν αλλαγές στο φετινό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ ενώ, παρά τη μείωση των αντικειμενικών που θα υπάρξει σε πολλές περιοχές της χώρας μόνο το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων θα δει να μειώνεται ο λογαριασμός του φόρου ακινήτων.

Το οικονομικό επιτελείο για να περιορίσει τις φοροεπιβαρύνσεις σχεδιάζει παρεμβάσεις στο συμπληρωματικό φόρο και συγκεκριμένα αναμένεται αύξηση του αφορολόγητου ορίου. Το όριο αυτό ανέρχεται σήμερα σε 200.000 ευρώ και η πρόταση που συζητείται είναι να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 50.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog