Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ε’ ΜΕΡΟΣ: Πίσια-Σχοίνος – Ομορφιές του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

- Advertisement -




Δείτε και γνωρίστε τις ομορφιές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο, που προωθεί ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή….


Δείτε το βίντεο !!



To ταξίδι μας ξεκίνησε   (17/8/2018) με το Λουτράκι. Συνεχίστηκε με τους Αγίους Θεοδώρους,την Περαχώρα , τα Ίσθμια. Σήμερα θα γνωρίσουμε τα Πίσια – το καταπράσινο χωριό των Γερανείων !


Πίσια


Χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 4χλμ από την Περαχώρα και 17χλμ βόρεια του Λουτρακίου, στα Γεράνεια όρη, σε υψόμετρο 650 μέτρων.
Μια βαθιά ρεματιά με πολλά πλατάνια και νερά, δίνει στο χωριό μια ιδιαίτερη ομορφιά. Οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού μάλλον προέρχονταν από τα παράλια της Περαίας Χώρας (Περαχώρας), και πήγαν εκεί την περίοδο της φραγκοκρατίας για να αποφύγουν τις επιδρομές των πειρατών. Σήμερα το χωριό έχει περίπου 150 κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.


Τέλος, τον 18ο αιώνα πρωτοοικοδομήθηκε η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, μητρόπολη των Πισίων, η οποία ανήκει στο ρυθμό της τρίκλιτης βασιλικής.


Μια βαθιά ρεματιά με πολλά πλατάνια και νερά, δίνει στο χωριό μια ιδιαίτερη ομορφιά



Στα Πίσια περιλαμβάνεται και ο Σχοίνος -περιοχή θερινής διαμονής. Κατά την αρχική σύσταση του Δήμου 1834 υπήχθη στο Δήμο Περαχωριτών. Το 1912 αναγνωρίσθηκε ως αυτοτελής Κοινότητα και το 1997 κατά το νόμο 2539/97, υπήχθη στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας, ενώ το 2011 με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» υπήχθη στο Δημοτική Ενότητα Λουτρακίου Περαχώρας του Δήμου Κορινθίων.



Οικισμοί: Πίσια, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές, Μαυρολίμνη, Σχίνος
Κάτοικοι: 612
Απόσταση από Αθήνα: 95 km








Σχοίνος – η παραθαλάσια όαση 














Διαβάστε επίσης !

A’ MΕΡΟΣ : Λουτράκι – Ομορφιές του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

B’ MΕΡΟΣ : Άγιοι Θεόδωροι – Ομορφιές του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)



Γ’ MΕΡΟΣ : Περαχώρα – Ομορφιές του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής Λουτρακίου.   http://www.visitloutraki.com/gr

και την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου http://new.loutraki-agioitheodoroi.gr









- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog