Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν ενημερώνονται σωστά – Παραβρέθηκε στην σύσκεψη ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Άγγελος Παπαγγελόπουλος

- Advertisement -

Η Τρίπολη δεν ενημερώνει την Κόρινθο…. “Σκορποχώρι” – Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν ενημερώνονται σωστά – Παραβρέθηκε στην σύσκεψη ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Άγγελος Παπαγγελόπουλο….

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την άφιξη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου με κλιμάκιο του Υπουργείου για να ενημερωθεί για τις ζημιές στις αγροτικές εκτάσεις στην Π.Ε Κορινθίας μετά από τις καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα και από τις κλιματολογικές συνθήκες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε Κορινθίας καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες μας δεν είχαν καμία ενημέρωση.   
Η Π.Ε Κορινθίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της με εντολή του Περιφερειάρχη και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των Δήμων που επλήγησαν από την πρώτη στιγμή ήταν παρόντες και συμμετέχοντες στην κατάσβεση των πυρκαγιών και στα σημεία των καταστροφών καταγράφοντας το μέγεθος και την έκταση των ζημιών, αλλά δίνοντας και λύσεις σε προβλήματα μετά από διεξοδική συζήτηση με τους συμπολίτες μας.
Η Κορινθία μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες έχει πληγεί συνολικά και οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή είναι τεράστιες με αποτέλεσμα οι αγρότες μας να είναι σε αδιέξοδο.
Μετά από αίτημα των Δημάρχων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων και  από εξουσιοδότηση του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πληγείσες περιοχές.
Πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις για να ξεπεραστεί η οικονομική ασφυξία των συμπολιτών μας, δεν υπάρχει χρόνος!
Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξουν άμεσα οριζόντιες ενισχύσεις και αποζημιώσεις στους αγρότες μας που θα καλύπτουν σε ποσοστό το 50% της ζημιάς με την πρώτη εκτίμηση και στην πορεία να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου με τις εκθέσεις, εξατομίκευσης  ανά παραγωγό σύμφωνα με τις δηλώσεις τους.
Οι διαδικασίες πρέπει να είναι γρήγορες και το κράτος αποτελεσματικό λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και δε χωρούν αυτή την κρίσιμη ώρα μικροκομματικές σκοπιμότητες από κανέναν. Εκείνο που προέχει να δοθούν λύσεις με στοχευμένες ενέργειες προς όφελος των συμπολιτών μας

http://korinthostv.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog