Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στα αζήτητα μεγάλα εργοστάσια στην χώρα

- Advertisement -

Στα αζήτητα συνεχίζουν να παραμένουν εργοστασιακές μονάδες στην χώρα από Ομίλους που λόγω της κρίσης πτώχευσαν…
Παρά τις αλλεπάλληλες εκποιήσεις πολλά από τα ακίνητα αυτά συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς αγοραστή με την αξία τους να αποξιώνεται χρόνο με το χρόνο.

ΑΓΝΟ: Νέα προσπάθεια για την εκποίηση της άλλοτε ισχυρής γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ, επιχειρείται στις αρχές Νοεμβρίου με τιμή εκκίνησης τα 15 εκατ. ευρώ.

Το τίμημα θεωρείται υψηλό, χαμηλότερο όμως κατά 4 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη φορά που βγήκε σε πλειστηριασμό η ΑΓΝΟ, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στην περίπτωση της ΑΓΝΟ, ο εκκαθαριστής επιδιώκει να εισπράξει μέρος των δανείων της τάξης των 19 εκατ. ευρώ, με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία.

Περίπτωση ιδιάζουσα, δεδομένου ότι η ΑΓΝΟ ιδρύθηκε και ανδρώθηκε ως συνεταιριστική επιχείρηση, αλλά οδηγήθηκε σε κρίση και εξαγοράσθηκε από την ιδιωτική επιχείρηση Κολιός, πριν τελικά και αυτή η μέτοχος «πετάξει λευκή πετσέτα». Η ΑΓΝΟ ζήτησε την υπαγωγή της σε δικαστική προστασία του άρθρου 99 το 2012, αλλά αυτή απορρίφθηκε και τελικά κηρύχθηκε πτωχευμένη το 2014.

Η εκποίηση αφορά στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και περιλαμβάνονται όλα τα ακίνητα, το εργοστάσιο, ο παραγωγικός εξοπλισμός, τα οχήματα κ.λπ., καθώς και το εμπορικό σήμα της όπως και οι άδειες λειτουργίας της.

Από τα έσοδα που επιδιώκεται να εισπραχθούν θα πρέπει να αποπληρωθούν Δημόσιο, εργαζόμενοι και πιστωτής, δηλαδή ο εκκαθαριστής της «κακής ATEbank» ή ATE YEE, όπως λέγεται.

Πετζετάκις: Στα αζήτητα συνεχίζει να παραμένει το κεντρικό εργοστάσιο του άλλοτε κραταιού βιομηχανικού Ομίλου της χώρας, της Πετζετάκις.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στη θέση «Χασάνη- Δερβίση» της κτηματικής περιφερείας της Τοπικής Κοινότητος Ελαιώνα του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων και στεγάζεται σε οικόπεδο συνολικής εκτάσεως 245.718,49 τμ, ενώ περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις παραγωγής εύκαμπτων και σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων, συνολικής επιφάνειας 49.673,73 τμ και συνολικής καλυπτόμενης επιφάνειας 47.779,40 τμ καθώς επίσης και βιομηχανικό εξοπλισμό που βρίσκεται εντός και εκτός των κτιρίων, με τον οποίο αποτελούν ενιαία βιομηχανική παραγωγική μονάδα και έχουν λειτουργική ενότητα για την εξυπηρέτηση της παραγωγής πλαστικού και ελαστικού. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 12 εκατ. ευρώ.

Η κατάσχεση της μονάδας επιβλήθηκε έναντι οφειλής 1 εκατ. ευρώ ενώ επί του ακινήτου υφίστανται 14 προσημειώσεις – υποθήκες.

Η αρχή του τέλους για την Πετζετάκις ξεκίνησε στα τέλη του 2010, όπου τα οικονομικά της προβλήματα γινόταν ολοένα και μεγαλύτερα.

Κεράνης: Έχουν γίνει πάνω από 18 πλειστηριασμοί για το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας Κεράνης, που συνεχίζει να απαξιώνεται. Να σημειωθεί ότι ο πρώτος έχει γίνει το 2008, ενώ έκτοτε πραγματοποιήθηκαν άλλοι 17 ακόμη, στους οποίους δεν βρέθηκε κανένας ενδιαφερόμενος.

Την ίδια ώρα απομακρύνεται όλο και περισσότερο η πιθανότητα οι 142 πρώην εργαζόμενοι της Καπνοβιομηχανίας Κεράνης να καλύψουν ακόμη και μέρος από τις απαιτήσεις τους, ύψους 12,5 εκατ. ευρώ από την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της καπνοβιομηχανίας. Και αυτό γιατί 10 χρόνια μετά τον πρώτο πλειστηριασμό, η αξία των ακινήτων της καπνοβιομηχανίας έχει μειωθεί κατακόρυφα από 27 εκατ. ευρώ που ήταν στον πρώτο πλειστηριασμό.

insider.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog