Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ερντογάν: Πράσινο φως για την εκλογή μουφτή στη Δ. Θράκη!

- Advertisement -

Σε μεγάλη διαφοροποίηση της έως σήμερα πολιτικής όλων των ελληνικών κυβερνήσεων στο θέμα του μουφτή στη Δυτική Θράκη προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα πάντως με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν….

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΙ, σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε τις εξής αποκαλύψεις για τις συζητήσεις του με τον κ. Τσίπρα:

«Συζητήσαμε και το θέμα της Δυτικής Θράκης… Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει το θέμα του εκλεγμένου μουφτή. Μας λέει (ο Τσίπρας) θα περάσουμε νέο σύστημα, θα καταργήσουμε το διορισμό του μουφτή. Ας πούμε αυτή τη φορά ότι στο θέμα αυτό άναψε πράσινο φως, όμως μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσε η δουλειά.

Σημειώνεται ότι έως σήμερα ο θρησκευτικός ηγέτης των μουσουλμάνων της Θράκης ορίζεται από το υπουργείο και δεν εκλέγεται.

Αμέσως μετά την επίσκεψη Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, έθεσε θέμα εκλογής μουφτή – υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το θέμα είχε τεθεί από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο σαν παράδειγμα μη τήρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, με τον κ. Γαβρόγλου να φαίνεται ανοιχτός σε σχετική πρωτοβουλία.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδή ξέρει ο Τσίπρας τι χαλάστρα παθαίνει με την κράτιση των δύο παιδιών, με ό,τι θες τους ανταλλάσει προκειμένου να ενισχύσει το προφίλ του για να επανεκλεγεί, ακόμη και με καμιά 20αριά βραχονησίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog