Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πάτρα: Aνοίγει ο δρόμος για την κατασκευή Κέντρου Αποτέφρωσης νεκρών

- Advertisement -

Θέμα χρόνου θεωρείται σύμφωνα με τον Δήμο Πατρέων η προκήρυξη για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών.
Μετά και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έκρινε ότι η τροποποίηση της χρήσης γης του δημοτικού ακινήτου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πάτρας δεν απαιτείται να υποβληθεί σε Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση, ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία του κέντρου.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, μετά και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο δήμος απεμπλέκεται από πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες, που θα απαιτούσαν επιπλέον χρόνο για να ολοκληρωθούν. Ο χώρος που θα κατασκευαστεί το κέντρο είναι ένα οικόπεδο με εμβαδόν 10.396,41 τετραγωνικών μέτρων. Σήμερα, ο χώρος που βρίσκεται το οικόπεδο είναι ελεύθερος και αδιαμόρφωτος.

«Κοινωνικά συμφέρουσα η κατασκευή του κέντρου»

Την ίδια ώρα, το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει ότι η σκοπιμότητα της κατασκευής του κέντρου αποτέφρωσης «τεκμηριώνεται και από το περιβαλλοντικό του όφελος σε υπερτοπικό επίπεδο, δεδομένου ότι περιορίζει την ανάγκη εξεύρεσης και τη δέσμευση σημαντικών εκτάσεων (κατάλληλων ή και παραγωγικών) για την ίδρυση νέων νεκροταφείων, ενώ συγχρόνως επιφέρει μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση, σε σχέση με τη συμβατική ταφή».

Το δημοτικό συμβούλιο θεωρεί την κατασκευή «κοινωνικά συμφέρουσα, λόγω του κορεσμού που παρατηρείται εδώ και χρόνια στα νεκροταφεία της πόλης, και όχι μόνο». Παράλληλα, το έργο θεωρείται ότι θα μειώσει τη διαρροή κεφαλαίων προς γειτονικές χώρες για την αποτέφρωση νεκρών».

Το κέντρο θα διαμορφωθεί σε χώρο που δεν υπάρχει οπτική επαφή και όχληση σε κατοικίες, ενώ ο χώρος προσφέρεται για τη δημιουργία ζώνης υψηλού πρασίνου.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι «η συγκεκριμένη θέση του προβλεπόμενου χώρου κατασκευής κέντρου αποτέφρωσης νεκρών απέχει πολύ περισσότερο των 1.000 μέτρων από εγκαταστάσεις πρόνοιας και περίθαλψης, όπου η απαίτηση είναι τα 500 μέτρα».

http://hlektra.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog