Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ομολογία πολιτικής ευθύνης συνεπάγεται την πτώση της κυβέρνησης

- Advertisement -

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων και επικριτικών σχολίων σχετικά με την ολιγωρία που επέδειξε η κυβέρνηση για την πυρκαγιά που βύθισε στο πένθος το Μάτι, η οργή του κόσμου φαίνεται να φουντώνει ημέρα με την ημέρα.

Με το κυβερνητικό επιτελείο να αρνείται να δεχτεί ότι προέβη σε κάποια λανθασμένη κίνηση και τον πρωθυπουργό να μην αναφέρεται στον αριθμό των νεκρών κατά την ενημέρωσή του, τη Δευτέρα, για τις πυρκαγιές στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν την αντίδρασή τους στο παιχνίδι σκοπιμοτήτων.

Ανέτρεξαν σε απόσπασμα από το βιβλίο του Συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου «περί πολιτικής ευθύνης».

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι αναλαμβάνει την «πολιτική ευθύνη για την τραγωδία».

Σύμφωνα με τον κ. Τσάτσο, η ομολογία πολιτικής ευθύνης συνολικά της κυβέρνησης «συνεπάγεται, την πτώση, την παραίτηση της κυβέρνησης».

Στο άρθρο 84 του Συντάγματος, το οποίο συνδέεται με την ανάληψη πολιτικής ευθύνης και από τις παραγράφους 2 έως την παράγραφο 7 , ερμηνεύει, βάσει του συγγραφέα, πώς οργανώνεται η πτώση, η παραίτηση της κυβέρνησης ως αποτέλεσμα της ομολογίας πολιτικής ευθύνης.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τί λέτε ρε παιδιά? Στο παρελθόν ο Τσίπρας και είχε πει πως δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και εξετέθη? Και τώρα θα πει πως δεν ήξερε, άρα το παίρνει πίσω. και έληξε το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog