Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επώνυμη καταγγελία για τη γέφυρα της Ποσειδωνίας.

- Advertisement -


Σαδισμός ή ηλιθιότητα;;


Περιστατικό 1ο
Δεκάδες αυτοκίνητα περιμένουν να περάσουν από την γέφυρα προς Κόρινθο ή προς Λουτράκι. Από τον Ισθμό ξεπροβάλλει το σκάφος που κάνει διαβάσεις του Ισθμού με τουρίστες.
Έρχεται από τα Ίσθμια, περνάει 10 μέτρα την βυθισμένη γέφυρα, κάνει στροφή και γυρίζει πίσω.
Ερώτημα 1ο
Θα μας εξηγήσει κάποιος γιατί δεν ζητάνε από τον υπεύθυνο του σκάφους να κάνει την στροφή πριν από την γέφυρα, εφόσον δεν πηγαίνει προς τον Κορινθιακό και γυρίζει αμέσως μετά την γέφυρα;

*Την ώρα που το σκάφος επιστρέφει ξεκινά ένα άλλο σκάφος από περίπου ένα χιλιόμετρο και πάνω απόσταση προκειμένου να περάσει προς Σαρωνικό.


Ερώτημα 2ο
Γιατί εφόσον το 1ο σκάφος δεν είχε πρόθεση να βγει προς τον Κορινθιακό, δεν καλούσε ο υπεύθυνος το 2ο σκάφος να ξεκινήσει νωρίτερα, ώστε να ακολουθούσε το 1ο  σε μια λογική απόσταση 100 μέτρων και όχι 1000 μέτρων;


Περιστατικό 2ο
Πολλά μικρά σκάφη περιμένουν να περάσουν προς Σαρωνικό από τον Κορινθιακό. Παρατηρείται τις περισσότερες φορές να απέχουν μεταξύ τους τεράστιες αποστάσεις από 500 μέχρι και πάνω από 1000 μέτρα.

Ερώτημα 3ο 
Γιατί πριν κατεβάσουν την γέφυρα δεν ζητάνε από τα σκάφη, να βρεθούν σε λογικές αποστάσεις 100 μέτρα το ένα από το άλλο, ώστε να μειωθεί αισθητά ο χρόνος βύθισης της γέφυρας και να μειωθεί η ταλαιπωρία των οδηγών των αυτοκινήτων;

*Όλα αυτά και πολλά άλλα δημιουργούν την αίσθηση σαδιστών ή ηλιθίων!

Σημείωση
Δεν γνωρίζω ούτε το πρόσωπο, ούτε το όνομα του κάθε υπεύθυνου που ρυθμίζει την κυκλοφορία. Σχολιάζω πράξεις παράλογες που δημιουργούν μεγάλη ταλαιπωρία.

Με ελπίδα λύσης του προβλήματος.
Ιωάννης Β. Σιτές

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί φίλτατε το σκάφος δεν είναι αυτοκίνητο να σταματήσεις στην άκρη του δρόμου και να περάσουν τα άλλα από δίπλα. Επιβάλετε να υπάρχει συγκεκριμένη απόσταση.

  2. Αυτή η κ@λογεφυρα πρέπει να ανατιναχτεί.
    Είναι κυριολεκτικά τσιφλίκι. Όποτε γουστάρουν κάνουν ότι γουστάρουν. Δε σέβονται τους διερχόμενους. Μόνο τα βαρκοειδή τους ενδιαφέρουν αφού από εκεί κονομάνε. Ουστ ρε.

  3. Οι βυθιζόμενες γέφυρες της Ποσειδωνείας και των Ισθμίων έχουν κατασκευαστή
    για την εξυπηρέτηση των γύρο από αυτές, πόλεων χωριών οικισμών κ.τ.λ.
    Τα έσοδα της διώρυγας προέρχονται από την διέλευση των πλοίων και όχι των αυτοκίνητων
    και όπως είναι λογικό προτεραιότητα έχουν τα πλοία που πληρώνουν πολλά λεφτά
    και από τα οποία (λεφτά) κατασκευάστηκαν οι βυθιζόμενες .
    Τώρα σχετικά για το εάν πρέπει να πάρει στροφή πριν την γέφυρα,
    η οι αποστάσεις να είναι μικρότερες, η δεν ξέρω τι άλλο
    υπάρχουν κανόνες ναυσιπλοΐας που πρέπει να τηρούνται αυστηρά
    για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα.
    Ελπίζω να έγινα κατανοητός
    Βασίλης Γλυκοφρύδης

  4. Κανένας δεν είπε ότι έχουν προτεραιότητα τα αυτοκίνητα ή να σταματάνε τα πλοία για να περνούν τα αυτοκίνητα. Το παράλογο να απέχουν μεταξύ τους μικρά σκάφη, ιστιοφόρα ή άλλα αποστάσεις 500 ή και 1000 μέτρων σχολιάζεται. Ποιοι κανόνες ναυσιπλοΐας το λένε αυτό. Τι δεν καταλαβαίνετε ρε παιδιά. Αν λέμε για να λέμε, ας συνεχίσουμε τον ομαδικό μαζοχισμό.

  5. Κυριε 1.42…
    Μπορειτε να μας πειτε και να γινετε κατανοητος και για τις ταμπελες που τοποθετηθηκαν προφανως για την αποφυγη ταλαιπωριας των οδηγων;;;;
    Χειμωνα -καλοκαιρι,κανουμε γυρους γιατι ενω η ενδειξη της ταμπελας(στο υψος του καζινο στο Λουτράκι και του πρωην σιδηρ.σταθμου στην Κορινθο) λεει"ΑΝΟΙΚΤΗ" φτανοντας στη βυθιζομενη διαπιστωνουμε οτι ειναι "ΚΛΕΙΣΤΗ"!!!!
    (και πιστεψτε με δεν συμβαινει μια φορα στο τοσο….)
    Ειναι προτιμοτερο να κανουμε τους μαντεις παρα να περιμενουμε απτην πινακιδα να καταλαβουμε αν θα ειναι ανοιχτη ή κλειστη.
    ΕΛΕΟΣ!!!!

  6. εχω να πω πως μετα απο 30 χρονια η γεφυρα της ποσειδωνιας επρεπε να ειχε κατασκευαστει με αλλες προδιαγραφες πιο συγχρονες και οχι με αυτη την παμπαλαια βυθιση που τρωει τοσο πολυ χρονο απο τους περαστικους .

    εχουμε μεινει πολυ πισω τελικα .

  7. 9:38 π.μ. Μα αγαπητέ φίλε, τα τελευταία 30 χρόνια προσωρήσαμε προς τα πίσω, όχι το αντίθετο. Μαζί σου Αντρέα για μια Ελλάδα νέα…

  8. Προς Κο Γλυκοφρύδη
    Τι σχέσει έχουν αυτά που γράφεις με την αρχική ανάρτηση; Μήπως έχεις πρόβλημα με τα Ελληνικά;

  9. Δεν θα τρέχει ο κύριος Σιτές στα λιμεναρχεία για ανακρίσεις και κατηγορούμενος αν γίνει κάποιο ναυτικό ατύχημα, εύκολα και με άνεση μπορεί να λέει ότι λέει.

  10. προς τον κύριο ανώνυμο 20 Ιουλίου 2018 – 9:22 μμ
    Τι δεν καταλαβαίνεις??????
    Απαντώ ακριβώς στην ανάρτηση και ήμουν σαφέστατος
    Μήπως πρέπει εσύ να μάθεις ελληνικά??????????

    Σοφών το σαφές

    Υ.Σ.
    Για όποιους δεν εξυπηρετούν οι βυθιζόμενες
    Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι

    Β.Γ.

  11. Εκτός από τον ενδεχόμενο σαδισμό ή ηλιθιότητα (που αναφέρεται η αρχική ανάρτηση) οι απαντήσεις έδειξαν ότι υπάρχει και ο μαζοχισμός ως κοινωνικό χαρακτηριστικό, οπότε καλά μας κάνουν. Για αυτό που είμαστε περνάμε εξαιρετικά καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog