Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ΕΡΤ, οι απόντες και η επιχείρηση «δεν τρέχει τίποτα»

- Advertisement -

Στον ΘΕΜΑ104.6 σπάσαμε πρόγραμμα στις τέσσερις και μείναμε σε έκτακτη ενημέρωση μέχρι τα ξημερώματα. Το ζήσαμε όλο λεπτό προς λεπτό. Η καταστροφή στο Μάτι χτύπησε νωρίς το απόγευμα και εκτυλίχθηκε ακαριαία…..
Μέχρι τις επτά ήταν σαφές ότι η φωτιά φτάνει στη θάλασσα και ότι είχαμε εγκλωβισμένους στις παραλίες, ενώ από τις περιγραφές και τους χρόνους δεν αποκλείονταν θύματα. Πριν ο δήμαρχος Ραφήνας μιλήσει για νεκρό θέσαμε πιεστικά το ερώτημα στο ΕΚΑΒ διότι είχαμε σχετικές μαρτυρίες. Ο πρόεδρος απλώς αρνείτο να επιβεβαιώσει αυτό που από ένα σημείο και ύστερα αναγκάστηκε να παραδεχθεί ο εκπρόσωπος των εργαζομένων: υπάρχουν κλήσεις για νεκρούς.  Καθ´όλη την εκδίπλωση των γεγονότων, η ΕΡΤ ήταν σταθερά ένα βήμα πίσω στην αποκάλυψη του μεγέθους της καταστροφής. Όταν όλοι οι άλλοι είχαν επίτιτλο «κάηκαν σπίτια» στην Αγία Παρασκευή «απειλούνταν» επίμονα. Συγχρόνως, η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής έβγαινε μεν, αλλά μασούσε τα λόγια της. Ομοίως, η ΕΛΑΣ δήλωνε αναρμόδια και ασχολείτο με τους δρόμους. Σαν όλη η κρατική μηχανή, της ενημέρωσης συμπεριλαμβανομένης, να περίμενε κάποιου είδους άνωθεν τοποθέτηση πριν δώσει ενημέρωση. Λογικό, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκδρομή και δεν έλεγε να τσακιστεί πίσω με τίποτα, ενώ η περιφερειάρχης παρέμενε άφαντη.  Φτάσαμε μεσάνυχτα για να στηθεί το πλάνο με τον Τσίπρα πάνω από τους χάρτες σαν άλλο Ζούκωφ. Στο μεταξύ είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στις οκτώ το βράδυ και η ανάληψη δράσης από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων με την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων επίσης έλαβε χώρα απελπιστικά αργά. Οι πολίτες συνωστίζονταν (να μια ακριβής χρήση του ρήματος σχετικά με καταστροφή) στις παραλίες και η ΕΡΤ ανέλαβε να παίζει καθυστέρηση. Έτσι, με τον ενημερωτικό μηχανισμό των ιδιωτικών καναλιών εσκεμμένα εξασθενημένο, η αληθινή εικόνα έφτανε αργά και η εξοργιστική, σπασμωδική οκνηρία της κυβέρνησης καλυπτόταν από το σοκ και την απορία.   Το πράγμα έγινε τόσο συνειδητά, που ήδη από το μεσημέρι δόθηκε ο τόνος με ένα νέο επικοινωνιακό τζιμάνι του συριζαϊσμού να κατηγορεί τον ΣΚΑΪ επειδή έβγαλε γρήγορα το ρεπορτάζ της Κινέτας. Επί τη ευκαιρία, χθες το Μαξίμου το έτρεχε ο σαστισμένος Τζανακόπουλος, που διαπίστωσε ότι με τρολ και προπαγάνδα της ΕΡΤ (με το ετήσιο μπάτζετ της οποίας παίρνεις έξι κανανταίρ), ούτε οι φλόγες σβήνουν, ούτε οι νεκροί ανασταίνονται, πόσο μάλλον εκείνοι που κατέληξαν λόγω της κυβερνητικής ολιγωρίας. Στον ΘΕΜΑ104,6, όπως και σε κάθε ελεύθερο μέσο, είχαμε από νωρίς την αίσθηση του κατεπείγοντος. Αν την είχαν επίσης η κυβέρνηση και οι κολαούζοι της ίσως ίσως κάποια πράγματα σήμερα να ήταν διαφορετικά. 

meaculpa.gr

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι καλα,για ολα φταινε οι ''αλλοι'' με τις πολιτικες τοσων χρονων και οχι η μολις 3ετης κυβερνηση μας.Σταματηστε να μας πετροβολατε ρε,λιγη καρεκλα θελαμε και εμεις,κουραστηκαμε ολα αυτα τα χρονια στις αφισσοκολησεις και τα στειρα συνεδριακια,αφηστε να χαρουμε την εξουσια,ζηλιαρηδες.

  2. Δεν απαντάς Τάκη. Κάνεις την απάντηση τσίχλα. Η ΕΡΤ είναι πίσω γιατί δεν χρειάζεται να είναι μπροστά, αφού τρώνε-πίνουν από τα εισοδήματά μας. 1000 φορές να ξανακλείσει από το σίχαμα.

  3. Σωστός ο 12.31. Γατζώθηκαν στις καρέκλες γερά. Και η Ελλάδα όλη να καεί, θα επιρρίψουν τις ευθύνες σε στρατό-πυροσβεστική-αστυνομία, αλλά ΠΟΤΕ στα μούτρα τους. Το πολύ-πολύ να κάνουν τις τρεις μέρες πένθους πέντε και καθάρισαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog