Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ’ MΕΡΟΣ : Περαχώρα – Ομορφιές του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

- Advertisement -




Δείτε και γνωρίστε τις ομορφιές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο, που προωθεί ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή….






Δείτε το βίντεο !!






To ταξίδι μας ξεκίνησε προχτές  (17/8/2018) με το Λουτράκι,χθες το αφιέρωμα ήταν για τους Αγίους Θεοδώρους και σήμερα αφιερώνουμε στην Περαχώρα ! Το όμορφο χωριό του Δήμου μας.


Κάθε βράδυ θα γνωρίζουμε όλες τις περιοχές του Δήμου μας




Περαχώρα




Η Περαχώρα είναι χωριό του νομού Κορινθίας που βρίσκεται σε απόσταση 12χλμ βόρεια του Λουτρακίου. Είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας Περαίας, η οποία είχε κατοικηθεί ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους, όπως μαρτυρούν τα μεσοελλαδικά και υστεροελλαδικά ευρήματα των ανασκαφών στην περιοχή. Η ακμή της περιοχής εντοπίζεται μεταξύ των ετών 750-725 π.Χ. όταν αυτή πέρασε από την κυριαρχία των Μεγαρέων στην Αρχαία Κόρινθο.

Η σημαντικότερη εγκατάσταση σημειώθηκε βορειοδυτικά της Περαχώρας, στη λίμνη της Βουλιαγμένης που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Εσχατιώτις. Η ανασκαφική έρευνα έφερε στο φως το περίφημο Ηραίον, με τον αρχαίο οικισμό του και τα δύο ιερά της Ήρας Ακραίας και της Ήρας Λιμενίας, που χρονολογούνται στον 9ο και 8ο αιώνα π.Χ. αντίστοιχα.

Ο πληθυσμός της Περαχώρας είναι περίπου 1.300 κάτοικοι.


Διαβάστε επίσης !

A’ MΕΡΟΣ : Λουτράκι – Ομορφιές του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


B’ MΕΡΟΣ : Άγιοι Θεόδωροι – Ομορφιές του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής Λουτρακίου.   http://www.visitloutraki.com/gr


και την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου http://new.loutraki-agioitheodoroi.gr









- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog