Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες, Δευτέρα 2/7/2018, η συγκέντρωση-συζήτηση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Κορίνθου του ΚΚΕ στην πλατεία Ηλιοπούλου στο συνοικισμό Κορίνθου. Ομιλητής ήταν το μέλος της Κ.Ε. και Γραμματέας της Ε.Π. Πελοποννήσου, Κουτουμάνος Νίκος. 

Στην ομιλία αναφέρθηκε στα δυο νέα εργοδοτικά έγκλημα στο εργοστάσιο καλωδίων της fulgor συμφερόντων Στασινόπουλου, τα οποία έγιναν σε λιγότερο από μια εβδομάδα και έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενα. Πρόσφατη είναι και η καταγγελία για τη χρήση καρκινογόνου αμιάντου σε μηχανή του συγκεκριμένου εργοστασίου. 
Τονίστηκε ότι η εντατικοποίηση και τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας οδηγούν στα ατυχήματα, ενώ από την άλλη οι μεγαλοεργοδότες με την ανοχή όλων των κυβερνήσεων, τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, τα αντιμετωπίζουν με τη λογική της μείωσης του κόστους. Άρα οι εργαζόμενοι δε θα πρέπει να συμβιβάζονται, να τους αρκεί απλά να έχουν δουλειά (η προπαγάνδα περί ευεργετών) αλλά να να πάρουν την υπόθεση της υγείας και της ζωής τους στα χέρια τους. Κανένας να μη χάνει τη ζωή του, κανένας να μη σακατεύεται για τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.
Αναδείχτηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης της “αριστεράς” που με την πολιτική της δίνει αέρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία ενώ παράλληλα προπαγανδίζει την απάτη της “δίκαιης ανάπτυξης”. Μιλώντας για την Κορινθία η απάτη αυτή φαίνεται στο ότι μια σειρά επιχειρήσεων με υψηλή κερδοφορία ενώ ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών, περικοπές δικαιωμάτων, εντατικοποίηση της εργασίας και εργασιακές σχέσεις λάστιχο. 
«Το πραγματικά “σύγχρονο και νέο” λοιπόν, είναι να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει. 62 άνθρωποι ελέγχουν το μισό παγκόσμιο πλούτο και η τάση -βάση μετρήσεων διεθνών οργανισμών – είναι το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού να ελέγχει στην επόμενη δεκαετία τα 2/3 του παγκόσμιου πλούτου. Με απλά λόγια, αυτό που λέει το ΚΚΕ είναι ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία: Το 99% του κόσμου που παράγει, του κόσμου που δουλεύει, που δίνει ακόμα και τη ζωή του για να δώσει πνοή στην καπιταλιστική οικονομία , να καρπώνεται και τον πλούτο που παράγει. Αυτό μπορεί να γίνει με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και άλλη οργάνωση της οικονομίας, με την απόφαση της εργατικής τάξης σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία. Έτσι γίνεται, έτσι οι εργατικές λαϊκές θυσίες θα πιάσουν τόπο!”.