Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΥΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

- Advertisement -

Γράφει η Μητρόπολη Κορίνθου….

Εχθές Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και στο πλαίσιο των «ΙΒ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2018» πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν «πάντων των Αγίων Αποστόλων, συνεργών του Αποστόλου Παύλου εν τω καταρτισμώ της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας», προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και πλαισιουμένου υπό Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας, ο οποίος και εζήτησε από τον αγρυπνούντα Ι. Κλήρο και Λαό την συμπροσευχή τους υπέρ επιτυχίας της χειρουργικής επεμβάσεως του μακαριστού πλέον Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου.

Στην Ι. Αγρυπνία έψαλλαν καλλίφωνοι χοροί εκ των Μοναζουσών της Ι. Μητροπόλεώς μας, προσφέροντας στο πλήθος των συμπροσευχομένων πιστών την δυνατότητα της «εν κατανύξει» συμμετοχής τους και της πνευματικής ανατάσεώς τους.

Πριν την απόλυση της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης επεσήμανε ότι λίγες μέρες πριν τον Εορτασμό της μνήμης του Πολιούχου Αγίου μας, Αποστόλου των Εθνών Παύλου, τιμάμε αγρυπνούντες όλους τους Αγίους Αποστόλους συνεργούς Του, που έδρασαν για την διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού στην Κόρινθο, παρακαλώντας ταυτόχρονα τους Αγίους Αποστόλους να συνεχίσουν να καθίστανται και δικοί μας συνεργοί, πρεσβεύοντας στον Κύριό μας για φωτισμό και δύναμη για τον Ευαγγελισμό της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Ολοκληρώνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τις Μοναστικές Αδελφότητες για την σεμνή παρουσία τους και τους πιστούς για την αθρόα συμμετοχή τους, γεγονός που υποδηλώνει την ευλάβειά τους στον Απόστολο Παύλο και στους συνεργούς Του Αγίους Αποστόλους αλλά και την υπακοή τους στα καλέσματα της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Αγρυπνία Αγίων Αποστόλων συνεργών Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

https://www.ekklisiaonline.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog