Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Θυμάστε τη Disco Tropicana στο Λουτράκι;; (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -
Ποιος δεν θυμάται την ιστορική discotheque ;; Ποιος δεν βρέθηκε εκεί ως νεολαίος της εποχής ;; Πόσα φλέρτ, πόσοι έρωτες, πόσες αγάπες μεγάλες;;

Nέοι και νέες πάντα στην Τροπικάνα για τη νυχτερινή τους διασκέδαση ! 
Και οι τουρίστες αγαπούσαν ιδιαιτέρως την disco αυτή. Χόρευαν και διασκέδαζαν μέχρι πρωίας !!
Τα Λυκειόπαιδα επίσης προτιμούσαν την Tropicana για τους σχολικούς χορούς και γινόταν το “έλα να δείς” . Χαμός στην κυριολεξία αφού οι χοροί του Λυκείου ήταν το γεγονός της εποχής.
Φωτορυθμικά,, ντισκομπάλες καθρέπτου και led, ρομποτικά με καθρέφτη, strobe,μηχανές καπνού και black lights,Updown D.j Console.Η ανακαίνιση του 1983 ήτανε η Χρυσή Εποχή της Tropicana. 

Ωραία εποχή, που θυμόμαστε με νοσταλγία !!!

Eξωτερικός χώρος

- Advertisement -

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όσοι είναι γεννηθείς από το 75 και πίσω σίγουρα έχουν χορέψει έχουν ερωτευθεί έχουν καμακωσει στη Τροπικανα!Τα σημερινά clubs δεν φτάνουν ούτε κατά διάνοια τις disco της εποχής σε κόσμο κέφι χορό.

  2. Το δεύτερο μου σπίτι!!Είμαι σε πολλές φωτογραφίες και εγω στο Facebook της Tropicanas!!Στην τελευταία φωτογραφία είμαι δίπλα στον Φάνη με το τζιν το αμάνικο. Ο Κώστας στα φωτοριθμικα και ο Γιώργος ο Βλάσης(koυλας)dj τότε

  3. Καλέ μας φίλε Ανδρέα, αυτό που ζήτησες θα είναι έτοιμο στα μέσα Σεπτέμβρη! Σου στέλνουμε την αγάπη μας και τα φιλιά μας, αν και θελαμε να σε δούμε από κοντά !

  4. Καλέ μας φίλε Ανδρέα, αυτό που ζήτησες θα είναι έτοιμο στα μέσα Σεπτέμβρη! Σου στέλνουμε την αγάπη μας και τα φιλιά μας, αν και θελαμε να σε δούμε από κοντά !

  5. Όκ loutrakiblog θα περιμένω!!Επισης υπάρχουν φωτογραφίες από την Τροπικανα στο Facebook το ξέρετε,που υπάρχουν τροπικανοβιοι και θα έπρεπε να τις βάλετε αντί για τα καθιστικά και φωτορυθμικα!καλά όλα αυτά αλλά την ιστορία της Τροπικανας την εγραψαν τα παιδιά που πήγαιναν χειμώνα καλοκαίρι στη θρυλική disco. Πιστεύω να καταλαβατε τι εννοώ και έτσι θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε καλύτερα. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι που τους έχει φάει το Κοκουν. Το μαγαζί αυτό ήταν για χρόνια στα πάνω του πρώτα από το Βαγγέλη και κατά δεύτερο λόγο από το Πρωσοπικο!Aπο τον Πορτιερη μέχρι τον dj ήταν παιδιά διαμαντια που αγαπούσαν σαν το σπίτι τους την disco γιατί κατά κάποιο τρόπο ήταν το δεύτερο τους σπίτι. Θα τους αναφερω αν θέλετε αλλά ας αφήσω και κανέναν άλλο να σχολιάσει. Θα αναφέρω κάποιον που δεν είναι πια μαζί μας αλλά κάνει παρέα του Βαγγέλη εκει που πάνε οι καλοί. Ο λόγος για τον Γιώργο τον (Ζαππα )που μας αφηνε πιτσιρικάδες να μπαίνουμε μέσα και έναν άλλο Γιώργο τον Σιρινη ο γνωστός Ρούντι που έφυγε και αυτός για τα ψηλά! !

  6. Και τους τρεις dj που πρόλαβα εγώ ήμουν αδελφικος φίλος. πριν από τον Θρυλικό Μπουτιλιονε κατά Κόσμο Νικολας Δριτσας υπήρχε ο Κώστας( Δεν θυμάμαι το επίθετο)Πριν την Ανακαίνιση έφυγε ο Νίκος . Μετά ο Κώστας ο Στάθης που αυτός έφτιαξε τα περισσότερα ηλεκτρικά στην νέα disco. Και τέλος ένας άλλος θρυλικός ο Γιώργος ο Βλάσης (Κουλας)αφήνω για άλλους τη συνέχεια

  7. Έτσι για την ιστορία της TROPICANA
    Την τροπικάνα την πρώτο άνοιξε με αυτό το όνομα εκεί που ήταν το Scandinavia bar
    του Αλέκου Λογοθέτη η (Μπε Μπε),
    την δεκαετία του 60, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς Χάρης Κων/νίδης.
    Οι παλαιότεροι σαν εμένα θα θυμουντε την στρογγυλή πίστα
    που εκεί παίζαμε πιτσιρικάδες με τα καπάκια από τα γυάλινα μπουκάλια (πλαστικά δεν υπήρχαν)
    αργότερα πήγε απέναντι από την PepsiCo ΗΒΗ η όπως λεγόταν τότε ΚΑΡΑΝΤΑΝΗΣ
    και 50 μέτρα πιο πέρα είχε ανοίξει το MAXIM ο Βαγγέλης Δρίτσας (τροπικάνας).
    Πριν από το 80,στο σημείο αυτό ήταν η SAYONARA του Αλέκου Παντελέου η (Πρίγκιπα).
    Αργότερα με την συνεργασία Β. Δρίτσα και Χ. Κων/δη μετονομάστηκε σε TROPICANA MAXIM
    και πήγε στο σημείο που ήταν η SAYONARA.
    Πως τα θυμάμαι όλα αυτά?????????
    Ήμουν ο πρώτος που έπαιξε εκεί μουσική.
    Πριν έπαιζα στην SAYONARA,AFRODITE………
    Με γυρίσατε πολλά χρόνια πίσω.

    Καλό βράδυ

    Β.Γ.

  8. ΥΓ προς τον 126. Η καλοκαιρινή Αφροδίτη του Αντρέα του Ντουλα είχε γίνει πριν τη Τροπικανα??Την SΑΥΟΝΑΡΑ την είχαμε ακούσει εμείς οι ποιο νεωτεροι κάπως.Στην καλοκαιρινή Αφροδίτη με το θρυλικό μπάρμαν και αδερφο του Αντρέα τον Βασίλη που εφτιαχνε φραπέ πίσω από το μπαρ για να γελάνε κάτι"παλιοπαιδα"!!ωραιες Εποχές. Καθόμουν με τον συχωρεμενο τον Βαγγέλη στα τραπεζακια έξω από την Τροπικανα μπροστά στη discoπερίπου 10 το Βράδυ και ήταν 2 τουρίστριες μπήκαν στο προαύλιο κοίταζαν γύρω γύρω μπαίνουν στη disco και μετά από 5 -10 λεπτα βγαίνουν και φεύγουν! Γυρίζει ο Βαγγέλης με το "σοβαρο"του πρόσωπο και μου λέει. Ήρθαν μας κατουρισανε και έφυγαν!!

  9. Τι έχει γίνει ο Κώστας ο Δρωσος(κον)?Έχω χάσει τα ίχνη του.Αν θυμάμαι καλά το είχε γυρίσει στο Τραγούδι και δουλευε Αθήνα. Είναι ακόμα Ελλάδα η την έκανε για Αυστραλία. Ο άλλος ο Κώστας ο Στάθης.Μεγάλος και φίλος καλός έχω χαθεί και με αυτόν. Όταν ανακαινιζαν την Τροπικανα ο Κωστακης εφτιαγνε τα περισσότερα ηλεκτρικά και πήγαινα πολλές φορές για παρέα στην disco που φτιαγνανε.Για τόσο κόλλημα είχα με την Τροπικανα. Επίσης να πω ότι ο Στάθης έχει κάνει πολλή καλή δουλειά στο Facebook της Τροπικανας. Καλησπέρα και στους 2 παλιούς φίλους να είναι καλά

  10. Καλησπέρα

    Όχι φίλε Ανδρέα
    Η πρώτη disco ήταν η TROPICANA και άλλη μια εκεί που είναι τώρα το φωτ/φειο του Θεολογου
    Δεν μπορω να θυμηθω πως την ελεγαν ηταν του Καμαριτάκη εάν τον θυμάται κανείς
    Έφυγε και αυτός νωρίς
    Η AFRODITE άνοιξε αργότερα εκεί που ήταν παλιά ο 9,69
    Και ύστερα πίσω από του Μπαλοδήμου
    Θυμήθηκα και ένα περιστατικό με τον Βασίλη

    Μια παρέα Γερμανών κάτι τον ρώτησε και αυτός βγαίνοντας έξω στον δρόμο,
    Τους δείχνει προς το Λουτράκι και σε άπταιστα Γερμανικά λέει;

    Άλλε στρασε φέγγει
    καλό βράδυ σε όλους

    Β.Γ.

  11. Γεια σου Ανδρέα αθάνατε! Αναμνήσεις άλλης εποχής, μεγαλειώδους με νότες που προσεθέταν γέλιο και διασκέδαση, όπως τα τσόκαρα με την χρυσή αγκράφα του ανθυπιλάρχου και χλαπ, χλαπ, χλαπ στην δίσκο. Προσπαθούσε όμως ο καψερός!

  12. Εγκυκλοπαιδεια είσαι φίλε Βασίλη.Εσύ θα ξέρεις να μου πεις αμα το νυκτερινό κέντρο Λιντο στην διασταύρωση της σχολής μηχανικού (πρώην Λεμονιες )κάποτε αργότερα το έλεγαν Κουκουβάγια?!! Θυμάμαι αυτό το όνομα και είμαι σίγουρος ήταν εκεί γιατί άλλαζε συχνά διεύθυνση .κάτι ακόμα το όνομα σας γνωστω αλλά δεν μπορώ να σας καταλάβω. Μήπως είστε ο κύριος Βασίλης που είχε το δισκοπωλείο δίπλα από το ζαχαροπλαστειο Αριστον η απέναντι από την παλιά Εμπορική τράπεζα?? Άμα είστε αυτός ο Βασίλης με ξέρεις καλά αφού επερνε δίσκους για το Mamas και exallon. Να είσαι καλά πάντως οποίος και να είσαι αδερφε

  13. Τι θυμήθηκες τώρα αδερφε!!Τα θρυλικά τσοκαραααααααααα!τα τσοκαρα ήταν το παπούτσι για Καμακια!!!οποίος δεν φορουσε τσοκαρο δεν ήταν καμακι made in greece!!Ειχα 3 χρώματα το κλασσικό λευκό το μπλε και είχα και κόκκινο!!Τον Paul τον κόβω να φόραγε το κλειστό το τσοκαρο με τις μικρές τρύπες!!!!!

  14. Έγραψες πάλι!!Την καφέ την σαγιονάρα την Χ!χαχα Την έβρισκες σε όλα τα καλά μαγαζιά Αλεξόπουλου στου Βελετζα και φυσικά στο L. A.(λαϊκή αγορά)

  15. Για πάντα νέοι που λέει και ένα τραγουδάκι!!ευτυχώς που τις προλάβαμε αυτές τις ωραίες εποχές και θα τα λέμε στους νεοτερους

  16. Αντρέα, ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ τo L.A. Δεν το ήξερα, πολύ γέλασα! Βέβαια, όχι μόνο Τσίκαγο, αλλά και το L.A. περπάτησε για διπλό, που λέει, σουβλάκι με πίτα, αλλά και τηγανιτό καλκάνι για να θυμάται τις ρίζες του.

  17. To Rasputin και Stay Alive. To Collegiala ήταν πολλή μετά.Παλιός "καρεκλας"όπως όλοι μας αδερφε. Ωραία να χορεύεις σε πίστα όχι όπως τώρα στα "όρθια"

  18. Ψέμματα Ανδρέα? Ορθοστασία τώρα για να χωράει περισσότερους το μαγαζί. Με φουλ ενέργεια πας, με φουλ επιστρέφεις (αφού δεν την ξοδεύεις), μόνο τα αυτιά σου βουίζουν.

  19. AΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, Η DISCO ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΙΑ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΛΑΜΠ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΔΙΣΨΟ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ 70-80 (ΕΙΔΙΚΑ 1975-1985 ΧΡΥΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΝΤΙΣΚΟ)…ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ 6 ΦΙΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΚΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗ ΝΤΙΣΚΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΜΙΑ ΝΤΙΣΚΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΙΑΡΙ-ΧΕΙΜΩΝΑ ή ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΝΤΙΣΚΟ ΜΟΝΟ OPEN AIR ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟ! ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΝΤΙΣΚΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ 40-50ΡΗΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ… ΗΔΗ ΣΕ ΑΘΗΝ ΑΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ… (ΒΛΕΠΕ DISCO BARBARELLA).. ΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog