Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στους 91 οι νεκροί και 25 οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Μάτι

- Advertisement -

Χρειάστηκε σχεδόν μια βδομάδα για την Πυροσβεστική προκειμένου να ανακοινωθεί ο επίσημος αριθμός των αγνοούμενων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της επίσημης πολιτείας, αγνοούνται δυστυχώς 25 συνάνθρωποι μας τη μέρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ωστόσο, οι ελπίδες για τους αγνοούμενους ήδη έχουν χαθεί, παρά το γεγονός ότι μέχρι να υπάρξουν αποδείξεις, θα θεωρούνται ότι είναι αγνοούμενοι, με αποτέλεσμα να αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο αριθμός των νεκρών να αγγίξει ακόμα και τους 110, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν επιζώντες μία εβδομάδα μετά.

Ο αριθμός των αγνοουμένων θεωρούνταν ένα δύσκολο έργο για την Πυροσβεστική δεδομένου του αλαλούμ που επικρατούσε μεταξύ των υπηρεσιών αυτές τις ημέρες.

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικης από τη διαδικασία και τη ταυτοποίησης προκύπτει ότι: Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την επίσημη ενημέρωσή της η υπηρεσία.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν τέσσερα άτομα τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής», δήλωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πέθανε 42χρονη στο ΚΑΤ

Την τελευταία της πνοή άφησε περίπου στις δύο τα ξημερώματα του Σαββάτου μια 42χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η 42χρονη είναι η 88η που χάνει τη ζωή της από τη φωτιά.
Στο μεταξύ μάχη για τη ζωή τους δίνουν άλλοι εννέα άνθρωποι που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Αττικής που υποδέχθηκαν τα θύματα της εθνικής τραγωδίας.

 Συνολικά 43 ενήλικες παραμένουν στα νοσοκομεία, ενώ 2 είναι τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Αγία Σοφία έχοντας τραυματισθεί στη φωτιά. Η εκτίμηση για την κατάσταση των παιδιών είναι ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Πηνελόπη Μηνιάτη: Κάποια θύματα είναι πιθανό να μην ταυτοποιηθούν ποτέ


Είναι πιθανό κάποια από τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι να μην ταυτοποιηθούν ποτέ.
Αυτο τόνισε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη. Να θυμίσουμε πως η Υπηρεσία αυτή έχει πλέον αναλάβει τη διαδικασία της ταυτοποίησης μετά και τη λήψη DNA από τους συγγενείς των αγνοουμένων.

Η υποστράτηγος Μηνιάτη μετείχε και στις έρευνες για την πτώση της μοιραίας πτήσης 522 της «Helios Airways» η οποία είχε πέσει στην περιοχή του Γραμματικού στην Αττική τον Αύγουστο του 2005 και είπε πως και εκείνη τηνπερίπτωση, παρά το γεγονός ότι διαδικαστικά ήταν πιο εύκολη αφού υπήρχε λίστα επιβατών, υπήρξαν τρεις σοροί που ουδέποτε αναγνωρίστηκαν.

Τόνισε επίσης πως η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αναλάβει και την ψυχολογική στήριξη των συγγενών των θυμάτων, υπογραμμίζοντας πως ο ρόλος των στελεχών της είναι εξαιρετικά δύσκολος.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog