Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το γλυκό της ημέρας : Κορμός λευκής σοκολάτας με φράουλες και πραλίνα φουντουκιού

- Advertisement -

Για σήμερα έχουμε κάτι πολύ γλυκό και πολύ όμορφο.Πάμε να δούμε πως θα το κάνουμε…


Τι θα χρειαστούμε:


  1.  400 gr. Ζαχαρούχο Γάλα
  2. 100 gr. Βούτυρο
  3. 3 κ.σ. Κονιάκ
  4. 360 gr. Λευκή Κουβερτούρα
  5. Φράουλες (για τον κορμό και για το γαρνίρισμα)
  6. 2 πρέζες Αλάτι
  7. 450 gr. Μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ
  8. Πραλίνα Φουντουκιού



Πως θα το κάνουμε:

➤  Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο.Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2′ περίπου.Θέλουμε να λιώσει καλά το βούτυρο.

➤  Σε ένα άλλο μπολ σπάμε σε κομματάκια τη κουβερτούρα.Ρίχνουμε το μείγμα με τη καυτή σοκολάτα και το βούτυρο.Περιμένουμε ένα λεπτό και μετά ανακατεύουμε καλά να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.

➤ Στη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε τις φράουλες σε μικρά κομματάκια και τα μπισκότα σπασμένα σε κομμάτια,όχι πολύ μικρά,το κονιάκ και το αλάτι.Ανακατεύουμε καλά με τη κουτάλα για αρχή και μετά με τα χέρια φορώντας γάντια.

➤ Σε μια φόρμα για κέικ στρώνουμε διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε το κορμό μας.Βάζουμε 2 ώρες στη κατάψυξη.

➤ Μετά τις 2 ώρες αφαιρούμε τον κορμό από τη φόρμα σε ένα πιάτο ή σε ένα ξύλο.Αλείφουμε τη πραλίνα φουντουκιού από πάνω και γαρνίρουμε με φράουλες κομμένες στη μέση.


Είναι πολύ γρήγορο και πάρα πολύ εύκολο….Καλή επιτυχία!!!!

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 2 σχόλια δεν πέρασαν Ελένη!!! Τέλος πάντων!! εγώ είμαι παραδοσιακος στα γλυκά. Αυτά τα μοντέρνα γλυκά είναι εύκολα να τα φτιάξεις στο σπίτι και όσο για τις βελτιώσεις που μου λες μπορείς να βάλεις και άλλα φρούτα όπως σταφύλια ροδάκινο ακτινιδιο. Μην πάει κανένας πονηρός και βάλει κάνα καρπούζι!!!!ΥΓ προς loutrakiblog ήμαρτον ρε παιδες κόψατε 2 σχόλια για μια λέξη ενώ εδώ μέσα έχουμε ακούσει τόσα και τόσα άλλα. Καλησπέρα σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog