Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δύο εναλλακτικές γειτονιές του ανατολικού Λονδίνου

- Advertisement -

Υπαίθριες αγορές γεμάτες πάγκους με γαστρονομικές επιλογές από κάθε γωνιά του κόσμου, εναλλακτικές γκαλερί, καταπράσινα πάρκα και ανακαινισμένα κτήρια συνθέτουν το σκηνικό στις εναλλακτικές γειτονιές της multi culti μητρόπολης που επιφυλάσσει εκπλήξεις..

Αφού επισκεφτείτε τουριστικά σημεία, εμβληματικά αξιοθέατα και μουσεία όπως το Big Ben, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Tate Modern και περπατήσετε δίπλα στον Τάμεση, ανακαλύψτε την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των κατοίκων στο Hackney και το Shoreditch. Αφήστε πίσω τις ιστορικές περιοχές ανακαλύψτε το «νέο» Λονδίνο που είναι γεμάτο αντιθέσεις.
 
Shoreditch

Περιηγηθείτε στην πιο hip γειτονιά του Ανατολικού Λονδίνου, που απέχει ελάχιστα λεπτά από το επιβλητικό City. Ξεκινήστε από τη Brik Lane, όπου φιλοξενείται και η μεγάλη υπαίθρια αγορά, όπου μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα καταστήματα με second-hand ρούχα και αξεσουάρ, χαμογελαστούς πωλητές και πολλή μουσική.

Ανακαλύψτε την Old Spietafields Market, που αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα και ζωντανά σημεία της περιοχής, με πλήθος επισκεπτών. Λειτουργεί καθημερινά, φιλοξενώντας μεγάλο αριθμό εμπόρων οι οποίοι πωλούν από αντίκες και διακοσμητικά μέχρι μικρά έργα τέχνης, ιδιαίτερα κοσμήματα, vintage κομμάτια και αξεσουάρ. Στον χώρο πραγματοποιούνται επίσης εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα φεστιβάλ μπύρας, χορού και βινυλίων.

Στη συνέχεια γνωρίστε το pop-up εμπορικό κέντρο στο Boxpark, παρατηρήστε τα μεγαλοπρεπή graffiti στους τοίχους της πόλης ανάμεσα στα σοκάκια, περιηγηθείτε στις παλιές αποθήκες που έχουν μεταμορφωθεί σε μοντέρνες γκαλερί και πιείτε μία μπίρα σε κάποια από τις πολλές παμπ που θα συναντήσετε στην περιοχή. Ιδανική επιλογή για τη βραδινή σας έξοδο είναι η Shoreditch High Street που φημίζεται για το nightlife της.
 

Hackney

Πρόκειται για μία ακόμη ιδιαίτερη γειτονιά του ανατολικού Λονδίνου που φιλοξενεί πλήθος εκδηλώσεων καθώς και αρκετά μουσικά φεστιβάλ. Στην οδό Broadway Market, θα συναντήσετε γραφικά εστιατόρια, καφέ και παμπ που είναι τοποθετημένα το ένα απέναντι από το άλλο και συγκεντρώνουν πλήθος κόσμο από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Εκεί, διοργανώνεται επίσης κάθε Σάββατο και η δημοφιλής ομώνυμη υπαίθρια αγορά με πάγκους με γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου. Μη φύγετε χωρίς να περπατήσετε δίπλα στο γραφικό Regents Canal που δείχνει ακόμα πιο όμορφο τις ηλιόλουστες ημέρες… Τέλος, για τις βραδινές σας εξόδους στην περιοχή επιλέξτε το Dalston που προσφέρει πολλές επιλογές από παμπ και club μέχρι υπόγεια στέκια και jazz bar.

cnn.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog