Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κορινθία | Δύσκολο καλοκαίρι για τους αγρότες

- Advertisement -

Mια από τις χειρότερες χρονιές είναι η φετινή για τους αμπελοκαλλιεργητές της Κορινθίας. Πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την διάρκεια του Ιουλίου έπληξαν τις καλλιέργειες τους σε μεγάλο βαθμό. ..Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν να έχουμε μειωμένο τρύγο έως και 40% κάτω σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Φωτογραφία Αρχείου

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπέςσε δηλώσεις του αναφέρει πως κλιμάκια του ΕΛΓΑ έχουν ήδη ξεκινήσει τις καταγραφές των ζημιών για την άμεση ανακούφιση των παραγωγών με συγκεκριμένες κινήσεις που θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

«Αυτοψία” Χρίστου Δήμα στη Νεμέα

Οι καλλιέργειες σταφυλιών, κηπευτικών αλλά και εκτάσεις παραγωγής μήλων και αχλαδιών στους Δήμους Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Σικυωνίων και Βέλου – Βόχας έχουν καταστραφεί , αναφέρει ο βουλευτής ΝΔ Κορινθίας Χρίστος Δήμαςκαι με ερώτηση του στη Βουλή ζητάει να ενημερωθεί για το αν υπάρχει σκέψη για περαιτέρω στήριξη των αγροτών στις περιοχές που υπάρχει αίτημα κήρυξης τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Να προσθέσουμε πως ο Χρίστος Δήμας επισκέφθηκε χθες και την ευρύτερη περιοχή της Νεμέας και είδε από κοντά τις καταστροφικές επιπτώσεις στη μαύρη κορινθιακή σταφίδα και τη σουλτανίνα.

Τέλη Αυγούστου δεν θα υπάρχουν σταφύλια

Ο αγρότης Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος που είναι και πρόεδρος της κοινότητας Άσσου, δηλώνει στο sfedona.gr “Αναμένουμε κλιμάκια του ΕΛΓΑ να διαπιστώσουν το στεφάνιασμα της ρόγας που προκάλεσαν οι έντονες βροχές ακόμα και στα σκεπαστά. Τέλη Αυγούστου δεν θα υπάρχει σταφύλι στην Κορινθία. Φέτος ξεκίνησε η οινοποιία δύο εβδομάδες νωρίτερα, από 15 Ιουλίου».

sfedona.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog