Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Παλάου ερημώνει από τον διπλωματικό πόλεμο Κίνας – Ταϊβάν

- Advertisement -
Άδεια δωμάτια ξενοδοχείων, τουριστικά σκάφη αγκυροβολημένα και ταξιδιωτικά γραφεία χωρίς πελάτες. Αυτή είναι η εικόνα του Παλάου, το οποίο βρίσκεται στη «μέση» της διπλωματικής κρίσης ανάμεσα σε Κίνα και Ταϊβάν… 
Στα τέλη του περασμένου έτους, η Κίνα απαγόρευσε τις περιοδείες στο ειδυλλιακό Παλάου, χαρακτηρίζοντάς το «ως παράνομο προορισμό» λόγω «έλλειψης διπλωματίας».

Καθώς η Κίνα επεκτείνει την επιρροή της στον Ειρηνικό, το Παλάου παραμένει ένας από τους συμμάχους της Ταϊβάν και για αυτό το λόγο δέχεται πιέσεις από τον ισχυρό γείτονα, όπως λένε τοπικοί παράγοντες και επιχειρηματίες.

«Εντείνονται οι φωνές που υποστηρίζουν ότι η Κίνα επιχειρεί να μετατρέψει σε “όπλο” την τουριστική της βιομηχανία», υποστηρίζει ο Jeffrey Barabe, ιδιοκτήτης τουριστικού καταλύματος και ξενοδοχείου στην Κορόρ.

Πριν την απαγόρευση, οι Κινέζοι τουρίστες αποτελούσαν περίπου τους μισούς επισκέπτες στο Παλάου. Από τους 122.000 επισκέπτες το 2017, 55.000 ήταν από την Κίνα και 9.000 από την Ταϊβάν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Επίσης, Κινέζοι επενδυτές επένδυαν στην περιοχή, έχτιζαν ξενοδοχεία και άνοιγαν επιχειρήσεις. Πλέον, η Δημοκρατία του Παλάου και οι κάτοικοί της βρίσκονται εν μέσω ισχυρών οικονομικών πιέσεων καθώς η βασική πηγή εσόδων είναι ο τουρισμός.

Ο πρόεδρος του Τόμι Ρεμενγκεσάου δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν υπάρχει επικοινωνία με την Κίνα για τους τουριστικούς της περιορισμούς.

«Δεν είναι μυστικό ότι η Κίνα θα ήθελε εμείς και οι φίλοι μας να την στηρίξουμε, ωστόσο στο Παλάου επιλέγουμε να αρνηθούμε αυτή την πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

 

 
 cnn.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog