Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επιστολή Θανάση Πετράκου για το αγροτικό ρεύμα

- Advertisement -

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του Θανάση Πετράκου υπεύθυνου Αγροτικής και Ενεργειακής Πολιτικής της Π.Γ της ΛΑ.Ε. και πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας

Προς τους Υπουργούς
Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου
Κοιν.:
Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ
Και Υπουργούς: Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Σε αναστάτωση οι αγρότες για το αγροτικό τιμολόγιο του Ηλεκτρικού Ρεύματος. Επείγουσα ανάγκη η αλλαγή της διαδικασίας για τη χορήγηση του αγροτικού τιμολογίου.

Κύριοι Υπουργοί,
Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμο από τα σημειώματα που λαμβάνουν οι αγρότες μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Σε αυτά τους ζητείται -όπως ασφαλώς καλά γνωρίζετε – να υποβάλουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά στις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν αγροτικό τιμολόγιο για τις γεωτρήσεις τους.
Στο σχετικό σημείωμα της ΔΕΗ σημειώνεται πως μετά την έκδοση της υπ’ αριθμόν 140424/06.03.2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ 814/14/3/2017), επανακαθορίστηκε η διαδικασία χορήγησης και διατήρησης του αγροτικού τιμολογίου. Έτσι για όλες τις υφιστάμενες και ήδη ηλεκτροδοτούμενες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις, είναι υποχρεωτική η έκδοση νέου δελτίου γεωργοτεχνικών και γεωργοοικονομικών στοιχείων. Ζητείται λοιπόν να προσκομίσουν οι αγρότες στα κατά τόπους αρμόδια γραφεία της ΔΕΗ βεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα (ΟΤΑ Α’ ή Β’ βαθμού) περί υποβολής αίτησης για έκδοση ή ανανέωση ή τροποποίηση άδειας χρήσης ύδατος ή βεβαίωση παροχής ύδατος. Ή την άδεια χρήσης ύδατος που εκδόθηκε από τον αρμόδιο φορέα ή το νέο δελτίο Νο1 που εκδόθηκε από την αρμόδια Περιφέρεια και την ανωτέρα άδεια χρήσης ύδατος. Επιπλέον θα πρέπει να υποβληθούν και άλλα δικαιολογητικά, που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Αν οι αγρότες δεν ανταποκριθούν εγκαίρως στην υποβολή των δικαιολογητικών τότε θα γίνει μονομερής καταγγελία της σύμβασης αναφέρει το σχετικό έγγραφο της ΔΕΗ.
Κύριοι Υπουργοί
Με δεδομένο ότι οι Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων αδυνατούν να εκδώσουν τις άδειες χρήσης νερού μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου λόγω έλλειψης προσωπικού και μεγάλου όγκου εργασίας επιβάλλεται να πάρετε πρωτοβουλία να τροποποιηθεί η ΚΥΑ ώστε η ΔΕΗ να χορηγεί το αγροτικό τιμολόγιο με τη βεβαίωση του αγρότη ότι έχει καταθέσει τα χαρτιά στο δήμο για την άδεια χρήσης νερού.
Είναι αδιανόητο επειδή η ΔΕΗ υποψιάζεται ότι κάποιοι καταναλωτές δεν δικαιούνται αγροτικό τιμολόγιο, να επιβάλετε τόσο ασφυκτικές προθεσμίες, με συνέπεια να χάσουν τη δυνατότητα του αγροτικού τιμολογίου και οι πραγματικοί δικαιούχοι. Είναι αδιανόητο, όπως λέει και ο λαός μας, «μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά».
Κύριοι Υπουργοί,
Η έντονη ανησυχία και οι φόβοι μας αυτοί πηγάζουν από πραγματικά δεδομένα. Σας αναφέρουμε τις δηλώσεις του κ. Δημήτρη Μήλιου, προϊσταμένου της Διεύθυνσης Υδάτων Πελοποννήσου, ο οποίος τόνισε στα τοπικά ΜΜΕ της Πελοποννήσου ότι για τις άδειες χρήσης νερού για τις γεωτρήσεις που ζητεί η ΔΕΗ ώστε να επικαιροποιήσει το αγροτικό τιμολόγιο, υπάρχουν 23.500 περίπου αιτήσεις σε εκκρεμότητα στη Διεύθυνση. Η υπηρεσία καλύπτει τους 4 νομούς της Περιφέρειας (πλην Κορινθίας) συν την Ηλεία και την Τροιζηνία – και το να εξετάσει τις χιλιάδες αυτές αιτήσεις είναι αδύνατο, καθώς έχει μόνο 5 υπαλλήλους. Η υπηρεσία ασχολείται ακόμα με την παρακολούθηση κολυμβητικών νερών, τις γνωμοδοτήσεις για περιβαλλοντικές μελέτες, για ρέματα για δήμους και Περιφέρεια. “Η υπηρεσία μας το 2017 εξέδωσε 935 άδειες χρήσης νερού. Με αυτούς τους ρυθμούς θα χρειαστούμε 22 τουλάχιστον χρόνια”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μήλιος και πρόσθεσε πως “δεν μπορούμε να περπατήσουμε από τους χιλιάδες φακέλους”. Ο ίδιος πρότεινε η ΔΕΗ να χορηγεί το αγροτικό τιμολόγιο με τη βεβαίωση του αγρότη ότι έχει καταθέσει τα χαρτιά στο δήμο για την άδεια χρήσης νερού και παρατήρησε: “Το έχουμε πει με έγγραφά μας πως πρέπει να αλλάξει η διαδικασία. Να γίνεται όπως με τις αυθαίρετες κατοικίες και η υπηρεσία να ελέγχει αν ισχύουν αυτά που δηλώνει κάποιος”.
Κύριοι Υπουργοί,
Είναι προφανές λοιπόν ότι πρέπει να αποδεχθείτε την πρόταση που καταθέτουμε με την παρούσα επιστολή μας και να τροποποιήσετε την ΚΥΑ ώστε η ΔΕΗ να χορηγεί το αγροτικό τιμολόγιο με τη βεβαίωση του αγρότη ότι έχει καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Δήμο του για να εκδοθεί η άδεια χρήσης νερού. Διαφορετικά η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών θα στερηθεί το αγροτικό τιμολόγιο και η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά εσάς.

Καλαμάτα 17/7/2018
Θανάσης Πετράκος

- Advertisement -

88 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητοι φιλοι: Ειναι προφανες οτι δεν διαβασατε την επιστολη ή ,αν το κανατε,δεν κατανοησατε την προταση της ΛΑΕ. Λογω γραφειοκρατικων δυσκολιων κ' εξαιτιας μιας αβλεψιας θα ειναι κριμα κ' αδικο 23000 ιδιοκτητες γεωτρησεων αρδευσης να επιβαρυνθουν με τιμες καταναλωτικου ρευματος αντι για επαγγελματικου. Αυτο θα ειχε ως αμεση συνεπεια την ανοδο της τιμης της αρδευσης κ' την αυξηση του καλλιεργητικου κοστους σε απαγορευτικα επιπεδα. Το γραφειοκρατικο αυτο εμποδιο μπορει να παρακαμφθει με μια διαδικασια αντιστοιχη με τη νομιμοποιηση αυθαιρετων κατοικιων που αδειοδοτηθηκαν με καθυστερηση. Εδω μαλιστα δεν εχουμε παρανομιες -παρατυπιες αλλα καταγεγραμμενες νομιμες γεωτρησεις. Αντιπαρερχομαι τα αρνητικα σας σχολια κ' σας ζητω να μελετησετε λιγο πιο προσεκτικα την προταση. Φιλικα,ΔΗΜ ΚΟΡΚΑΣ ,Συντονιστης ΛΑΕ Κορινθιας

  2. 5:31 μ.μ. Αγαπητέ φίλε, με πρόλαβες. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ είχα σκοπό να γράψω κι εγώ τώρα. Ναι, τους έπιασε ο πόνος για τους αγρότες.

  3. Αν αγαπητοι φιλοι εχετε κατι σοβαρο να προτεινετε, ευχαριστως να το ακουσουμε κ' να το βαλουμε στο τραπεζι. Πληροφοριακα σας λεω οτι η κτηματικη μου περιουσια ειναι πολυ πανω απο τον μεσο ορο κ' ειναι επομενο να με απασχολει η αυξηση του κοστους καλλιεργειας.Βεβαια δεν περιμενω καποια σοβαρη τοποθετηση -δεν διανοουμαι οτι θα μιλησει επωνυμα καποιος απο εσας . Το τροπαρι σας βεβαια ειναι σαν το κυριε ελεησον που το βαριεται κ' ο καντηλαναφτης. Τελος παντων,καλο καλοκαιρι να εχετε κ' ελπιζω καποια στιγμη να βαλετε το μυαλο σας μα βασανισθει. Ειναι αδικο να δινετε την εντυπωση οτι δεν εχετε να προτεινετε κατι. Φιλικα κ' παλι .Δ Κορκας

  4. Δεν μας είπατε σε τι ακριβώς βολιδοσκοπείτε και κάνετε δημόσια ανάρτηση στο LB. Σας αρέσει η συγγραφή? Θέλετε να σώσετε την χώρα? Επιδιώκετε την δημοσιότητα? Εμείς ρωτάμε, εσείς απαντάτε. Αυτά τα ζητήματα να βάλετε στο τραπέζι πρωτίστως.

  5. Αυτο το ''εμεις ρωταμε,εσεις απαντατε'' ,οπως κ' το ''σε τι αποσκοπειτε που κανετε δημοσια αναρτηση στο ΛΟΥΤΡΑΚΙΜΠΛΟΓΚ'',οταν μαλιστα εκφερονται κ' απο ανθρωπους που δεν εχουν το θαρρος να τοποθετηθουν επωνυμα ,δινει το δικαιωμα να αγνοησουμε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ. καλο καλοκαιρι κ' παλι. Δ.ΚΟΡΚΑΣ

  6. Εσείς είσαστε αντιπρόσωποι και εκπρόσωποι κομματικού φορέα, και δη νέου, αν δεν απατώμαι. Άρα ο λαός οφείλει να ξέρει τι πρεσβεύετε και γιατί. Γιαυτό λέω πως εμείς ρωτάμε, εσείς απαντάτε.
    Σχετικώς με την ανωνυμία που ανέφερες ως φτηνή αιτιολογία για να αποφύγεις τις επεξηγήσεις, ας σκεφτείς μόνος σου ποιος είναι πιο σοβαρός: ο κύριος πρωθυπουργός που ΕΠΩΝΥΜΩΣ έταζε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά μισθών σε επίπεδα 2009, σκίσιμο των μνημονίων με έναν νόμο κλπ, ή μήπως ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ λαός που τον χαρακτηρίζει ψεύτη, υποτελή της Μέρκελ και αφερέγγυο?
    Γιαυτό, ως ένας απλός ανώνυμος ψηφοφόρος, μπορώ να σας πω ότι η πρώτη εντύπωση που εσχημάτισα είναι πως δείχνετε ένας κομματικός σχηματισμός χωρίς προσανατολισμό και κυρίως χωρίς κοινωνικό προφίλ! Επίσης καλό καλοκαίρι.
    Ένας απλός, ανώνυμος, ασήμαντος Έλληνας φορολογούμενος.

  7. Αγαπητε φιλε:καπου εχεις μπλεξει τα ποδια σου. Τις θεσεις της ΛΑΕ μπορεις να τις πληροφορηθεις ,αν ενημερωνεσαι βεβαια.Τι σχεση εχουν με την ΛΑΕ τα οσα καταλογιζεις στον πρωθυπουργο; Τα στελεχη της ΛΑΕ αποχωρησαν κ' παραιτηθηκαν απο βουλευτικες κ' υπουργικες καρεκλες.Αν παρεμεναν δεν θα επωφελουνταν απο τις αμοιβες για τις οποιες μας κατηγορειτε οτι κοπτομεθα;Πεφτεις ομως κ' σε αντιφαση ρωτωντας γιατι επιδιωκουμε δημοσιοτητα ενω αναρωτιεσαι για τον προσανατολισμο μας τον κοινωνικο-χωρις βεβαια να διευκρινιζεις το γιατι.Μαλλον το μονο μελημα σου ειναι να βαζεις ετικετες-ταμπελες χωρις επεξηγηση. Καλο θα ειναι ομως να μας χαρισεις κ' το ονοματακι σου για να μη μιλαμε στο κενο. Σταματω εδω γιατι ειναι προφανες οτι δεν επικοινωνουμε. Η συγκροτημενη σκεψη ,μαλλον δεν ειναι το δυνατο σου στοιχειο. Να προσεχεις ,βαλε καπελο κ' αντιηλιακο. Ερχονται σαρανταρια! Δ.ΚΟΡΚΑΣ

  8. Σε καμία αντίφαση δεν πέφτω ρωτώντας. Αν έπαιρνα θέση μέσω της ερωτήσεώς μου, τότε θα μιλούσες για προκατάληψή μου. Γι'αυτό περιορίστηκα σε ερώτηση (την οποία ουδέποτε απάντησες), ώστε για να σου δώσω την ευκαιρία (…αλλά ματαίως) να εξηγήσεις.

    Αν μπορώ να πληροφορηθώ τις θέσεις της ΛΑΕ, τότε ποιός ο λόγος που γράφεις εδώ? Ούτε αυτό το απάντησες (σκοπίμως?).

    Η "συμβουλή" σου για καπέλο και αντιηλιακό είναι εμφανής ένδειξη του ότι άρχισες να χάνεις την ψυχραιμία σου. Εξ'ου και η αδυναμία σου να καταλάβεις τον συσχετισμό επώνυμου πρωθυπουργού-ανώνυμων πολιτών, κάτι το οποίο, μιας και επιμένεις στην ονοματολογία, ίσως το κατανοήσεις αλλιώς: αν συγκεντρώσετε στις επόμενες εκλογές το ποσοστό που σας βάζει στην βουλή, τότε θα το δεχτείτε ή θα το απορρίψετε, επειδή η ψηφοφορία στις εκλογές γίνεται ανωνύμως και έτσι δεν γνωρίζετε το προφίλ όσων σας ψήφισαν? Εκεί θα σας νοιάξει ποιους έχετε στο πλευρό σας ή όχι? Και πάλι (αν και δεν θα απαντήσεις, φρονώ) θα μας εκφράσεις την επίσημη αποψη του κόμματος ή την προσωπική σου?

    Πολύ φοβάμαι ότι τώρα τα σαραντάρια που έρχονται θα τα δεις ως σαρανταπεντάρια. Λυπάμαι γι'αυτό.

  9. Αγαπητε μου ανωνυμε φιλε. Σου κανω για τελευταια φορα την χαρη-διευκολυνοντας παραλληλα το λουτρμπλογκ ωστε να αποκτησει μεγαλυτερη επισκεψιμοτητα-κ' σου δινω δυο-τρεις εξηγησεις ωστε να τελειωνουμε με την φαγουρα σου.
    α/ ΑΝ το υφος μου δεν ειναι τοσο ευγενικο οσο πριν,δεν οφειλεται σε απωλεια ψυχραιμιας αλλα σε προσαρμογη στην δικη σου αντιληψη περι διαλογου. Πιστευω δε οτι αυτη ειναι η μονη γλωσσα στην οποια ανταποκρινεσαι.
    β/ Σε ρωτησα γιατι σκοπιμα -προφανως στοχευεις σε αδαεις – συσχετιζεις την ΛΑΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΛΑΕ δημιουργηθηκε απο ανθρωπους που εφυγαν απο μια ανεντιμη κυβερνηση απεμπολωντας θωκους κ' χρηματα.
    γ/Εχεις καθε δικαιωμα να μην συντασσεσαι με τις θεσεις της ΛΑΕ. Ομως δεν ειναι δημοκρατικο να λες γιατι προβαλλετε τις θεσεις σας στο ΛΜ. Ειναι μηπως ιδιοκτησια σου; ΑΝ ειναι γιατι δεν βγαινεις ευθεως να πεις δεν αποδεχομαι τα δελτια τυπου της ΛΑΕ;
    γ/ Μας κατηγορεις οτι θελουμε να μπουμε στην βουλη μονο για τα χρηματα. ΑΝ προτεινουμε μειωση των βουλευτικων αποδοχων στο 1/3 των σημερινων-κατι που εμενα με βρισκει απολυτα συμφωνο- ,θα αποδεχθεις οτι ο λογος μας ειναι αξιοπιστος; Προφανως οχι γιατι δεν σε επεισε η αποχωρηση 35 βουλευτων.
    δ/Η ποιοτητα του πολιτικου λογου κρινεται μονο απο την αποδοχη του; ΑΝ γνωριζεις απο πολιτικη ιστορια ,θα ξερεις οτι οι πλειοψηφιες δεν ησαν παντα αξιοπιστες-σχεδον παντα αναξιοπιστες. Μη σπευσεις να μας προσαψεις μη συμμορφωση με το δημοκρατικο πολιτευμα. Απο τα παραπανω συναγεται οτι μαλλον εσυ εχεις θεμα με το κοινοβουλιο.
    ε/Ρωτησες τι θα γινει αν η ΛΑΕ δεν κατορθωσει να μπει στην βουλη;ΑΝ απευθυνεσαι προσωπικα σε μενα, σου λεω δυο πραγματα…1/ δεν σκοπευω να θεσω υποψηφιοτητα,δεν πιστευω οτι μου ταιριαζει ως προσωπικοτητα 2/ η κορινθια ειναι πολυ δυσκολο να βγαλει βουλευτη ΛΑΕ.Η οποια ''καθοδος'' εδω ειναι ''εκθεση'' προκειμενου να υπηρετηθει η συγκεκριμενη πολιτικη. Τις επισημες θεσεις της ΛΑΕ μπορω να τις στειλω στο λουτρμπλογκ κ' να ενημερωθεις ενδελεχως.
    στ/ Επειδη η κορινθια ειναι μικρη κ' φανταζομαι ανωνυμε ψηφοφορε μου οτι εχεις μαθει για μενα σου λεω κ' το εξης ''καθε συνεργασια σε προγραμματικη κ' δημοκρατικη βαση ανατροπης του σαθρου κοινωνικου στατους που βιωνουμε με βρισκει απολυτα συμφωνο'' . ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΟΥ,ΘΑ ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.
    Επανερχομαι στην φιλικη κ' οχι αντιπαραθετικη συζητηση κ΄ σε καλω να μπεις κ' εσυ στον προβληματισμο για την ανατροπη των σημερινων δεδομενων. Εννοειται εφ'οσον σε ενδιαφερει αυτο κ' δεν συμβιβαζεσαι με τα 8500 μηνιαιως που πανε στην τσεπη του Δημα ,του Τσογκα κοκ! ΑΝ θελεις περισσοτερη ενημερωση ,ειμαστε ανοικτοι. ΑΝ κ' κανει ζεστη,ησουν νοτα δροσιας.
    ΥΓ το ''αν'' το εγραψα με κεφαλαια ωστε να μη δημιοργηθει παρερμηνεια για την υποθετικοτητα του λογου.
    ΔΗΜ. ΚΟΡΚΑΣ

  10. Αγαπητέ φίλε, ας σου κάνω κι εγώ την χάρη να ασχοληθώ για τελευταία φορά με την φαγούρα των βουλευτικών σου φιλοδοξιών και επεξηγώ κάτοθι:
    α/Το τι πιστεύεις, είναι μόνο στο μυαλό σου, διότι προσαρμόζεις τον ορισμό του "διαλόγου" σου σε κάποιου είδους μαρξιστικής θεώρησης πιθανώς. Δεν δύνασαι να διαβάζεις την σκέψη μου, ώστε να γνωρίζεις μετά βεβαιότητος τι πιστεύω και τι όχι.
    β/Αν δεχτώ ό,τι ακριβώς ενστερνίζεσαι (απεμπολωντας θωκους κ' χρηματα), τότε γιατί η ΛΑΕ κατεβαίνει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές? Δεν διάβασα πουθενά το αντίθετο.
    γ/Το LB φυσικά και δεν είναι ιδιοκτησία μου. Αλλά πώς εσύ σχετίζεις την υποβολή ερωτήσεων με απολυταρχία ή ο,τιδήποτε άλλο? Αν δεν θέλεις να απαντήσεις στις ερωτήσεις, αυτό μπορεί κάλλιστα να εμπερικλύει ψήγματα αντιδημοκρατικότητος.
    γ/ (εμφανώς 2), ίσως γιατί λόγω έλλειψης ψυχραιμίας, έχασες το μέτρημα. Το ερώτημά σου είναι καθαρά υποθετικό, αλλά θα σου απαντήσω το γιατί είναι και άτοπο συνάμα: με την νίκη του Σύριζα, ο Τσίπρας πρότεινε στους βουλευτές την μη αποδοχή των βουλευτικών τους αυτοκινήτων τα οποία θα διέθετε προς πώληση, με τα χρήματα των πωλήσεων να πηγαίνουν στον λαό. ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ δέχτηκαν όμως. Αν λοιπόν δεχώ πως και οι τέσσερις βουλευτές ανοίκαν στην σημερινή ΛΑΕ, τότε μένουν άλλοι 31 που ΔΕΝ δέχτηκαν. Και αυτό είναι σίγουρα πιο ανέξοδο από την μείωση 1/3 των μισθών στην οποία αναφέρεσαι. Συνεπώς η επιθυμία/πλάνο των τέως αποχωρησάντων και μελλόντων υποψηφίων καταδεικνύει ότι θα θέσουν το ζήτημα στην βουλή, αν ασφαλώς εκλεγούν, με το σκεπτικό του ότι είναι αδύνατον να ψηφιστεί από την πλειοψηφία. Και αυτό απλώς για να δείχνουν ότι διαθέτουν κοινωνικό προφίλ.
    Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, εδώ είμαι να τα δω να υλοποιούνται.
    Σχετικά με την αντιπαράθεση ζέστης-δροσιάς που καταλήγεις και την διευκρίνιση για το υποθετικό "αν", θα μπορούσες σε απλά ελληνικά να πεις ότι, "παρά τη ζέστη, ήσουν νότα δροσιάς". Σε τοιαύτη περίπτωση, δεν τίθεται καν θέμα παρεξηγήσεως, και οι περαιτέρω επεξηγήσεις περιττεύουν. Άρα είτε σου αρέσει να γράφεις, είτε έχεις γραμματικά κενά στην ελληνική γλώσσα.
    Φιλικά
    Ένας ανώνυμος ψηφοφόρος φορολογούμενος.

  11. λεβεντια μου,αφησες σκοπιμα να περασουν αρκετες μερες ωστε να εχεις τον τελευταιο λογο.εντελως τυχαια ''ανοιξα'' το θεμα κ' απαντω τωρα: α/η σκεψη σου διαβαζεται ευκολα κ' μονο εμπαθεια βγαζει. β/σε ενοχλει που η λαε κατεβαινει στις εκλογες; δεν σε ενοχλουν τα αλλα κομματα; γ/οι παχυλες αμοιβες δεν αφορουν τα αλλα κομματα; δ/γιατι αποφευγεις να απαντησεις στο οτι η ΛΑΕ ειναι σχεδον αδυνατο να βγαλει βουλευτη στην Κορινθια; ε/εσυ δεν εγραψες πιο πανω ''γιατι γραφεις στο ΛΒ;'' δεν ειναι αυτονοητο δικαιωμα μου; στ/το επιχειρημα σου με τα αυτοκινητα ,δειχνει το βεληνεκες της πολιτικης σου σκεψης! επιπεδου μπουκουρα!!!!! ζ/αυτο το ''γραμματικα κενα'' δεν το πιανω!μαλλον δεν ξερεις να εκφρασθεις. συντακτικης φυσης ανακολουθια ενδεχομενως να ηταν,που δεν ηταν! φιλαρακο ,εισαι υπουλο αμαθες κ' θρασυδειλο φασιστακι. ζησε στην φτωχεια του μυαλου σου κ' τοποθετησου επωνυμα. Δ.ΚΟΡΚΑΣ —ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΟΥ Κ' ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΣ. για να ειμαστε ομως κ' λιγο σοβαροι,κατεθεσε κ' καμμια πολιτικη σκεψη. γιατι απο σκεψη ,μαλλον ….!!! γενικως!!!!

  12. 1. Δυστυχώς μου είναι δύσκολο να απαντώ όποτε βολεύει εσένα, διότι έχω και βιοποριστικές υποχρεώσεις, οι οποίες απέχουν μακράν από το να αυτοδιαφημίζομαι για να εκλεγώ βουλευτής.
    2. Ίσως αδυνατείς να διακρίνεις τις απαντήσεις μου, διότι φοράς παρωπίδες. Αν όμως τις αφαιρούσες…
    3. Απάντησε και σε κάτι, όπως αυτό για τα αυτοκίνητα, διότι το "ΑΝ γίνουμε βουλευτές θα ζητήσουμε την μείωση μισθών", είναι ΥΠΟΘΕΤΙΚΌ. Ενώ το επιχείρημά μου περί αυτοκινήτων, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ. Διαφωνείς?
    4. Αυτά περί αμαθείας, θρασυδειλίας και φασισμού τα επιστρέφω ακέραια στο κόμμα που αντιπροσωπεύεις, όχι σε σένα προσωπικά.
    5. Όνομα θέλεις? Να σου δώσω, μιας και έχασες την ψυχραιμία σου, μπας και την ξαναβρείς: Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Γκέμπελς. Χαλάρωσες τώρα?

  13. Επιτελους αποκαλυφθηκες!δεν μπορεις να ξεχωρισεις το τι σου συμβαινει! αν το μονο που σε καιει ειναι οι μισθοι των βουλευτων που ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΨΗΦΙΣΕΙ, μαλλον δεν σου αξιζει ουτε ο Μητσοτακης. Απο αυτα που διαβαζω ,μαλλον εισαι θυμωμενος φασιστας! Για το αγροτικο ρευμα,εχεις να πεις τιποτα; Ακομα περιμενω! Σε λυπαμαι μονο!ΔΚΟΡΚΑΣ

  14. Αγαπητέ συνονόματε, δεν είμαι αγρότης για να σου πω για το αγροτικό ρεύμα. Δεν μου εξήγησες όμως, για ποιον λόγο το σχόλιό μου για τα αυτοκίνητα που αρνήθηκαν να παραδώσουν οι βουλευτές του κόμματός σου και τέως βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι επιπέδου Μπούκουρα. Μην αφήνεις ασάφειες για να κατανοώ κι εγώ την σκέψη σου και τις θέσεις του κόμματός σου. Και αυτό διότι αερολογώντας είναι πανεύκολο να "επιχειρηματολογεί" κανείς. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  15. Ίσως να φταίω εγώ κύριε συνονόματε. Να φταίω διότι δεν κατανοείς τις ερωτήσεις μου για να τις απαντήσεις. Αλλά πιο μασημένη τροφή δεν μπορώ να σου δώσω. Ίσως να είναι λογικό, διότι ένας άνθρωπος μιας περασμένης ηλικίας έχει φτάσει κάπου και δεν προσπαθεί με βουλευτιλίκια και αηδίες να αλλάξει την μίζερη ζωή του. Φαίνεται δεν ήσουν αρκετά καλός και παραγωγικός στρατιώτης του φύρερ Άλεξ και ήξερες ότι δεν έχεις δυνατότητα ανέλιξης στο κόμμα του, οπότε είπε να λαφαζανέψεις μπας και δεις μια κάποια προκοπή. Αλλά στα 58 σου αργά το σκέφτηκες. Ακόμη περιμένω να διαβάσω τον τρόπο σκέψης σου, γιατί το επιχείρημά μου περί των αυτοκινήτων που δεν παραδώσατε και είναι επιπέδου Μούκουρα.

  16. αγαπητε φιλε,εδω αφησαν υπουργεια κ' βουλευτικες εδρες κ' σιγουρη ''ενταξη'' στο συστημα, εσυ ''κολλας'' στα αυτοκινητα;αν καιγοντουσαν για τα αυτοκινητα,δεν θα παρεμεναν στο κολπο; ειναι πολιτικη σκεψη αυτη; δεν τα απαρνθηθηκαν κ' αυτα τα ''ευεγερτηματα''; η πολιτικη προταση της ΛΑΕ μιλαει για εξοδο απο ευρωζωνη-μεταβαση σε εθνικο νομισμα, ανυπακοη-εξοδο απο ΕΕ, εξοδο απο ΝΑΤΟ,ανεξαρτητη πολιτικη εθνικης κυριαρχιας ,δημοσιες επενδυσεις κλπ. μιλας για αρνηση να δωσουν τα αυτοκινητα οταν τους τα πεταξαν ολα στην μουρη; αποφευγεις να μιλησεις για το κυριαρχο θεμα της αναρτησης ,ομολογεις οτι δεν το ξερεις κ' αναλωνεσαι σε κατηγοριες οτι κυνηγαμε τον μπεζαχτα χωρις να λες κουβεντα για την πολιτικη μας που εχεις καθε δικαιωμα να διαφωνεις. για το ρευμα μαλιστα προτεινουμε μια λυση ευκολη, καθαρη,νομιμη,δικαιη. αν την ειχε εφαρμοσει η κυβερνηση ,δεν θα ειχαμε κανενα λογο να την κανουμε. δεν αναρωτιεσαι μηπως ολα αυτα ειναι σκοπιμα για να παψει να καλλιεργειται η γη; οσο για μενα προσωπικα,εχω τρια αυτοκινητα. λες να τρεχω για να γινω βουλευτης μηπως κ' παρω αμαξι; δεν βλεπεις οτι τα παιδια σου κ' τα εγγονια σου δεν εχουν μελλον με τις εφαρμογες αυτης της πολιτικης; δεν ενοχλεισαι που σου ''φυτευουν'' καποιους απο το πουθενα για να σε κυβερνησουν; αν θελεις κ' την αποψη μου, καθολου αυτοκινητα στους βουλευτες. τα προνομια τα εχουν επιτηδες για να σου δειξουν οτι σε κανουν ο,τι γουσταρουν κ' ενσωματωνουν στο συστημα οποιον τους κανει. γιατι δεν τα σκεπτεσαι αυτα; ΔΚΟΡΚΑΣ. ΥΓ το οτι εμαθα το μικρο σου ονομα,ειναι σημαδι προοδου.

  17. Κύριος, ξέχασες κάτι σπουδαίο και ουσιαστικό. Το θέμα των αυτοκινήτων προηγείται χρονολογικώς και έλαβε χώρα ακριβώς αμέσως αφότου χαιρόστασαν και χαριεντιζόσασταν για την πρωτοφανή επιτυχία της αριστεράς. Μετά τα πράγματα άλλαξαν. "Ένας 40χρονος να μας διοικεί? Εμείς είμαστε παλαιότεροι στο κόμμα. Δεν πήραμε πόστα που δικαιούμασταν ή δεν πήραμε τίποτα". Και οι έριδες, ζήλιες, έχθρες, πισώπλατα μαχαιρώματα κατέληξαν στην παραίτηση των συντρόφων σου. Όχι τώρα τις εσωτερικές διαμάχες να μας τις παρουσιάζεις ως ηθική των αποστατούντων-προδοτών. Γιατί λένε: άπαξ προδότης, πάντα προδότης!

  18. 17/9/2018-1202:μαλλον δεν καταλαβαινεις. κουκια τρως,κουκια μαρτυρας. ζησε τον μυθο σου . επειδη εχω μαθει κ' ποιοι εισαστε εσεις που κριτικαρετε με σκεψη βλητου ,σταματαω εδω. το βλητο,δεν ξερω αν βγαινει απο το πα-β-λ-η-το.

  19. Δεν απάντησες. Αν είναι να ξεφεύγεις, το αφήνουμε για να μην ιδρώνεις όταν στριμώχνεσαι και δυσκολεύεσαι. Δεν θέλω να σε ζορίσω και να'χω και τύψεις μετά. Μεγάλος άνθρωπος είσαι, για βουλευτιλίκι πας.

  20. που με στριμωξες ; στην χαζοκουβεντα σου για τα αυτοκινητα; αυτο σου λειπει ψωμολυσσα; νομιζεις οτι επιχειρηματολογεις με μια βλακεια που εκανες σημαια; ποιος ασχοληθηκε ρε κιριζι με τα αυτοκινητα; ποιος προδωσε; αντι να ντρεπεσαι που κανατε σημαια τον κασιδιαρη με το λιγο μυαλο σου βρηκες μια ψευτοατακα κ' νομιζεις οτι καπου μας
    στριμωχνεις πολιτικα. αντε γεια κ' οταν καταλαβεις τι μελλον σου απεργαζονται ισως νοιωσεις ποσο λιγος εισαι.

  21. Ξέρεις τί ονομάζεται ατάκα? Αν ανοίξεις ένα ρημάδι λεξικό, θα δεις ότι αυτό δεν λέγεται ατάκα, αλλά επιχείρημα. Ο Κασιδιάρης είναι ακραιφνής φασίστας και ούτε καν δηλώσεις του παρακολουθώ, όπως και του ετέρου ημίσεως, Παύλου Πολάκη. Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, σε τρώει ο απαυτός σου μου φαίνεται. Μαζί με τους συριζανελ βγήκατε κυβέρνηση και μετά αποστατήσατε. Και εκλιπαρείτε τώρα την ψήφο του κόσμου για να μπείτε στην βουλή. Αλλά μην ξεχνάς το ρητό του σοφού λαού: άπαξ προδότης, πάντα προδότης. Γιαυτό τα γκάλοπς σας δίνουν 1,5%. Καλή συνέχεια λοιπόν στις αναρτήσεις σου που θα συνεχιστούν για μία πενταετία τουλάχιστον, αν με εννοείς. Έχεις πολλές αράδες να γράψεις ακόμη. Και σε πενταετία, πόσων ετών είπαμε θα είσαι? Καλή δύναμη σου εύχομαι συνονόματε αλλά, προς Θεού, ουχί συνομήλικε!

  22. ''επιχειρημα'' λεγεται,οχι επιχειρημα! απο πολιτικη σκεψη εισαι για τα θηρια. αν δεν βγει η ΛΑΕ στην βουλη,εγω θα βγω ζημιωμενος; για ψαξου λιγο. ζησε τη δυστυχια σου.

  23. "ζημιωμένος" λέγεται, όχι ζημιωμένος! Ένα μπανάκι με μοσχοσάπουνο χρειάζεται και μετά θα δεις πως θα συμφωνήσεις μαζί μου. Μιλάω για το: άπαξ προδότης, πάντα προδότης!

  24. δεν μου λες,τωρα που γνωριστηκαμε ηλεκτρονικα ,γιατι δεν ερχεσαι να σε κερασω να τα πουμε απο κοντα για να καταλαβεις οτι δεν προδωσα κανεναν κ' οτι οι ευκολοι χαρακτηρισμοι μαλλον σε παρανοησεις οδηγουν! εγω προτεινω κερασμα ,εσυ;

  25. εγω κερναω,εσυ τι φοβασαι; αφου εισαι κ' ''μικρουλης'' θα σου δωσω κ' 10ευρο να πας σινεμα! ''ανηκω'' ειναι το ρημα ,μια κ' το παιζεις διανοουμενος! κανε κ' μια διευκρινιση τι εστι ''λαφαζανικος'' κ' τι ''λαφαζανιστης''. εμεις παντως ΛΑΕ ειμαστε,οχι οπαδοι καποιου συγκεκριμενου προσωπου. αν αυριο δουμε ανακολουθιες κ' ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ οπως η ηγετικη ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ,θα χαιρετισουμε φασκομηλιες. η μεχρι τωρα διαγωγη της ΛΑΕ δεν δειχνει τετοιες ''προοπτικες''. ελα ,μη φοβασαι ,κ' θα κερασω κ' θα μαθεις να σκεπτεσαι.

  26. Ευρώ? Για εκτύπωση δραχμών δεν μιλούσε ο Λαφαζάνης? Άλλαξε απόψεις ή εσύ είσαι αποστάτης? Επειδή εξακολουθείς να είσαι ειρωνικός, κράτησε τα 10 σου ευρώ και τις φασκομηλιές σου. Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις τη διαφορά μεταξύ λαφαζανικού και λαφαζανιστή, διάβασε και κανένα βιβλίο γραμματικής, εκτός από το Κεφάλαιο, περί χρήσεως καταλήξεων επιθέτων σε -κος και -στης. Αν δεν ξέρεις ελληνικά, ποιος θα σου γράφει τους λόγους όταν γίνεις βουλευτής? Ο Γκέμπελς? Έχει αποβιώσει προ πολλού, αλλά δεν ήξερε κιόλας ελληνικά.

  27. ανθρωπακι,δεν καταλαβες που σου εγραψα ''οτι δεν ειμαστε οπαδοι συγκεκριμενου προσωπου''; εσυ που εχεις διαβασει γραμματικη, προφανως θα μπορεις να καταλαβεις τι σημαινει ''υπερασπιση συγκεκριμενης πολιτικης''. αν παλι δεν καταλαβαινεις την διαφορα,τι να σου πω; επειδη εισαι οντως υβριστ-ης, αν θελεις εγω σε κερναω σε ευρω . μαλλον ομως αποφευγεις την κατα προσωπο αντιπαραθεση. εκει θα μαθεις κ' ποσα γραμματα ξερω. η προταση ισχυει κ' επιπλεον προσφερω κ' παστα ,εκτος απο καφε. στους αναξιοπαθουντες,τα παντα προσφερουμε. το συμπερασμα μου ειναι οτι παραμενεις στον συριζα επειδη εισαι πολυ,μα πολυ,καταδεκτι-κος. ψιλικατζης θα ελεγα. γεια σου ανθρωπακι.

  28. Τελικά τον Λαφαζάνη τον πάω με τα χίλια! Δείχνει μερακλής και καλαμπουρτζής, αν κρίνω από την επιλογή στελεχών του. Αυτό δεν μπορεί μάλλον να το καταλάβει ο λαός, γιαυτό στα γκάλοπς θάβει το ΛΑΕ. Ουδείς λόγος ανησυχίας όμως, γιατί και τα χρυσαυγήτια ξεκίνησαν με 0,00000000003% και σήμερα είναι κόμμα βουλής. Μην απελπίζεσαι. Υπομονή, οργάνωση και επιμονή χρειάζεται. Κοντά στην επίτευξη του πολυπόθητου στόχου είσαστε.

  29. Τελικά τον Λαφαζάνη τον πάω με τα χίλια! Δείχνει μερακλής και καλαμπουρτζής, αν κρίνω από την επιλογή στελεχών του. Αυτό δεν μπορεί μάλλον να το καταλάβει ο λαός, γιαυτό στα γκάλοπς θάβει το ΛΑΕ. Ουδείς λόγος ανησυχίας όμως, γιατί και τα χρυσαυγήτια ξεκίνησαν με 0,00000000003% και σήμερα είναι κόμμα βουλής. Μην απελπίζεσαι. Υπομονή, οργάνωση και επιμονή χρειάζεται. Κοντά στην επίτευξη του πολυπόθητου στόχου είσαστε.

  30. και εγω σε παω! ελα εσυ σε μας κ' ας μεινουμε με 1%! θα σε κερναμε ,θα περνας φινα κ' για το μελλον της πατριδας δεν θα χρειαζεται να ανησυχουμε!ειναι ηδη σε καλα χερια. γιατι να χαλαμε τις καρδιες μας; ελα στην παρεα,κανεις δεν θα σου ζητησει ψηφο! κ' το οτι εχασες την ψυχραιμια κ' εβρισες καμια φορα,ας το παρει το ποταμι! μια κ' εισαι κυβερνηση ομως,δωσε κ' λυση στο αγρ.ρευμα. αρκετα μας ταλαιπωρησες!

  31. Πρόσληση να έρθω? Να'μαστε, "στροφή από το παλιό" νο. 2. Άρχισαν οι πελατειακές σχέσεις το λοιπόν. Θα με κάνετε διευθυντή των ΕΛΤΑ Λουτρακίου κύριε βουλευτά? Και μήνας μαπίνει μήνας βγαίνει τον μισθουλάκο μου.

  32. ετσι οπως τα λες, οχι μονο βγαζει βουλευτη η ΛΑΕ στην Κορινθια αλλα γινεται κ' κυβερνηση.επειδη θα ειμαστε κυβερνηση ολου του λαου δεν προκειται να αδικησουμε κανεναν. ας υποβαλεις το βιογραφικο σου κ' βλεπουμε! δεν προκειται να αδικηθεις! οχι ομως κ' ρουσφετακια! εχεις μαλλον κακομαθει!! και απο αυτα που γραφεις ειναι προφανες οτι το ''πας το γραμμα'' -με την πολιτικη εννοια παντα! εσυ ομως δεν γραφεις ουτε το ονομα σου!πως να υποσχεθουμε λοιπον κατι που δεν ξερουμε αν ειναι δικαιο! περα ομως απο την πλακα ,καλο θα ειναι να σκεφθεις οτι ο μονος δρομος ανακαμψης τις χωρας ειναι οι δημοσιες επενδυσεις κ' αυτο μεσα στο ευρω δεν γινεται! το κερασμα ισχυει!

  33. "Κέρασμα" εννοείτε κύριε βουλευτά, όχι κέρασμα. Και αν δεν κατανοείτε τι εννοώ, το δικό σας "κέρασμα" μεταφράζεται σε δωροδοκία. Αρχίσατε πριν καν εκλεγείτε? Καλά πάμε…!

  34. Μέσα στο ευρώ δεν γίνεται. Μέσα στο ρούβλι γίνεται? Μήπως μέσα στο δηνάριο? Μήπως στην μνα? Μήπως στο τάλαντο ή λες καλύτερα στο αμερικάνικο δολλάριο?

  35. απο την μια με κατηγορεις οτι παω για τον μπεζαχτα ,απο την αλλη με κατηγορεις οτι θελω να σου τα ''χωσω''! διαλεξε!! τελικα ΤΙ θελεις; διορισμο,ενα καφεδακι; εγω θελω να συζητησουμε πολιτικα! αν επιμενεις κ' εισαι τοσο ακαταδεχτος ,ας πληρωσει ο καθενας τα δικα του! ευκαιρια να γνωριστουμε κ' να ανασκευασεις την κακη γνωμη που εχεις σχηματισει για μενα μονο κ' μονο επειδη υποστηριζω την ΛΑΕ! βλεπεις κατι το λαθος; γιατι να διαφωνουμε διαδικτυακα κ' οχι προσωπο με προσωπο; ισως καταλαβεις οτι με κρινεις αδικα.

  36. Με παρεξήγησες. Για σένα προσωπικά δεν έχω καμία αρνητική γνώμη. Απολύτως καμία. Η γνώμη μου είναι γενική. Για όλους εσάς που προδώσατε τα ιδεώδη ενός άλλου κομματικού σχηματισμού για να δημιουργήσετε τον δικό σας φορέα με την ίδια πάντως βάση. Δεν είναι δική μου γνώμη. Τα γεγονότα το λένε και το βροντοφωνάζουν. Τυχαίο που ο κόσμος δεν σας δείχνει την εμπιστοσύνη του? Δεν νομίζω. Άμα έρθω, θα στοχοποιηθώ. Δεν θέλω να καταλήξω σαν κι εσάς και νομίζουν ότι παίζω διπλό παιχνίδι.

  37. αν αυτη την πολιτικη που ακολουθει σημερα ο συριζα την λες ''ιδεωδες'', τι να πω; ποιος ειναι ανακολουθος ; εμεις ή η κυβερνηση; κ' το αλλο :οταν προδιδεις σκοπευεις να κερδισεις κατι. οι ''προδοτες'',τι κερδισαν; αν ειχα μεινει στον συριζα,δεν θα ειχα ''επωφεληθει'',τι αραγε; αφου λες οτι δεν εχεις καμια αρνητικη γνωμη για μενα, τι φοβασαι; θα σε καλυψω εγω δημοσια οτι μοου την ''ειπες''! το κερασμα ισχυει!!

  38. Μάλλον υποτιμάς την νοημοσύνη μας. Η ΛΑΕ δεν κέρδισε τίποτε…ακόμη. Αλλά θέλεις να μας πεις ότι δεν δημιουργήθηκε για να κερδίσει στο μέλλον? Ειδάλως γιατί δημιουργήθηκε, για να έχετε δικό σας γραφείο και να παίζετε πρωτάθλημα πρέφα και τάβλι αναμεταξύ σας?

  39. μαλλον εσυ υποτιμας την δικη μου. τι να κερδισει στο μελλον; εδω ο συριζα πουλησε κ' τις πλατειες στα χωρια κ' μου λες για προδοσιες κοκ; δεν μπορουσε αν ηθελε να τα πουλησει ολα ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ; μαλλον προσπαθεις να αποδομησεις κατι που δεν το καταλαβαινεις. ουτε απαντας στο αρχικο ερωτημα για το αγρ ρευμα,ουτε διυεκρινιζεις σε τι στοχευεις πολιτικα. μια ψιλοειρωνια κ' μια αποδοκιμασια σε προσωπικο επιπεδο-με κατι χαζα περι γραμματικης κ' περι στοχων προσωπικης ανελιξης-,δεν σε καθιστουν σοβαρο συνομιλητη. χαιρετω ,ειναι αδυνατο να σε παρω στα σοβαρα.

  40. Που θα πάτε? Σύντομα θα ξαναγυρίσετε με δάκρυα μετανοίας, όπως και ο Σαμαράς στην ΝΔ γιατί θα καταλάβετε ότι δεν σας υπολογίζει ουδείς…!

  41. γιαυτο δεν σε παιρνω στα σοβαρα,επειδη εννοω! αμα δε επικαλεσθω κ' τον σαραμαγκου,δεν θα αρκεσθω στην πωληση της ακροπολης! αν εννοεις!

  42. Θα γυρίσετε ασφαλώς για να διορισθείτε, να κάνετε καριέρα, να βρείτε στέγη και για να τα κονομίσετε να λυγδώσει λίγο και ο οισοφάγος σας. Έλα τώρα, αθώα περιστερά…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog