Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γεμάτη λύματα αποχέτευσης αλλά και τρεις σκελετούς η σαρκοφάγος που βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια (pics)

- Advertisement -

Η απογοήτευση κυριαρχεί μετά το άνοιγμα της σαρκοφάγου που εντοπίστηκε πριν από μερικές ημέρες σε βάθος αρκετών μέτρων στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Η βάρους άνω των 30 τόνων γρανιτένια σαρκοφάγος που πρόσφατα βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια είναι πλέον ανοιχτή.

Οι αρχαιολόγοι του Αιγυπτιακού Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων την άνοιξαν και σύμφωνα με τη σχετική ανάρτησή τους στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook είναι γεμάτη λύματα ή όμβρια ύδατα, από διαρροή στο δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής, καθώς και τρεις σκελετούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Shaaban Abdel-Moneim, αυθεντία στις μούμιες και τους σκελετούς, η αρχική προεπισκόπηση των ευρημάτων, μάλλον, παραπέμπει σε ανώτερους αξιωματικούς του στρατού.

Tα όμβρια ύδατα, εικάζεται πως πλημμύρισαν το εσωτερικό της σαρκοφάγου, από μία τρύπα που είχε διαπεράσει τον γρανίτη.

Παράλληλα, μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί εύρεση κτερισμάτων, ενώ οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι διέψευσαν κατηγορηματικά ότι στο εσωτερικό βρίσκεται η σορός κάποιου εξαιρετικά σημαίνοντος προσώπου.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, μία Επιτροπή του Υπουργείου Αρχαιοτήτων δήλωσε ότι η σαρκοφάγος περιέχει τρεις σκελετούς πολεμιστών που φαίνεται να έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της μάχης.

Ο Γενικός Γραμματέας προσέθεσε ότι η ημερομηνία της σαρκοφάγου δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αν δηλαδή ανήκει στην Πτολεμαϊκή περίοδο (332-30 π.Χ.) ή στη Ρωμαϊκή περίοδο (30 π.Χ. – 642 μ.Χ.).

Ένας από τους παρεβρισκόμενους επιστήμονες δήλωσε ότι το κρανίο ενός εκ των τριών σκελετών, φέρει τραύμα από βέλος.

Οι σκελετοί και η σαρκοφάγος θα μεταφερθούν στην αποθήκη όπου στεγάζονται τα αρχαία ευρήματα της Αλεξάνδρειας, για περαιτέρω μελέτη.

gazzetta.gr
- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και δεν είναι μόνο οι επιστήμονες, γιατί άλλοι ζουν κοντά σε τέτοια και έχουν ποτίσει τα ρούχα τους με αποτέλεσμα να μοσχοβολάνε κάτι μεταξύ αμμωνίας, ρετσίνας, και τσίπουρου.

  2. Ελα αδερφε Αλέκο. Δεν σχολίασα σήμερα γιατί είχα πάει στην κηδεία του φίλου μου του Μάριου.Μια κηδεία αντάξια του φίλου μου και όλες του οι επιθυμίες πραγματοποιηθηκαν.Ένα σου λέω είχε ζητήσει να παίξουν ένα τραγούδι για την γυναίκα του που την αγαπούσε πολλή .ήταν μια φορά του Ξηλουρη!"Σπάσαμε" όλοι οι Έλληνες στο τραγούδι αυτό.Το τραγούδι επίσης που τον συνοδεύει πριν την καύση ήταν ένα θρυλικό ροκ τραγούδι moonchild του Gallagher!Είχε πει και αν ήθελαν αντί αυτού να πεζανε τον ύμνο του Θρύλου!!Το φέρετρο έφερνε την σημαια του Ολυμπιακόυ και οι Στάχτη του θα σκορπιστει στο γήπεδο Καραϊσκάκης σε ειδική τελετή που θα κάνει η θύρα 7. Δύσκολη μέρα για μένα φίλος και αδερφός ο Μάριος εδώ στην ξενικη!!ΥΓ πιστεύω να μας τον στείλουν πάλι πίσω γιατί θα τους τρελάνεις όλους εκεί που πάει! !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog