Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Σεΐχης του Κατάρ στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -





Στο Ναύπλιο βρίσκετε σήμερα Τετάρτη 27 Ιουνίου ο πρωθυπουργός του Κατάρ και μέλος της βασιλικής οικογένειας της χώρας σεΐχης Χαμάντ Μπιν Τζάσιμ Μπιν Τζάμπρ αλ-Θάνι, ο οποίος μαζί με μέλη της οικογένειάς του έφτασε στο Ναύπλιο με την πολυτελή θαλαμηγό Al Mirqab.










H θαλαμηγός με όνομα “Al Mirqab” είναι ιδιοκτησίας της βασιλικής ηγεσίας του Κατάρ. Η “Al Mirqab” έκανε το παρθενικό της ταξίδι το 2008. Έχει μήκος 133 μέτρα και ταξιδεύει με 18.7 κόμβους, ενώ μπορεί να« πιάσει» και τους 20.3 κόμβους. 
Φτιαγμένο κατά παραγγελία του πρωθυπουργού του Κατάρ , ο σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζάσιμ Μπιν Τζάμπρ αλ-Θάνι δεν θα μπορούσε παρά να ξεπερνά τη φαντασία και στην πολυτέλεια. Διαθέτει δέκα σουίτες για τους καλεσμένους του Τζασίμ Αλ Θανί αλλά και δύο VIP σουίτες για τον ίδιο. Κάθε δωμάτιο διαθέτει σαλόνι, διπλή κρεβατοκάμαρα και μπάνιο. 
Όσο για το προσωπικό, που φροντίζει να ικανοποιεί κάθε επιθυμία του ιδιοκτήτη και των φιλοξενούμενών του, είναι 55 άτομα. Και βέβαια υπάρχουν οι πολυτελείς χώροι όπως κινηματογράφος, εξωτερικά μπαρ και τζακούζι, εσωτερική πισίνα και χώρος προσγείωσης ελικοπτέρου. 
Όλα αυτά ανεβάζουν και το κόστος του, καθώς εκτιμάται πως αξίζει από 250 έως 300 εκατομμύρια Η επίσκεψή του κρατήθηκε μυστική, σύμφωνα με την επιθυμία του, και αυτός ήταν ο λόγος που το πολυτελές σκάφος του δεν έδεσε στο λιμάνι του Ναυπλίου αλλά έριξε άγκυρα στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου. 
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ που ήρθε στο Ναύπλιο με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, προηγουμένως είχε επισκεφτεί την Σαντορίνη ,Ρόδο , Κρήτη και την Κάρπαθο. Είναι το έκτο μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο- και ένα από τα τέσσερα ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες , ο Τζασίμ Αλ Θανί και η οικογένειά του, μαζί με την προσωπική τους ασφάλεια , πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου και τα αξιοθέατά της, και μάλιστα έκαναν αγορές από αρκετά καταστήματα, ενώ δεν παρέλειψαν να δοκιμάσουν και την τοπική κουζίνα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η θαλαμηγός Al Mirqab είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή σκάφη στον κόσμο, και για την εξυπηρέτηση των επιβατών. Ο καπετάνιος του σκάφους είναι Έλληνας, όπως επίσης και ο σεφ, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός από το πλήρωμα, ενώ διαθέτει πισίνα, ελικοδρόμιο, τζακούζι αίθουσα κινηματογράφου, πέντε σουίτες. 
Το 133 μέτρων σκάφος ταξιδεύει πολύ συχνά στις ελληνικές θάλασσες, ενώ το χειμώνα αγκυροβολεί στη μαρίνα του Φλοίσβου για συντήρηση.Η θαλαμηγός διαθέτει όλες τις απαιτούμενες ανέσεις που θα μπορούσαν να καλύψουν τις βασιλικές ανάγκες.Είναι εξοπλισμένη με δυο πριβέ σουίτες για τους ιδιοκτήτες, άλλες 10 σουίτες για καλεσμένους ενώ υπάρχουν και πολυτελή δωμάτια για το πλήρωμα.
Συνολικά η θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 24 άτομα. Όσον αφορά στην ασφάλεια του σκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει γερμανικό αντιπυραυλικό σύστημα και ειδικά ραντάρ.
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εσύ ξέρεις πολλά για το Ναύπλιο αδερφε!!έβαλε γκολ η Κολομβία και ο σκηνοθέτης αντί να μας δείξει καμιά Κολομβίανη να πανηγυρίζει μας έδειξε κάτι μουσατους και μια Σενεγαλεζα χωρίς δόντια!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog