Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ταξίδι από τη Νότια στη Βόρεια Κορέα για να δουν τους συγγενείς τους

- Advertisement -

Στη Βόρεια Κορέα ταξίδεψαν σήμερα δεκάδες Νοτιοκορεάτες, προκειμένου να συναντηθούν με μέλη των οικογενειών τους, από τα οποία χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας, το διάστημα 1950-53…
 Οι δύο χώρες από τεχνική άποψη παραμένουν ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς οι εχθροπραξίες ανεστάλησαν με μια κατάπαυση του πυρός το 1953 και όχι με μια συμφωνία ειρήνης.

Οι 89 ηλικιωμένοι Νοτιοκορεάτες, που ταξίδεψαν στην άλλη πλευρά των συνόρων, επρόκειτο να συναντηθούν με τους συγγενείς τους σε ξενοδοχείο σε τουριστική περιοχή κοντά στις ανατολικές ακτές της Βόρειας Κορέας.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτές τις οικογενειακές επανενώσεις, τις πρώτες από το 2015, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι πάνω από 80 ετών. Οι προηγούμενες οικογενειακές επανενώσεις είχαν σημαδευτεί από μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, καθώς οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες είναι μεγάλης ηλικίας και οι συναντήσεις αυτές είναι συχνά η τελευταία ευκαιρία που έχουν συγγενείς να ιδωθούν πριν πεθάνουν.

Οι συγγενείς θα συναντηθούν έξι φορές, για συνολικά 11 ώρες, κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους στη Βόρεια Κορέα. Έχουν γίνει μέχρι σήμερα 20 τέτοιοι κύκλοι οικογενειακών επανενώσεων έπειτα από την πρώτη διακορεατική σύνοδο κορυφής το 2000. Στη Νότια Κορέα, το ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος σε αυτές τις σπάνιες συναντήσεις κρίνεται με λοταρία. Στη Βόρεια Κορέα, πιστεύεται ότι οι συμμετέχοντες επιλέγονται με βάση την απόλυτη πίστη τους στο καθεστώς.

 newsbeast.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog