Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μουντιάλ 2018: Κι όμως, στο τέλος έχασε η Γερμανία – Πρώτη φορά στην ιστορία της εκτός από τη φάση των ομίλων!

- Advertisement -

Με την Σουηδία να κερδίζει 3-0 το Μεξικό, οι Νοτιοκορεάτες «σόκαραν» με 2-0 τους παγκόσμιους πρωταθλητές, πετώντας τους εκτός Μουντιάλ 2018 – Πήγε στο VAR ο διαιτητής και για τα δύο γκολ των Κορεατών, κράτησε εννέα λεπτά καθυστερήσεις – Την πρωτιά στον 6ο όμιλο κατέκτησαν οι Σκανδιναβοί και πέρασαν μαζί με το Μεξικό στους «16»

Από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μας ήρθε! Μπορεί η Αργεντινή, μετά τις κάκιστες εμφανίσεις της στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Μουντιάλ, να έδειχνε ως υποψήφια να αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση και η Γερμανία να κρατούσε την τύχη στα χέρια της μετά την δραματική της νίκη επί της Σουηδίας με 2-1 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, όμως, τελικά, αυτή που φεύγει με σκυμμένο κεφάλι από τα γήπεδα της Ρωσίας είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014!

Χθες, λοιπόν, η Αργεντινή κατάφερε να… σώσει την παρτίδα, προσωρινά τουλάχιστον, επικρατώντας με 2-1 της Νιγηρίας και κατακτώντας μία θέση στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας. Σήμερα, όμως, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία δεν κατάφερε να πετύχει κάτι αντίστοιχο, αν και, θεωρητικά, είχε σαφές προβάδισμα απέναντι στην «αδύναμη» Νότια Κορέα. Κι όμως, οι Ασιάτες ήταν αυτοί που είχαν -και είπαν- την τελευταία λέξη, επικρατώντας με 2-0, χάρη σε γκολ του Γιουνγκ Γκουόν Κιμ στο 90΄+3΄ και του Χέουνγκ Μιν Σον στο 90΄+6.

Έτσι, η Γερμανία αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Και αυτό, μολονότι ο διαιτητής χρειάστηκε να συμβουλευθεί το VAR και για τα δύο γκολ των Ασιατών, ενώ κράτησε και εννέα λεπτά καθυστερήσεις!

Την πρόκριση από τον 6ο όμιλο πήραν η Σουηδία με το Μεξικό. Οι Σκανδιναβοί τερμάτισαν πρώτοι, καθώς επιβλήθηκαν εύκολα με 3-0 των Μεξικανών, οι οποίοι μπορεί να έμεινα δεύτεροι στον όμιλο και να έχουν -θεωρητικά- πιο δύσκολο έργο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ωστόσο πέτυχαν τον πρωταρχικό τους στόχο, που ήταν η πρόκριση στους «16».





Νότια Κορέα-Γερμανία 2-0

Και στο τέλος αποκλείστηκαν… οι Γερμανοί! Η Νότια Κορέα έκανε το «μπαμ» στο φινάλε του ομίλου, νίκησε με 2-0 τη «νασιονάλμανσαφτ» και την άφησε εκτός συνέχειας Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Πριν το παιχνίδι, λίγοι θα πίστευαν, όχι πως η Γερμανία θα χάσει από τη Νότια Κορέα, σε ένα παιχνίδι τόσο κρίσιμο και οριακό, αλλά έστω ότι θα δυσκολευτεί χαρακτηριστικά να νικήσει. Οι περισσότεροι «λοξοκοιτούσαν» την αναμέτρηση της Σουηδίας με το Μεξικό, περιμένοντας τα «σπουδαία» από κει. Φευ! Τελικά, σπουδαιότερο κι από το 3-0 των Σκανδιναβών επί της ομάδας του Οσόριο ήταν το 2-0 της χώρας της Άπω Ανατολής, με τους Γερμανούς να φεύγουν από το γήπεδο ταπεινωμένοι, αφού για πρώτη φορά με τρόπο διεξαγωγής που περιλαμβάνει ομίλους, αποκλείστηκαν!

Ήδη από το ξεκίνημα, οι Γερμανοί πήραν τα «ηνία» κι έψαξαν το γκολ που χρειάζονταν, αλλά κυρίως θα έπαιρνε αρκετό άγχος από τις «πλάτες» τους, ειδικά σε περίπτωση που δεν άκουγαν ευχάριστα νέα από το Εκατέρινμπουργκ.

Στο 14’ η κούρσα του Γκορέτσκα από δεξιά είχε προϋποθέσεις να βγάλει τον Βέρνερ σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, αλλά ο Κιμ παρενέβη σωτήρια στο γύρισμα του πρώτου, διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ το ίδιο έκανε δυο λεπτά αργότερα ο Λι στη σέντρα του Έκτορ από αριστερά.

Στο 19’ ήταν η σειρά των Νοτιοκορεατών να απειλήσουν και μάλιστα σοβαρά. Ο Γιούνγκ εκτέλεσε με δύναμη και φάλτσα απευθείας φάουλ, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Νόιερ και χρειάστηκε υπερπροσπάθεια από τον τερματοφύλακα της Μπάγερν Μονάχου, ώστε να μην εκμεταλλευτεί το λάθος ο Σον πάνω στη γραμμή.

Ο άσος της Τότεναμ «τρόμαξε» την άμυνα της «νασιονάλμανσαφτ» και στο 25’, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Η κατοχή ήταν στο 68% για τα «πάντσερ», που έβλεπαν τον Βέρνερ να αργεί στις επιλογές του και τον Οζίλ κλεισμένο από παντού κι αδύναμο να απειλήσει. Έτσι το σφύριγμα της διακοπής για το ημίχρονο οδήγησε τους Γερμανούς δίχως γκολ στα αποδυτήρια και διατήρησε τον αγωνιώδη χαρακτήρα στο παιχνίδι.

Η Γερμανία δεν πήρε το προβάδισμα στο ημίχρονο, όπως και σε κανένα άλλο παιχνίδι του ομίλου. Αυτό είχε να συμβεί στα «πάντσερ» από το 1986 και τους έστειλε δυσοίωνο μήνυμα ενόψει της συνέχειας, που ήταν εφιάλτική. Εντούτοις, η ομάδα του Λεβ μπήκε δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Γκορέτσκα, που μετά τη σέντρα του Κίμιχ από δεξιά έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, όμως ο Τζο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ!

Στο 51′ ο Βέρνερ σούταρε στην κίνηση μετά τη σέντρα του Έκτορ και έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, ενώ ακριβώς εκείνη τη στιγμή η Σουηδία έπαιρνε το προβάδισμα κόντρα στο Μεξικό κι έβαζε για τα… καλά τους Γερμανους στην «πρίζα»! Ο Λεβ ανέλαβε δράση, περνώντας στο παιχνίδι τον Γκόμεζ, όμως γκολ μπήκε στο… άλλο παιχνίδι, αφού οι Σκανδιναβοί έκαναν το 2-0 κόντρα στους Μεξικανούς!

Πλέον τα «πάντσερ» ήθελαν ένα γκολ για να προκριθούν και να αφήσουν εκτός συνέχειας τους «Tri», αυτό όμως έμοιαζε απαιτητική αποστολή. Ο αρνητικός Γκορέτσκα έδωσε τη θέση του στον νωθρό Μίλερ (63’) και η Κορέα έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Σον (66’), που δεν σούταρε την κατάλληλη στιγμή, σηκώνοντας ωστόσο από το κάθισμά τους τους 41,835 που παρακολουθούσαν το «θρίλερ» της Kazan Arena!

Στο 87’ ο Χούμελς με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έχασε την τελευταία σπουδαία ευκαιρία για τη Γερμανία, πριν το θρίλερ γίνει… δράμα! Στο 91’ ο Κιμ σούταρε από κοντά, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, πριν επέμβει το… VAR, που έδειξε λάθος του Κρόος, από τον οποίο και προήλθε η πάσα, για να μετρήσει κανονικά!

Πλέον οι Γερμανοί έπρεπε να αποδεχθούν τη μοίρα τους, παρά το ότι ο Νόιερ ανέβηκε στα… ορεινά του γηπέδου και στην αντίπαλη περιοχή, μήπως και γίνει το «θαύμα». Αντίθετα, σε μια κόντρα, σε κενή εστία, ο Σον εκμεταλλεύτηκε το κενό και διαμόρφωσε το τελικό 2-0, που χάρισε στους Ασιάτες μια αξέχαστη νίκη και άφησε εκτός ομίλων τη Γερμανία, για πρώτη φορά στα χρονικά!

*Για πρώτη φορά η Γερμανία δέχεται δυο γκολ στις καθυστερήσεις παιχνιδιού του Μουντιάλ!

* H Γερμανία γίνεται η τρίτη συνεχόμενη πρωταθλήτρια κόσμου, που αποκλείεται στην αμέσως επόμενη διοργάνωση από τους ομίλους, μετά την Ιταλία (2010) και την Ισπανία (2014).

* Αυτός ήταν ο πρώτος αποκλεισμός των «πάντσερ» από την πρώτη φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το 1938!

* Μόλις 2 από τα 72 σουτ των Γερμανών σε αυτό το Μουντιάλ κατέληξαν στα δίχτυα, σε ένα ποσοστό ευστοχίας 3%!

Οι συνθέσεις:

Νότια Κορέα: Γιο, Γ. Λι, Γιουν, Χονγκ, Κιμ, Γιανγκ, Κου (56’ Χουάνγκ), Γιουνγκ, Γ. Σ. Λι, Μουν (69’ Τζου), Σον

Γερμανία: Νόιερ, Έκτορ (78’ Μπραντ), Χούμελς, Σίλε, Κίμιχ, Κεντίρα (58’ Γκόμεζ), Κροος, Εζίλ, Γκορέτσκα (63’ Μίλερ), Βέρνερ, Ρόις

germania_sweeden_mesa
germania_sweeden_mesa3
germania_sweeden_mesa2


Μεξικό-Σουηδία 0-3

Η Σουηδία ήταν εντυπωσιακή, διέλυσε το Μεξικό 3-0 και πέρασε ως 1η στην επόμενη φάση. Οι Μεξικάνοι ήταν σε… σιέστα, αλλά πανηγύρισαν την πρόκριση χάρη στο κάζο των Γερμανών!

Σουηδία… μαγεία και οι Σκανδιναβοί στα νοκ άουτ ματς του Μουντιάλ. Οι παίκτες του Αντερσον ήταν εντυπωσιακοί, επιβλητικοί, εκμεταλλεύθηκαν την αδυναμία των Μεξικανών και πέτυχαν τεράστια νίκη με 3-0. Πρώτη η Σουηδία στον όμιλο, δεν πλήρωσε τη… σιέστα το Μεξικό, αφού οι Κορεάτες φρόντιζαν την ίδια στιγμή να σοκάρουν τους Γερμανούς.

Η Σουηδία έπρεπε να βρει τη δύναμη να ξεπεράσει το σοκ του… Κροος. Τα κατάφερε και με το παραπάνω. Μπήκε ορεξάτη, πίεσε τους Μεξικάνους και στο δεκάλεπτο είχε δυο καλές ευκαιρίες με Μπεργκ και Φόρσμπεργκ! Οι Μεξικάνοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στην πρώτη ωραία προσπάθεια βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ! Ο Τσιτσαρίτο έκλεψε, ο Λοσάνο μοίρασε ωραία, αλλά το πλασέ του Βέλα πέρασε εκτός! Ηταν και η τελευταία δυνατή ευκαιρία για την ομάδα του Οσόριο που παρουσίασε ένα απογοητευτικό πρόσωπο τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Ο Οτσόα ήταν εξαιρετικός και στο 29′ έκανε μια τεράστια επέμβαση στο κοντινό σουτ του Μπεργκ. Ο πρώην «πράσινος» βρέθηκε σε θέση βολής στο 45′, αλλά και πάλι αστόχησε!

Οι Σκανδιναβοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, μόνο που τώρα είχαν και την ουσία! Στο 50ο λεπτό ήρθε το γκολ για την ομάδα του Αντερσον. Μετά από σέντρα που έγινε από τον Μπεγκ, ο Κλάεσεν δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα, αλλά ο προωθημένος Αουγκούστινσον με αριστερό βολέ νίκησε τον Οτσόα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Σουηδίας. Οι Μεξικάνοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν, αλλά το έκαναν με λάθος τρόπο και το πλήρωσαν! Τα κενά ήταν πολλά και οι Σκανδιναβοί το εκμεταλλεύθηκαν. Ο Μπεργκ στο 60ο λεπτό κέρδισε πέναλτι από τον Μορένο και ο Γκράνκβιστ από την άσπρη βούλα πέτυχε το 2-0. Στο 74′ ο Αλβαρες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0 και το μυαλό πλέον ήταν μόνο στο Καζάν. Ο πάγκος, οι οπαδοί του Μεξικού περίμεναν το δώρο των Κορεατών και όταν αυτό ήρθε ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Οι Μεξικάνοι πέρασαν για έβδομη σερί διοργάνωση στους «16», αλλά ο Οσόριο πρέπει να προβληματιστεί αρκετά από την εικόνα της ομάδας του…

Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Γκαγιάρδο (65΄ Φαμπιάν), Μορένο, Σαλσέδο, Αλβαρες, Γκουαρδάδο (75΄ Κορόνα), Ερέρα, Λαγιούν (89΄ Περάλτα), Λοσάνο, Βέλα, Ερνάντες

Σουηδία (Γιάνε Αντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον (57΄ λ.τρ. Σβένσον), Έκνταλ (80΄ Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν, Μπεργκ (68΄ Τέλιν)

Πηγή: gazzetta.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μνημόνιο Κορεάτικο οι γερμαναραδες!!Μην μασάτε σας λέω όλοι δουλεύουν για το Βλαδίμηρο. Βέλγιο Ρωσία τελικό η η Βραζιλία με έναν από αυτούς

  2. Μνημόνιο Κορεάτικο οι γερμαναραδες!!Μην μασάτε σας λέω όλοι δουλεύουν για το Βλαδίμηρο. Βέλγιο Ρωσία τελικό η η Βραζιλία με έναν από αυτούς

  3. Άμα τους δαγκώσει ο Σουαρες και ο Σπαλιαρας ο Καβανι ίσως αλλά είναι γατακια Αλέκο. Να δούμε πάντως από το έμπειρο μου μάτι στο τοπι αν πέσω μέσα Καλησπέρα αδερφε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog