Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τατούλης: Αναδεικνύουμε την Πελοπόννησο

- Advertisement -

Τριετές πρόγραμμα συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και WorldTourismForumLucerne για την ανάδειξη της Πελοποννήσου σε παγκόσμιο πρότυπο αειφόρας τουριστικής ανάπτυξης.

«Στόχος μας είναι η Πελοπόννησος να αποτελέσει το παγκόσμιο πρότυπο αειφόρας ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος» δήλωσαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του WorldTourismForumLucerneThinkTank κ. MartinBarth κατά τη συνάντησή τους στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB στο Βερολίνο την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018.

Ο κ. Barth δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την Πελοπόννησο, όπου την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο CostaNavarino το WorldTourismForumLucerneThinkTank, και κυρίως από το πολιτικό όραμα του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, όπως αυτό παρουσιάστηκε κατά τις εργασίες του συνεδρίου. Εξήρε επίσης τη στρατηγική της Περιφέρειας στην αειφόρα ανάπτυξη του τουριστικού της προϊόντος, όπου κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει ο ανθρώπινος παράγοντας, και χαρακτήρισε την Πελοπόννησο τον ιδανικό τόπο που θα μπορούσε να αναδειχθεί στο παγκόσμιο πρότυπο αειφόρας ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε από την πλευρά του την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη φιλόδοξη και καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία, η οποία όχι μόνο θα αναδείξει παγκοσμίως τον προορισμό της Πελοποννήσου, αλλά θα την καταστήσει το διεθνές μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό στο ανθρωπογενές, φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη ότι η τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διοργάνωση παγκόσμιων γεγονότων, όπως το WorldTourismForumLucerneThinkTank που αποτελεί τον κορυφαίο διεθνή φορέα διαμόρφωσης των στρατηγικών της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, και οι επενδύσεις της αποδίδουν καρπούς πέρα από κάθε προσδοκία. «Νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί καταφέραμε να αναδείξουμε σε παγκόσμιο επίπεδο και να αξιοποιήσουμε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου και αυτό είναι προς όφελος όχι μόνο των πολιτών της Πελοποννήσου, αλλά όλης της χώρας.

Εκπληρώνουμε παράλληλα μια βασική προεκλογική μας δέσμευση για την εδραίωση συμφώνου ποιότητας για το τουριστικό μας προϊόν με διεθνείς προδιαγραφές».

Ο κ. Barth για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού στην Πελοπόννησο πραγματοποίησε ήδη συνάντηση με την ηγεσία του Παγκόσμιου Τουριστικού Οργανισμού ώστε η Πελοπόννησος να παρουσιαστεί ως η βέλτιστη πρακτική και το πρότυπο αειφόρας τουριστικής ανάπτυξης. Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός θα καταρτιστεί τριετές σχέδιο δράσης και θα συσταθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ερευνητικό κέντρο – παρατηρητήριο για την αειφόρα ανάπτυξη του τουρισμού.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog