Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

5 σπιτικές μάσκες ομορφιάς για πρόσωπο και σώμα

- Advertisement -

Εμείς οι γυναίκες είμαστε κάτι παραπάνω από ειδικές σε ό,τι αφορά την ομορφιά και την φροντίδα του εαυτού μας. Πάντα θέλουμε να δείχνουμε λαμπερές και νέες. Κλειδί για αυτό είναι οι μάσκες ομορφιάς, οι οποίες αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας κάθε σχεδόν κοπέλας. Πολλές φορές, όμως, δεν είμαστε σίγουρες για το αν μια συγκεκριμένη μάσκα ομορφιάς είναι κατάλληλη για αυτό που θέλουμε ή κατά πόσο περιέχει parabens και άλλα, άγνωστα για εμάς, συστατικά. Έτσι, η καλύτερη και, εννοείται πιο οικονομική, λύση είναι οι σπιτικές μάσκες ομορφιάς, τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα. Ο τρόπος παρασκευής είναι εύκολος, γρήγορος και δε θα χρειαστεί να αγοράσεις τίποτα παραπάνω από όσα έχει ήδη η κουζίνα σου!

Μάσκα σώματος με σοκολάτα

Ξεκινάω με τη πιο λαχταριστή συνταγή. Θα χρειαστείς 100 γρ. κουβερτούρα και 100 ml κρέμα. Λιώνεις τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ζεσταίνεις τη κρέμα γάλακτος και αναμειγνύεις τα 2 υλικά σε ένα μπολ. Αφήνεις το μείγμα να κρυώνει και το απλώνεις έπειτα στο σώμα. Το αφήνεις για 30 λεπτά και το ξεβγάζεις με χλιαρό νερό.

Μάσκα σώματος με μαύρη ζάχαρη

Θα χρειαστείς 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά του γλυκού αφρόλουτρο και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το εφαρμόζεις στη συνεχεία σε όλο το σώμα.

Μάσκα προσώπου με γιαούρτι, μέλι και λεμόνι

Θα χρειαστείς 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 2-3 σταγόνες φυσικός χυμός λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Σ’ ένα μπολάκι προσθέτεις 2 με 3 σταγόνες φυσικό χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές γιαούρτι και 1 κουταλιά μέλι. Τα ανακατεύεις πολύ καλά και απλώνεις τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο για 10-15 λεπτά. Ξεπλένεις έπειτα με χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου με μέλι, κανέλα και ελαιόλαδο

Θα χρειαστείς 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο, ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη και 1 κουταλιά του γλυκού μέλι. Ανακατεύεις καλά τα υλικά και τα απλώνεις στο πρόσωπο, με ιδιαίτερη προσοχή την περιοχή των ματιών. Αφήνεις τη μάσκα για 15 λεπτά και τη ξεπλένεις με χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου με μπανάνα, αβοκάντο, αγγούρι, γιαούρτι και ελαιόλαδο

Θα χρειαστείς ½ μπανάνα, ½ ώριμο αβοκάντο, 1 κουταλιά της σούπας αγγούρι ψιλοκομμένο, γιαούρτι και ελαιόλαδο. Χτυπάς όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα εφαρμόζεις στο πρόσωπο για 30 λεπτά. Ξεπλένεις με δροσερό νερό.

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ σαν ζαχαροπλαστης σας συνιστώ και κρέμα για γαλακτομπουρικο!!Δεν έχει μουντιάλ σήμερα βλέπω να έχουμε χαβαλέ στα σχόλια. Αγαπητή Ελένη εσείς βάζετε τέτοιες κρέμες η δεν τις έχετε ανάγκη!!?

  2. Κρέμα από γαλακτομπούρεκο? Όχι κύριε Ανδρέα, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ίσως στο μέλλον, αν την συστήνετε ανεπιφύλακτα. Ελένη

  3. Μου έχουν πει ότι κάνει θαύματα!!Εγώ φυσικά δεν βάζω κρέμες και τέτοια "ντιντιδικα"!Καλησπέρα αγαπητή Ελένη παντα Χαρούμενα σχόλια

  4. Μια ενυδατική μόνο τότε κύριε Ανδρέα, για το δέρμα σας δηλαδή, όχι τίποτε άλλο, για να μη σταφιδιάσετε κι εσείς σαν τον "Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου" νωρίς νωρίς, αν και φυσικά δεν συγκρίνω ανθρώπους με Τραπεζούντιους χαμελαίοντες…

  5. Να σε καλά Ελένη με τα ωραία σας σχόλια. Είμαι λίγο στεναχωρημενος με το φίλο μου που με άφησε χωρίς "παρέα"εδώ στην ξενικη!!υγεία να έχουμε όλοι όλα τα άλλα είναι τα τελευταία που πρέπει να μας απασχολούν!!Και στους "εχθρούς" μας να ευχόμαστε πάντα υγεία και τα άλλα τα βρισκουμε.Τους καλούς τους περνει νωρίς στα ουράνια ο Θεός και τους άλλους τους αφήνει εδώ για "τιμωρία"

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog