Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΝΦΙΑ 2018: Πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά στο Taxisnet – Βαρύ «ραβασάκι» για ένα εκατ. φορολογουμένους

- Advertisement -

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν ως τις 31/8 για να δουν που θα «κάτσει η μπίλια» για τις νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες θα διαμορφώσουν και τον φετινό φόρο…

Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, τις παρεμβάσεις που έγιναν σε δυο κλιμάκια του βασικού φόρου και το αυξημένο κατά 50.000 ευρώ αφορολόγητο όριο του συμπληρωματικού. Ταυτόχρονα, θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων της ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων με τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλαν φέτος προκειμένου να εντοπιστούν όσοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να πληρώσουν φέτος μισό ΕΝΦΙΑ ή να έχουν πλήρη απαλλαγή.

Το υπουργείο Οικονομικών στις 31/8 θα έχει αναρτήσει τον νέο φόρο. Συνεπώς, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση σε διάστημα ενος μηνα και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.

Τα φετινά ραβασάκια του φόρου ακινήτων θα είναι φουσκωμένα για σχεδόν 1 εκατ. φορολογούμενους. Μάλιστα, για περισσότερους από 200.000 το εκκαθαριστικό θα είναι ιδιαίτερα βαρύ αφού θα περιλαμβάνει έξτρα φόρο που θα υπερβαίνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για τον ΕΝΦΙΑ

Από τις δοκιμαστικές εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ που είχε τρέξει το υπουργείο Οικονομικών με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες προκύπτει ότι:

– Τα ίδια ποσά ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι θα πληρώσουν 6 στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων.

– Μειωμένο ΕΝΦΙΑ σε σχέση πέρυσι υπολογίζεται ότι θα πληρώσουν 2 στους 10 φορολογούμενους.

 dikaiologitika.gr

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 2:31 μ.μ. Αυτοί που ψήφισαν τσίπρα είναι το δίκαιο να πληρώσουν κάτι παραπάνω. και μάλιστα αυτοί που τον ψήφισαν και στις δύο εκλογές, ακόμη παραπάνω.

  2. 2:31 μ.μ. δικιο έχεις αλλα δίκιου εχει και ο 6:53 μ.μ.. Δικαιο επισης ειναι κανενας δεξιος να μην περνει τα επιδόματα που δινει απλόχερα ο τσιπρας, κανενας δεξιος να μην πιασει δουλεια στο δημοσιο, γιατι ως γνωστον ο δημοσιος πολιτικος στρατος του τσιπρα κατεστρεψε την Ελλαδα και μας φορτωσε 300 δις και βεβαια επιβαλετε ολοι οι δεξιοι να πληρωνουν με ευχαρίστηση τους φορους που δημιουργησε η δεξια

  3. 2:38 μ.μ. Λάθος. Τους φόρους αυτούς δημιούργησαν τα δάνεια που έπαιρνε απλόχερα ο Ανδρέας για να αυξάνει μισθούς-συντάξεις, χωρίς κανείς ποτέ τότε να αναρωτηθεί για την αποπληρωμή τους. Απλώς μετά έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα και μαζί τους και η απαίτηση των δανειστών για αποπληρωμή. Ο Τσίπρας είναι αυτός που δήλωνε ότι θα έδιωχνε τους δανειστές. Το ξέχασες? Από την άλλη, ούτως ή άλλως δεξιός επί Τσίπρα δεν μπορεί να πιάσει δουλειά στο δημόσιο. Δεν το επιτρέπει ο σύριζα αυτό, γιατί όλοι οι πολίτες δεν είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog