Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μία μεγάλη μέρα για το Κουνγκ Φου & το Τάι Τσι στην Κορινθία

- Advertisement -

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον αθλητισμό και το Κουνγκ Φου έγινε στο κλειστό Στάδιο της Κορίνθου την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 όπου πραγματοποιήθηκαν οι 1οι διασυλλογικοί αγώνες Κουνγκ Φου, Τάι Τσι και Σάντα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γου Σου Κουνγκ Φου.

Χαρακτηριστικό της επιτυχίας των αγώνων ήταν το κατάμεστο από κόσμο στάδιο που παρευρέθηκε στη διοργάνωση και στήριξε την πρώτη προσπάθεια της “Πηγής του Νεαρού Δάσους” Κορίνθου να παντρέψει το Παραδοσιακό με το Αγωνιστικό. Ένα πολύ λεπτό και δύσκολο εγχείρημα μιας που το πνεύμα της ανιδιοτελούς παραδοσιακής άσκησης πρέπει να συνυπάρξει με τα δεδομένα του σήμερα, όπου ο αθλητισμός απαιτεί ανταγωνισμό και θεσμικά πλαίσια.

Η “Πηγή του Νεαρού Δάσους” Κορίνθου θέλοντας να ακολουθήσει τις εξελίξεις και να προσφέρει στους νέους προοπτικές και για ακαδημαϊκή κατάρτιση ώστε να μπορεί να κομίσει όλα οφέλη που έχει κάθε νέος αθλητής (διακρίσεις σε επίσημες διοργανώσεις, μοριοδοτήσεις αλλά και δυνατότητα κατάρτισης προπονητών) το 2017 έγινε αθλητικός σύλλογος και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γου Σου Κουνγκ Φου ύστερα από 10 χρόνια πολιτιστικής δράσης. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να διοργανώσει τους πρώτους αυτούς αγώνες. Ελπίζουμε να έχουμε τη χαρά και στήριξη του κόσμου ώστε να διοργανώσουμε ακόμα πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις σαν και αυτή και να μπορέσουμε να δώσουμε έμπνευση και κίνητρο όχι μόνο σε νέους αλλά και στους μεγαλύτερους να ασχοληθούν με μια τόσο σπουδαία τέχνη για το σώμα και το πνεύμα όπως είναι το Κουνγκ Φου και το Τάι Τσι.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Κέντρο Πολιτισμού, Άθλησης & Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων, των χορηγών της διοργάνωσης, του κόσμου που επισκέφτηκε τους αγώνες και βέβαια την Ομοσπονδία Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ. Επίσης στη διοργάνωση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κος Λάμπρος Σταμούλης καθώς επίσης οι κ.κ. Γιώργος Τσιόγκας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας και Τάκης Ρέππας, μέλος του τμήματος αθλητισμού, εκπρόσωπος της Νομαρχιακής επιτροπής και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ευχαριστούμε το κανάλι SUPER TV που κάλυψε τη διοργάνωση.

Η “Πηγή του Νεαρού Δάσους” Κορίνθου εύχεται καλή επιτυχία για την συνέχεια και καλό καλοκαίρι σε όλους.

Περισσότερα για την Πηγή του Νεαρού Δάσους Κορίνθου μπορείτε να δείτε στους συνδέσμους

και στο τηλέφωνο 6936929950 Παναγόπουλος Χρήστος
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog