Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο αθλητικός τουρισμός βασικός πυλώνας του Τουρισμού στο Λουτράκι (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Ο Αθλητικός Τουρισμός είναι βασικός πυλώνας αύξησης του Τουριστικού μας προϊόντος. Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνδυασμό με το κλίμα της περιοχής,…
τις φυσικές ομορφιές και τις οργανωμένες Τουριστικές Μονάδες, προσελκύουν σημαντικό αριθμό αθλητών από όλο τον Κόσμο και συντελούν στη διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Για τους φίλους του αθλητισμού υπάρχει ένα ευρύ δίκτυο κλειστών και ανοικτών γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου. Στο πάρκο δεξαμενής Ι. Λέκκα – Δημ. Μάτση, μέσα σ’ ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον, απλώνεται ένας μεγάλος χώρος για τρέξιμο και υπάρχουν γήπεδα τένις.

** Το βίντεο προωθείται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου σε συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Οι παραλίες που εκτείνονται στις ευρύτερες περιοχές του Δήμου, από τους Αγίους Θεοδώρους, το Λουτράκι και την Περαχώρα δίνουν απεριόριστες δυνατότητες για κολύμπι, beach volley, θαλάσσια παιγνίδια, ρακέτες, θαλάσσιο σκι και φυσικά wind surfing. Αυτοί που αγαπούν το κανόε – καγιάκ και την κωπηλασία, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την εντυπωσιακή Λίμνη της Βουλιαγμένης.

Στα ήρεμα νερά της διοργανώνονται τα τελευταία 7 χρόνια οι πανελλήνιοι αγώνες κωπηλασίας και κανόε – καγιάκ. Για τους πιο τολμηρούς υπάρχουν ασφαλώς και οι δυνατότητες για αιωροπτερισμό, Scuba diving και Bungee Jumping στον Ισθμό.

Στο ορεινό σύμπλεγμα των Γερανείων (υψόμετρο 1.100μέτρα στην κορυφή Αετοράχη), οι λάτρεις του περιπάτου θα ανακαλύψουν πανέμορφες διαδρομές και μονοπάτια, αλλά και ενδιαφέρουσες παλιές εκκλησιές, βυζαντινά μοναστήρια και αρχαιολογικούς χώρους.
                               
Ο Δήμος σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Λουτρακίου, έχουν δημιουργήσει μονοπάτια στο βουνό. Γι’ αυτούς που αγαπούν την ορειβασία, είναι βέβαιο ότι οι πλαγιές των Γερανείων θα τους προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις. Στο καταφύγιο «Γαλανόπουλος» οι επισκέπτες θα ξεκουραστούν και θα ανακτήσουν δυνάμεις για νέες συγκινήσεις. Ο Ορειβατικός σύλλογος Λουτρακίου, οργανώνει πολύ συχνά εκδρομές και περιπάτους στις πλαγιές των Γερανείων. Αναρρίχηση, ιππασία, ορειβασία, ποδηλασία βουνού, και paintball, διοργανώνονται επίσης από Ιδιωτικό αθλητικό κέντρο.

Δημοτικό Kλειστό Γυμναστήριο “Γαλανόπουλος”
Δημοτικό Στάδιο “ΤΟ ΘΩΔΕΙΟ”







περισσότερες πληροφορίες
http://www.visitloutraki.com/en

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog