Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πανελλήνιες 2018: Ρίσκαρε και μηδενίστηκε – Το σκονάκι της μαθήτριας σε απίθανο σημείο – Το μεγάλο λάθος της!

- Advertisement -

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις στο σχολείο πήραν απρόβλεπτη τροπή. Η μαθήτρια είχε αποφασίσει να ρισκάρει αλλά κάποια στιγμή η τύχη την εγκατέλειψε…

Οι Πανελλήνιες 2018 συνεχίζονται μαζί με ευτράπελα σε πολλά σχολεία. Δέκα μαθητές είδαν μηδενισμό του γραπτού τους στις φετινές πανελλήνιες στην Κρήτη, επί συνόλου 6.500 υποψηφίων. Η επιλογή τους να έχουν μία μικρή «βοήθεια» προκειμένου να γράψουν καλά, δεν απέδωσε καρπούς. Έγιναν αντιληπτοί από τους επιτηρητές καθηγητές, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συμμετοχή τους στο εξεταζόμενο μάθημα.

Σύμφωνα με όσα είπε στο «Ράδιο Κρήτη» ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης, πρόκειται κυρίως για υποψηφίους που… αμέλησαν να αφήσουν εκτός της αίθουσας εξέτασης το κινητό τους τηλέφωνο ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις με «σκονάκι». Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφια που μηδενίστηκε είχε σημειώσεις στα νύχια της και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία να αντιγράψει.

Το κόλπο της έγινε κάποια στιγμή αντιληπτό. Επιτηρητής βρισκόταν τυχαία πίσω της και η ίδια που προφανώς δεν είχε πάρει είδηση άρχισε να αντιγράφει. Τότε το γραπτό της μηδενίστηκε και η ίδια αναγκάστηκε να βγει από την αίθουσα.
Αντιγραφή μέσω ακουστικού στις Πανελλήνιες

Το ευτράπελο που συζητήθηκε περισσότερο στις φετινές Πανελλήνιες έγινε σε σχολείο στην Κω. Το γραπτό της 18χρονης μαθήτριας μηδενίστηκε στο μάθημα της Ιστορίας, στο 2ο ΓΕΛ Κω και λίγο αργότερα συνελήφθη η αδερφή της.

Πιο συγκεκριμένα, 18χρονη μαθήτρια, εντοπίστηκε από τον επιτηρητή καθηγητή, να φέρει ακουστικό με καλώδιο στο ένα της αυτί, το οποίο είχε κρύψει επιμελώς ανάμεσα στα μαλλιά της. Μέσω αυτού, επικοινωνούσε με την 24χρονη αδερφή της, προκειμένου με αυτό το ιδιαίτερο κόλπο να την βοηθά, στο εξεταζόμενο μάθημα. Για το θέμα έχει επιληφθεί ήδη το αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αίθουσα επικράτησε αναστάτωση ενώ στο σχολείο κλήθηκε η αστυνομία που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης. Οι Πανελλήνιες συνεχίστηκαν κανονικά για τους υπόλοιπους υποψήφιους, που σίγουρα θα θυμούνται για καιρό τα όσα έζησαν.
Ποιοι μηδενίζονται στις Πανελλήνιες

Kινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις αποτελούν λόγους μηδενισμού του γραπτού του υποψηφίου εφόσον τα έχει μαζί του στην αίθουσα. Μηδέν θα πάρει ένας μαθητής αν αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί ή δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, βάσει του σχετικού κανονισμού.

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

newsit.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog