Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόταση περί ανακηρύξεως του Αγίου Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Γεφυροποιού ως προστάτου του ‘Οπλου του Μηχανικού

- Advertisement -
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ονομάζομαι Θεόδωρος Χρ. Καλογήρου και είμαι Έφεδρος Λοχαγός (ΜΧ), έχω την τιμή να σας γνωρίζω προσωπικά και να έχουμε συζητήσει στο περιθώριο εκδηλώσεων της ΣΜΧ…
Παρακολουθώ το έργο σας και γενικότερα τις δράσεις αλλά και το μεγάλο και καθημερινό κοινωνικό έργο του Όπλου καθώς θεωρώ τον εαυτό μου μέλος της οικογένειας του Μηχανικού.
 Aπό τα 14 μου κάθε χρόνο ήμουν ο πρώτος εθελοντής στο Γυμνάσιο για να παραστώ στις εκδηλώσεις ονομασίας ΔΕΑ στην ΣΜΧ, κατόπιν υπηρετώντας το Όπλο ως ΔΕΑ και τώρα ανά πάσα στιγμή έτοιμος στην διάθεση της Πατρίδας.
Επανέρχομαι στο θέμα της επιστολής μου, το Μηχανικό είναι ένα δισυπόστατου ρόλου Όπλο, Επιχειρησιακό, Κατασκευαστικό και με κοινωνικές προεκτάσεις εν ειρήνη..
Ήδη ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος ως μάχιμος Αξιωματικός είναι Προστάτης επιχειρησιακά του Όπλου, έρχομαι λοιπόν να σας προτείνω, τον Άγιο Βησσαρίωνα τον ”Γεφυροποιό” ως Προστάτη του κατασκευαστικού και κοινωνικού ρόλου του Όπλου. 
Είναι γνωστό το κοινωνικό, φιλανθρωπικό αλλά και ποιμαντικό έργο του Αρχιεπισκόπου εν ζωή και μετέπειτα Αγίου, με  προσωπική του επίβλεψη και πρωτοβουλία χρηματοδότησε και κατασκεύασε μια μεγάλη σειρά από πολύτιμα και δύσκολα κοινωφελή έργα, όπως εκκλησίες, δρόμους και κυρίως γεφύρια. 
Ως γεφυροποιός εμπνεύστηκε αρκετά γεφύρια: στον Πορταϊκό ποταμό της ιδιαίτερης πατρίδας του Πόρτας Παναγιάς, στη Σαρακίνα της Καλαμπάκας, Πηνειός ποταμός (και με τα δύο επικοινωνεί η πεδινή Θεσσαλία με την ορεινή),τη γέφυρα Κοράκου στον Αχελώο (που συνδέει Θεσσαλία με Ήπειρο), το πρώτο γιοφύρι της Πλάκας (που ενώνει Τζουμέρκα με Άρτα και Γιάννενα).

Αν ευοδωθεί η πρόταση, σας προτείνω κατασκευή μονόχωρου ναυδρίου στην είσοδο του στρατοπέδου ή σε περίοπτο χώρο στην Έδρα Γεφυροποιείας.
Στρατηγέ η φήμη σας ως ικανότατου αξιωματικού σας ακολουθεί από πολύ παλιά, όταν υπηρετούσα το 1987/8 στον 25ΛΜΧ και άκουγα από στελέχη για κάποιον άξιο Ανθ/λγό Λάλο στα Βρυσικά, ειδικά όταν μετέβαινα στον Έβρο για αναγνωρίσεις, θεωρώ ότι είναι η σωστή στιγμή με τον κατάλληλο Διευθυντή να κάνω την ταπεινή μου πρόταση.
Έχετε καταφέρει να κάνετε το Μηχανικό πραγματικά ”Ειδικό” Όπλο.
Δεν θα σας επισκεφθώ, διότι ο χρόνος σας είναι πολυτιμότερος για την Πατρίδα, αφήνω να ”εργαστεί” η φράση που έμαθα στο Όπλο ” Άμ‘ έπος άμ‘ έργον” ενεργοποιείται όχι μόνο αυτοπροσώπως αλλά και μακρόθεν, (όλα ξεκινούν από μία σκέψη-πρόταση ή μελέτη ακολουθεί η έγκριση-διαταγή και καταλήγουμε στην υλοποίηση)
Σας εύχομαι Στρατηγέ να διοικείτε πάντα  φωτισμένος, όποια και αν είναι η απόφαση σας, είμαι σίγουρος ότι ο Άγιος Βησσαρίων ο Γεφυροποιός θα προστατεύει πάντα το Μηχανικό.
Υ.Γ. Την μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος εορτάζουμε στις 15 Σεπτεμβρίου, ίσως να ΄ταν μια καλή αρχή τιμώντας τον, τελώντας Πανηγυρικό Εσπερινό ή Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της ΣΜΧ.
  Λουτράκι 20/08/18
                                                                                                                                          Με Τιμή
                                                                                                                               Έφεδρος Λοχαγός (ΜΧ) 
                                                                                                                                Καλογήρου Θεόδωρος
Η Επιστολή ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ στο loutrakiblog.gr
στη
Διεύθυνση Μηχανικού
         Διευθυντή Διεύθυνσης Μηχανικού
         Υπαστράτηγο Λάλο Νικόλαο
και
1. Διεύθυνση Στρ.Ιερέων ΓΕΣ
2. Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου
3. Ι.Μ. Κορίνθου
4. Φορέας επικοινωνίας με το κοινό ΓΕΣ
5. Eιδησιογραφικό blog kranos περί στρ. θεμάτων
6..Ειδησιογραφικό site militaire περί θεμάτων Εθν. Άμυνας
7. Τοπικό ειδησιογραφικό site korinthostv
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog