Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

θρήνος χωρίς τέλος : Ταυτοποιήθηκαν 8

- Advertisement -

Ο θρήνος δεν λέει να τελειώσει. Και όσο προχωρούν οι έρευνες των αρχών για τους αγννούμενους τόσο λιγοστευουν οι ελπίδες να βρεθούν κάποιοι ζωντανοί.
Από τα ξημερώματα του Σαββάτου η είδηση για τα δίδυμα αγγελούδια που προστέθηκαν στην λίστα των νεκρών εξανέμισαν τις όποιες προσδοκίες υπήρχαν στην κοινή γνώμη αλλά και στους διασώστες που συνεχίζουν με τον ίδιο εντατικό ρυθμό τις έρευνες τους.

Το πρωί ταυτοποιήθηκε και η σορός ενός ακόμα παιδιού, του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου για τον οποίο επίσης υπήρχαν βάσιμες ελπίδες να βρεθεί ζωντανός. Ούτε αυτό όμως επιβεβαιώθηκε.

Τραγικός επίλογος γράφτηκε και για την 50χρονη Ελένη Σαρίεβα που διέμενε σε εξοχικό σπίτι φίλης της στο Κόκκινο Λιμανάκι. Η ιατροδικαστική υπηρεσία ταυτοποίησε τη σορό της όπως επίσης και τις σορούς της 35χρονης Πόπης Σιαπκαρά που οι δικοί της αναζητούσαν με αγωνία μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι αλλά και του 40χρονου Σπύρου Κάκαρη.

Νεκρές οι δίδυμες αδελφές Φιλιπποπούλου – Βρέθηκαν αγκαλιασμένες με τον παππού και τη γιαγιά τους

Η είδηση της ταυτοποίησης των σορών των δίδυμων 9χρονων κοριτσιών, που αγνοούνταν από την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, την περασμένη Δευτέρα, σόκαρε το ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή της οικογένειας, Γιώργο Τσούκαλη, τα δίδυμα κορίτσια βρέθηκαν αγκαλιασμένα με τον παππού και την γιαγιά τους στο Μάτι.

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δίδυμων κοριτσιών και των παπούδων τους

Η υπόθεση είχε εξ αρχής συγκλονίσει το πανελλήνιο. Τα δίδυμα αδερφάκια, οι 9χρονες Βασιλική και Σοφία Φιλιπποπούλου, αγνοούνταν από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Όλοι ήλπιζαν ότι τελικά οι γονείς τους θα τα έβρισκαν ζωντανά, ωστόσο ο επίλογος ήταν ο πλέον τραγικός που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οι γονείς των άτυχων κοριτσιών είχαν κληθεί να δώσουν πρόσθετο δείγμα DNA. Πιο συγκεκριμένα, κλήθηκαν να πάνε προσωπικά αντικείμενα των δύο παιδιών, προκειμένου να απομονωθεί DNA για να γίνουν διασταυρώσεις.

Οι εννιάχρονες δίδυμες είχαν προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον, καθώς η υπόθεση της αναζήτησής τους έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα The Times του Λονδίνου. Το θρίλερ επιτάθηκε, όταν ο πατέρας τους νόμισε ότι είδε τα κορίτσια του να αποβιβάζονται από βάρκες με διασωθέντες από τη θάλασσα. Όπως αποδείχθηκε, όμως, δεν επρόκειτο για τα δυο κορίτσια.

Ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δεν αλλάζει και μένει στους 87. Και αυτό, καθώς οι σοροί των δίδυμων κοριτσιών και των παππούδων τους περιλαμβάνονταν ήδη στο συνολικό αριθμό των νεκρών και απέμενε η ταυτοποίησή τους με τη μέθοδο του DNA. Μάλιστα, οι σοροί τους ήταν στο κτήμα-«τάφο» στο Μάτι, όπου βρέθηκαν δεκάδες πτώματα.

Την δυσάρεστη είδηση δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στενός φίλος της οικογένειας. «Ο επιλογος γραφτηκε. Και οι 4 βρεθηκαν αγκαλια. Ουτε ο θανατος δεν μπορεσε να τους χωρισει».

Ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος

Τραγικός επίλογος γράφτηκε και στην υπόθεση του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου που αναζητούνταν από την Δευτέρα 23 Ιουλίου μετά τη φωτιά που τύλιξε το Μάτι.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε εκδώσει Missing Alert για τον ανήλικο και σήμερα ο Κώστας Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε στο protothema.gr ότι η σορός του 13χρονου ταυτοποιήθηκε ανάμεσα στους νεκρούς των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Τραγική φιγούρα ο Αναστάσιος Αλεξόπουλος, πατέρας του έφηβου, που όλο αυτό το διάστημα υποστήριζε πως είχε αναγνωρίσει τον άτυχο γιο του σε φωτογραφίες που είχε ανέβασε στο Facebook ο χρήστης Νίκος Καλογερίκος, και οι οποίες είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Παράλληλα είχε συλλέξει πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες που υποστήριζαν ότι ο 13χρονος Δημήτρης εθεάθη με την γιαγιά του στην παραλία να περιμένουν ένα αλιευτικό σκάφος για να τους σώσει.

Την τραγική είδηση ανακοίνωσε με ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού. «Εξ αρχής τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξαφάνιση καθώς δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία που να συνηγορούν στο αντίθετο. Οι έρευνες του Πυροσβεστικού Σώματος κατέληξαν στην τραγική είδηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας», αναφέρει η οργάνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρει:

«Στις 28/7/2018, στις 15:00 ενημερωθήκαμε από την μητέρα του Δημήτρη Αλεξόπουλου ότι ο γιος της ο οποίος αγνοούνταν από το Μάτι Αττικής, ταυτοποιήθηκε ως νεκρός ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Εξ’ αρχής τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξαφάνιση καθώς δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία που να συνηγορούν στο αντίθετο. Οι έρευνες του Πυροσβεστικού Σώματος κατέληξαν στην τραγική είδηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας.

alexopoulos_amber_alert
Το Amber Alert για τον 13χρονο αγνοούμενο


alexopoulos_1

Ανάμεσα στους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς ο μικρός Δημήτρης Αλεξόπουλος

Η Ελένη Σαρίεβα

Το μεσημέρι, ταυτοποιήθηκε η σορός της 50χρονης Ελένης Σαρίεβα, το όνομα της οποίας είχε προστεθεί στη μακρά λίστα των αγνοουμένων από τη φονική πυρκαγία που έπληξε την Ανατολική Αττική και σάρωσε στο πέρασμα της τα πάντα στην περιοχή Μάτι.

Η σορός της άτυχης γυναίκας που είχε πάει για μπάνιο την 23η Ιουλίου στην περιοχή μαζί με μία φίλη της ταυτοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Ελένη Σαρίεβα διέμενε σε εξοχικό σπίτι φίλης της στο Κόκκινο Λιμανάκι. Όταν ξέσπασε η φωτιά οι δυο γυναίκες μπήκαν στα αυτοκίνητά τους ώστε να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Το αυτοκίνητο της 50χρονης εντοπίστηκε τις επόμενες ημέρες, περίπου 20 μέτρα από το σπίτι όπου φιλοξενούνταν χωρίς να έχει υποστεί φθορές από τη φωτιά, γεγονός που γέμισε ελπίδες τους οικείους της.

Ο τραγικός επίλογος όμως γράφτηκε σήμερα με την ταυτοποίηση της σορού της.

Η 35χρονη Πόπη Σιαπκαρά

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και για την 35χρονη Κορίνθια Πόπη Σιαπκαρά, μητέρα ενός 3χρονου παιδιού, που οι δικοί της αναζητούσαν με αγωνία μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι Αττικής, δεν είναι στη ζωή. «Χάθηκε» μέσα στις φλόγες.

Οι Αρχές, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί του Σαββάτου, ειδοποίησαν τους οικείους της που αγωνιούσαν για την τύχη της, ότι ταυτοποίησαν τη σορό της.

Ο πατέρας της τις τελευταίες ημέρες απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς όπως υποστήριζε, όσο δεν είχε γίνει η ταυτοποίηση μέσω DNA, η κόρη του ήταν αγνοούμενη. Ωστόσο, το μεσημέρι του Σαββάτου, αποκαλύφθηκε η τραγική αλήθεια. Η άτυχη 35άχρονη, υπάλληλος του Καζίνο Λουτρακίου, είναι ανάμεσα στα 88 θύματα της φονικής φωτιάς.

«Ήταν έτοιμοι να μπουν στο αυτοκίνητο να φύγουν και καλύτερα που δεν μπήκαν γιατί θα καιγόντουσαν και οι τρεις πιο κάτω…. Δεν ξέρω γιατί έμεινε πίσω η Πόπη. Ούτε και ο ίδιος ο άνδρας της δεν ξέρει και τον «τρώει». τον βασανίζει αυτό, γιατί έμεινε πίσω. Δοξάζω τον Θεό που σώθηκαν τουλάχιστον οι δύο», δήλωσε πρόσφατα ο πατέρας της Πόπης, καταθέτοντας το μεγαλείο ψυχής του.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό, πότε θα γίνει η κηδεία.

Ο Σπύρος Κάκαρης
Νωρίτερα, ταυτοποιήθηκε η σορός του Σπύρου Κάκαρη, ο οποιος αγνοούνταν από τη Δευτέρα στο Μάτι.
Ο αδελφός του 40χρονου ειδοποιήθηκε να πάει εκτάκτως στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί το βράδυ του Σαββάτου, οπου παρουσία ψυχολόγου έμαθε τα τραγικά νέα. Στο πλευρό του βρίσκονταν και δύο φίλοι του θύματος, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν οτι δεν θα τον ξαναδούν.

Τα τελευταία λόγια του 40χρονου εναερίτη
«Δένω τα κορδόνια μου, έλα να με πάρεις». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Σπύρου Κάκαρη προς τον φίλο του Χρήστο Μυλωνά, όταν ο τελευταίος τον κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο στις 6.10 το απόγευμα της Δευτέρας, για να σπεύσουν να κόψουν δένδρα στο Λύρειο παιδικό ίδρυμα στο Νέο Βουτζά, ώστε να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς.
Ο Σπύρος ήταν άριστα εκπαιδευμένος καθώς είχε υπηρετήσει στη Δεύτερη Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, ενώ εξακολουθούσε να κάνει πτώσεις με αλεξίπτωτο αλλά και καταδύσεις.
Αυτό ήταν και το τελευταίο ίχνος ζωής του Σπύρου, ο οποίος ζούσε στο Μάτι με την 48χρονη φίλη του Νέλλη Καραλή. Τα αυτοκίνητα και των δύο βρέθηκαν καμένα και τρακαρισμένα μαζί με άλλα οχήματα. Ο Σπύρος βρέθηκε απανθρακωμένος ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα στο κόκκινο λιμανάκι. Η φίλη του Νέλλη Καραλή παραμένει αγνοούμενη.

Η κηδεία του Σπύρου Κάκαρη θα γίνει την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Η οικογένειά του παρακαλεί αντί στεφάνων, να δοθούν τα χρήματα για την αποκατάσταση του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος που υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές απο τη φωτιά και όπου ο 40χρονος εναερίτης ετοιμαζόταν να πάει για να βοηθήσει.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog