Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή το αίτημα προ ημερησίας Μητσοτάκη για τη συμφωνία του Eurogroup

- Advertisement -

Η συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους και την έξοδο από το Μνημόνιο αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή με πρωτοβουλία της κυβέρνησης…
Αίτημα για τη διενέργεια προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup για τη διευθέτηση του χρέους και την έξοδο από το Μνημόνιο κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει σχετική ενημέρωση με δική της πρωτοβουλία.

Η πρόταση κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή όπως είχε προαναγγείλει από την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όμως στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και πριν κατατεθεί το αίτημα της ΝΔ είχε εκδηλωθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να παρασχεθεί ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όχι στο πλαίσιο προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης αλλά βάσει του παραπλήσιου άρθρου 142. Πάντως οι τελικές αποφάσεις για το πώς και πότε θα διεξαχθεί η σχετική απόφαση δεν έχουν ληφθεί ακόμη.
ΝΔ: Άκρως προκλητικά τα πανηγύρια για τη συμφωνία

Στην πρότασή του για την προ ημερησίας ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση καταγγέλλοντας «άκρως προκλητικά κυβερνητικά πανηγύρια για τη δήθεν ολοκλήρωση του αχρείαστου τρίτου μνημονίου». «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για άλλη μια φορά κατέφυγε σε ψέματα για να κρατηθεί μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία. Μια παραμονή, όμως που αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιζήμια για τους Έλληνες. Που ναρκοθετεί και υπονομεύει την εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας κυρίως μέσα τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και την αποδοχή πολύ υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060» συμπλήρωσε και κατήγγειλε ότι η «περίφημη καθαρή έξοδος δεν είναι τίποτα περισσότερο από την “καθαρή είσοδο” στο τέταρτο μνημόνιο». Ο κ. Μητσοτάκης κάνει, παράλληλα, λόγο για είσοδο της χώρας σε ένα «ιδιότυπο μνημόνιο, που περιλαμβάνει μόνο νέα μέτρα που θα κληθούν οι πολίτες και πάλι να πληρώσουν, αλλά δεν περιλαμβάνει χρηματοδότηση».
ΝΔ: Πενιχρή η ρύθμιση για το χρέος

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από επικοινωνιακές φιέστες» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες «για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες, σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο, για τα επιπλέον μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ». Χαρακτήρισε επίσης «πενιχρή» τη ρύθμιση για την ελάφρυνση του χρέους και υποστήριξε ότι «απέχει πολύ όχι μόνο από τις προσδοκίες που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της από το 2012». «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί για τα δεινά που οι πολιτικές του επιλογές έφεραν στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά και τους περιορισμούς που δημιουργεί στις επόμενες κυβερνήσεις» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

news247.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog