Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

H δράση της συμμορίας των Πακιστανών

- Advertisement -

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 25χρονου φοιτητή που έχασε τη ζωή του το βράδυ της 15ης Αυγούστου στον λόφο του Φιλοπάππου…
Οι τρεις συλληφθέντες (δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών, και ο 25χρονος Ιρακινός) για την ανθρωποκτονία του Νικόλα Μουστάκα εμπλέκονται σε τουλάχιστον άλλες 10 υποθέσεις ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, στοχοποιώντας κατά κύριο λόγο τουρίστες.

«Οι ληστείες αυτές, όπως και στην περίπτωση του 25χρονου και της 23χρονης φίλης του, πραγματοποιήθηκαν με την απειλή μαχαιριού και σπασμένου μπουκαλιού» τονίζουν αστυνομικές πηγές.

Τα θύματα των ληστειών αναγνώρισαν τους δύο Πακιστανούς και τον Ιρανό, οι οποίοι δρούσαν πάντα οι τρεις τους και με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να έρθουν στο φως και άλλες αξιόποινες πράξεις.

«Ο τρόπος διάπραξης των ληστειών ήταν ο ίδιος. Συνεχίζουμε την έρευνα για την εξιχνίαση τυχόν άλλων εγκληματικών πράξεών τους» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Η συμμορία είχε επιτεθεί σε τουρίστριες πέντε μέρες πριν από τον θάνατο του 25χρονου

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής , οι τρεις δράστες που επιτέθηκαν στον Νικόλα Μουστάκα και τον οδήγησαν στο θάνατο, πέντε ημέρες πριν, είχαν επιτεθεί σε δυο Γερμανίδες τουρίστριες, ακριβώς στο ίδιο σημείο και με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

Οι δύο Πακιστανοί και ο Ιρακινός πλησίασαν τις δύο κοπέλες που κάθονταν στην άκρη του βράχου απολαμβάνοντας τη θέα, τις έσυραν λίγο πιο μέσα και σε απόσταση 2 μέτρων από το χείλος του γκρεμού, εκτυλίχθηκε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στη μια Γερμανίδα και στους δύο ληστές.

Η άλλη Γερμανίδα τη γλίτωσε, καθώς δεν κρατούσε τσάντα. Είχε όλα τα πράγματά της στην τσάντα της φίλης της. Έτσι, οι κατηγορούμενοι δεν ασχολήθηκαν καν μαζί της. Ωστόσο, στην κοπέλα με την τσάντα επιτέθηκαν άγρια προσπαθώντας να της την αποσπάσουν.

Ο 17χρονος συλληφθείς ήταν εκείνος που προσπαθούσε να της πάρει την τσάντα από τα χέρια. Φαίνεται μάλιστα, ότι ο ανήλικος, σε όλες τις ληστείες τέτοιου τύπου που είχε κάνει η συμμορία των Πακιστανών, είχε ειδικότητα στο να αποσπά τις τσάντες από γυναίκες.

Ο 25χρονος Ιρακινός, πάλι, κρατούσε τα χέρια της κοπέλας, ενώ ο 28χρονος Πακιστανός στέκεται δίπλα, παρατηρώντας το χώρο, εκτελώντας ουσιαστικά χρέη τσιλιαδόρου.

Η δεύτερη τουρίστρια, όση ώρα η φίλη της έδινε μάχη για να γλιτώσει την τσάντα της, σήκωσε τη φωτογραφική της μηχανή και άρχισε να φωτογραφίζει τους δράστες, με στόχο να φοβηθούν και να φύγουν.

Ύστερα από λίγο η συμμορία κατάφερε να αποσπάσει την τσάντα της τουρίστριας και να εξαφανιστεί, ενώ οι δύο κοπέλες κατευθύνθηκαν αμέσως στο ΑΤ Ακροπόλεως για να καταθέσουν. Εκεί έδωσαν και τις φωτογραφίες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την αναγνώριση των δραστών της δολοφονίας του Νικόλα Μουστάκα.

Οι αστυνομικοί τις έδειξαν στην Πορτογαλίδα φίλη του 25χρονου και εκείνη αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δράστες. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς, ο 28χρονος, φορούσε την ίδια μπλούζα που φορούσε στην επίθεση κατά του Νικόλα Μουστάκα.

Σημειώνεται ότι εις βάρος των τριών συλληφθέντων έχει ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

Η δικογραφία για τις 10 ληστείες διαβιβάζεται σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ η απολογία τους ενώπιον των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών, είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα το πρωί.

 zougla.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για να δούμε τι θα γράψει, αν γράψει, ο συντονιστής της Τ.Ο. που θέλει να γίνει και δήμαρχος, τρομάρα του… Τους ήθελε και στο Λουτράκι μας να τους φιλοξενήσουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog